MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.361
EURO
34.885
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2010 DÜNYA KUPASI

Portekiz, 1966 Dünya Kupası'nda inanılmaz bir maç oynadığı Kuzey Kore'yi 2010 Dünya Kupası'nda 7-0 mağlup etti.
21.06.2010 16:46

Green Point Stadı'ndaki G Grubu maçında ilk yarıyı Raul Meireles'in golüyle önde kapatan Portekiz, ikinci yarıda Simao. Almeida, Tiago (2), Liedson ve Ronaldo'nun golleriyle tarihi bir skora imza attı.

Portekiz bu galibiyetle puanını dörde yükseltti ve son 16'ya yükselme yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı.

Portekiz, gruptaki son maçını altı puanla liderlik koltuğunda oturan Brezilya ile oynayacak. Puansız Kuzey Kore ise bir puanlı Fildişi ile karşılaşacak.

Son derece tempolu geçen ve yağmur yüzünden kaygan bir zeminde oynanan ilk yarıda iki takım da önemli fırsatlar yakaladı.

İlk beş dakika içinde Cristiano Ronaldo ve Ricardo Carvalho ile gole yaklaşan Portekiz, yedinci dakikada Carvalho'nun kafa vuruşunda direğe takıldı.

10. dakikadan sonra dengeyi sağlayan Kuzey Kore 18. dakikada mutlak bir fırsatı harcadı. Hong Yong-Jo'nun sert şutunu kaleci Eduardo çeldi, pozisyonu takip eden Mun In-Guk'un kafa vuruşu boş kale yerine üstten auta gitti.

Portekiz 29. dakikada öne geçti. Kalabalık Kuzey Kore savunması Tiago'nun nefis pasıyla oyundan düştü, Raul Meireles ceza alanı içinde net bir vuruşla ağları havalandırdı.

35. dakikada An Yong-Hak'ın uzaklaştıramadığı topla ceza sahası içinde buluşan Meireles'in şutunda meşin yuvarlak bu kez hedefi bulmadı.

İkinci yarıya fırtına gibi giren Portekiz sekiz dakika içinde Simao, Almeida ve Tiago'nun kaydettiği gollerle farkı dörde çıkardı.

Son 10 dakikaya Liedson, Ronaldo ve Tiago ile üç gol daha sığdıran Portekiz, Dünya Kupası tarihindeki en farklı galibiyetini elde etti.

www.golkartalgol.com
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0