MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019'A SİGARASIZ GİRİN

Denizli'de çocuklar, ellerine aldıkları pankartlarla şehrin en işlek meydanında sigara tiryakilerine bir mesaj verdi.

Denizli'de çocuklar, ellerine aldıkları pankartlarla şehrin en işlek meydanında sigara tiryakilerine bir mesaj verdi. Minikler, büyüklerinden sigarayı bırakarak 2019 yılında güzel bir başlangıç yapmalarını istedi.

Pamukkale Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesi" kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulları ve İlkokullarında eğitim gören öğrenciler, farkındalık oluşturmak ve yeni yıla yeni bir başlangıç yapmak için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında vatandaşların da katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte minik öğrenciler şarkılar söyleyerek taşımış oldukları pankartlarla büyüklerinden sigarayı bırakarak 2019 yılında güzel bir başlangıç yapmalarını istedi.

"3 bin 400 velimiz sigarayı bırakmak istediğini bize iletti"

Dijital ortamda uygulanan anketle 19 bin 113 veliden sigara bağımlısı olan ve doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerin tespit edildiğini belirten Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, tütün bağımlılığı ile mücadeleyi 2 yıldır ilçedeki anaokulları ve ilkokullarında uyguladıklarını belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimizi öncelediğimiz her çalışmada önemli mesafeler alıyoruz. Yapmış olduğumuz online anket çalışması sonucunda 19 bin 113 velimizden sigara kullanan, bırakmayı deneyen ama bırakamayan, doktor kontrolünde sigarayı bırakmak isteyen velilerimizi tespit ettik. Şuanda 3 bin 400 velimiz bize doktor kontrolünde sigarayı bırakmak istediğini bildirdi. Biz velilerimizde çocuğun için sigarayı bırakabileceği farkındalığını yaratarak onların sağlık kuruluşlarımızdan tedavi almaları için yönlendirmeler yapıyoruz. Aynı zamanda bu çalışmalar ile minik yavrularımızın da ilerleyen dönemlerde sigara bağımlısı olmalarının önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Velilerimiz yoğun şekilde Sigara Bırakma Polikliniklerinden randevu almaya başladılar. Bugün düzenlemiş olduğumuz etkinlikle de yeni bir yıla girecek olmamızın sigarayı bırakmak için güzel bir başlangıç olabileceğini düşündük. Sigarayı bıraktırmanın zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Bunun için 2 insanımız dahi sigarayı bırakmasını başarabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz" dedi. - DENİZLİ

 
Kaynak: İHA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0