MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5699
EURO
35.0032
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

18 MART ÇANAKKALE ZAFER İFADELERİ

Bir HİLAL uğruna Ya RAB ne güneşler batıyor. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz.
O dönem Anafartalar komutanı olan Albay Mustafa Kemal çarpışan yiğit Türk askerinin ruh dünyasını ve kahramanlığını anlatmak için Bomba Sırtı olayını şu sözlerle anlatır. “ Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metredir. Yani ölüm muhakkak. 1. Siperdekilerin hiçbiri kurtulmamasızcasına şehadete yürüyor. 2. Siperdekiler yıldırım gibi onların yerini alıyor. Fakat ne kadar imrenileceksine soğukkanlı ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor.3 dakikaya kadar öleceğini biliyor ama en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılmak yok okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve cennete girmeye hazırlanıyor. Okuma bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerinin içindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.“
 
w.jpg

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik misalidir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Mustafa Kemal Atatürk

“Çanakkale Savaşı, üç mucizeler muharebesidir. Hali kurtardı; Geçmişe hamaset ve azameti iade etti; Vatanımızı bir vatan-ı ebedi yaptı.” Sami Paşazade Sezai

1-037.jpg
Çanakkale içinde vurdular beni… On binlerce şehit verdik ama tek karış toprak vermedik. 15 yaşındaki yiğitlerle tüm cihana kafa tuttuk. Çanakkale geçilmez dedik. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad olsun.

Askerine savaşmayı değil, ölmeyi emreden Mustafa Kemal Paşa ve gün bitmeden öleceğini bilen “yiğitlerin” kavgası, Vatan uğruna hiç düşünmeden şehadete yürüyüşün adıdır Çanakkale. Bugün aldığımız her nefesi, o gün verilen son nefese borçluyuz.
2-032.jpg

Uykuda kestiler üçümüzü, kurşuna dizdiler ikimizi, Ahmet oğlu Nasuh arkadaşımın adı, Reşadiyeli Veli oğlu Memet benimkisi. Bir de altıncımız var, kara kaytan bıyıklı bir şehit, son mekânı şöyle dursun, adını da bilen yok… Ruhları şad olsun!

Bu Devlet, Malazgirt’te başlayan, Miryokefalon’da adı konan, Çanakkale’de kıyama duran, Sakarya’da destanlaşan bir mücadeleyle yüz binlerce şehidin kanı karşılığında, elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Çanakkale geçilmez!

Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.

Geçemediler. Geldikleri gibi de gittiler. Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, 57.Alayı, son sınıf öğrencilerinin tamamını Çanakkale’de şehit veren Kayseri Lisesi’nin ve daha nice okulların evlatlarını rahmetle, şükranla anıyorum.

Geçemediler, Geçemezler, Geçemeyecekler… Hangi yüzyıl geçerse geçsin Mustafa Kemal Paşa Yolumuz, Çanakkale Ruhumuzdur!
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0