MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5199
EURO
34.8
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2022 Kış Olimpiyatları Pekin'de

2022 Kış Olimpiyat Oyunları'ha Çin'in Başkenti Pekin ev sahipliği yapacak. ekin finalde yarıştığı Kazakistan'ın başkenti Alma-Ata'yı 40 oya karşılık 44 oyla geride bıraktı.
31.07.2015 14:15

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na Çin 'in başkenti Pekin kazandı.
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılan törende, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de gerçekleşeceği açıklandı. Pekin finalde yarıştığı Kazakistan'ın başkenti Alma-Ata'yı 40 oya karşılık 44 oyla geride bıraktı.

PEKİN ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

Pekin oylama öncesinde kente yeterli kar yağmadığı, hava kirliliği ve insan hakları ihlalleri sebebiyle eleştirilmiş ve olimpiyat oyunlarının bu kente verilmemesi yönünde çeşitli gruplar kampanyalar yürütmüştü. Çin yönetimi ise bu eleştirilere kente geçen yıl 70 cm kar yağdığını hatırlatarak bu oranın 'yeterli seviyeye çıkartılacağı' ve hava kirliliği ile mücadele konusunda olimpiyatların önemli bir araç olacağı yönünde cevap vermişti.

İSTENMEYEN OLİMPİYAT OLDU

Öte yandan son dönemde olimpiyat oyunlarının ev sahibi ülkelere yüklediği ekonomik külfet tartışmaları 2022 Kış Oyunları için de yaşanmıştı. 2022 için aday adayı olan şehirlerden Münih, Stockholm, Krakow ve Graubünden'de yapılan referandumlarda halk olimpiyat oyunlarına 'hayır' oyu kullanmıştı. 

Kaynak: Hürriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0