MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3598
EURO
34.9656
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

5 bin nüfuslu ilçenin, başarılı takımı

Torul Gençlerbirliği'nin kasasında şu anda sadece 23 TL bulunuyor. Kulübün 70 bin lira civarındaki borcu ise yönetim kurulunu düşündürüyor.
12.02.2011 14:59

Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi takımlarından Torul Gençlerbirliği, bir taraftan lig yarışını sürdürürken, diğer taraftan da ekonomik zorluklarla mücadele ediyor.

Zigana Dağı bitiminde, Harşit Çayı Vadisi'nde kurulu 5 bin nüfuslu küçük ilçenin, başarılı takımı Torul Gençlerbirliği'nin kasasında şu anda sadece 23 TL bulunuyor. Kulübün 70 bin lira civarındaki borcu ise yönetim kurulunu düşündürüyor.

Torul Şehit Tamer Özdemir Çok Programlı Lisesi bünyesinde 2006 yılında kurulan, daha sonra isim değişikliğiyle Torul Gençlerbirliği adını alan voleybol takımı, maçlarını ilçedeki 540 seyirci kapasiteli spor salonunda oynuyor. Maç biletleri ilçenin ekonomik şartları nedeniyle 1 liradan satılıyor.

Toplam 6 kişinin yer aldığı yönetim kurulunda Kulüp Başkanı Evren Evrim Özdemir ziraat mühendisi, Hüseyin Bektaş sağlık memuru, Mahmut Terzi ve Selim Yalçın öğretmenlik, Nizamettin Yılmazer ve Onur Şahin ise serbest meslek yapıyor.

''AMACIMIZ GENÇLERİ SALONLARA ÇEKMEKTİ''
Kulüp başkanı Evren Evrim Özdemir, kulübün kuruluş amacının ilçede sosyal aktiviteyi artırmak olduğunu belirterek, ''Gençleri kahvehane köşelerinden kurtarıp salonlara çekmek istedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Kurulduğumuz yıl başarı elde edemedik. Kuruluşumuzun ikinci yılında voleybolda Gümüşhane şampiyonu olduk ve Bayburt ilinde yapılan grup mücadelesinde Türkiye şampiyonu olarak üçüncü lige, o sezon da başarılı olarak ikinci lige çıktık. Birinci lige, iki takımın çekilmesi sonucu federasyondan aldığımız teklifi kabul ederek çıktık ve burada mücadele etmeye başladık'' dedi.

Takımı güçlendirmek amacıyla Brezilya'dan Ivan ve Bergamo, Karadağ'dan Marko adında üç yabancı sporcuyu transfer ettiklerini kaydeden Özdemir, ''Kulübümüzün bütçesini 2011 yılında 700 bin TL olarak belirledik. Aroma Voleybol Birinci Ligi takımlarından bütçesi en fakir olan takım biziz, ancak küçük bütçeli olmamız, küçük takım olacağımız anlamına gelmemelidir. Bütçemiz küçük ama yüreğimiz büyük. Yönetimimiz, teknik heyetimiz ve oyuncularımız en güçlü şekilde kenetlendi. İyi bir takım olduk. Bunu da ligde bulunduğumuz sıra kanıtlıyor'' diye konuştu.

''ŞU ANDA KASAMIZDA 23 LİRA VAR''
Kulübün kasasında şu an itibariyle 23 lira olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:
''Fazla sponsor bulamadık. Birinci lige 2,5 ay içerisinde hazırlanarak çıktık. Bu sürede iyi bir takım olmak, yönetim oluşturmak, para bulmak çok zordu. Çok büyük zorluklarla karşılaştık, bunları halen daha aşmaya çalışıyoruz. Valimiz, kaymakamımız, Gümüşhane ve Torul Belediye Başkanları, işadamlarımızın katkılarıyla zor da olsa idare etmeye çalışıyoruz. Deplasman maçlarında masraflarımızı bu illerde bulunan işadamlarımız karşılıyor. Bilhassa 5 kez gittiğimiz İstanbul deplasmanında Selami Üçüncüoğlu'ndan büyük destek gördük. Kasamızda para bulunmadığı için haftalık hareket ediyoruz. Oyunculara paralarını ödemelerde zorlanıyoruz. Şu anda kulübün borcu var ama oyuncularımıza bir borcumuz yok'' dedi.

Kulüp yönetiminin çoğunlukla memur ve serbest meslek sahiplerinden oluştuğunu kaydeden Özdemir, ''Amatör bir ruhla bu işe başladık. Şu ana kadar bu amatör ruhu kaybetmedik. Amatör ruhlu olmamız kulüp çapında profesyonel olmayacağımız anlamına gelmiyor. Yönetim olsun, teknik heyet olsun yavaş yavaş profesyonel olmaya başladık'' diye konuştu.

Kendilerine ait kulüp binası bulunmadığını kaydeden Özdemir, ''Torul Belediye Başkanlığı binasının üçüncü katında kalıyoruz. Belediyenin tahsis ettiği bu yer bize yeterli değil. Yabancı sporcularımız ve hocamız için üç ayrı ev tuttuk, orada kalıyorlar. Sporcularımız çift kişilik odalarda kalıyor. Ancak, elimizdeki imkanlar bu kadar, gelecek yıllarda daha iyi imkanlara kavuşmak için çalışıyoruz. 70 bin lira civarında bir borcumuz var. Valilikten, işadamlarımızdan, sponsorlardan, İddia'dan gelecek paralarımız var. Bunları toparlayıp, esnafa, sporcuya olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Büyük çaplı sponsorlara ihtiyacımız var. Gümüşhaneli işadamlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Bu takım Gümüşhane'nin, Gümüşhanelinin bu takıma sahip çıkması lazım.''

BİLETLER 1 LİRA
Maçları Torul Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonu'nda yaptıklarını söyleyen Özdemir, ''Salon 540 seyirci kapasiteli. Karşılaşmalar tamamen dolu tribünler önünde oynanıyor. Tribünlerin yarısını bayan taraftarlarımız oluşturuyor. Salonumuzda bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Uluslararası karşılaşmaların bile yapılacağı özelliğe getirildi. Radyan ısıtma sistemi kuruldu. Güneş enerji sistemi bozuktu, tamir edildi. Çatı aşırı yağışlarda akıtıyordu, sorun giderildi. Kamera çekim yerleri ve basın odası yapıldı, ancak salon seyircimize yeterli değil. Taraftarlardan maça giriş için 1 lira alıyoruz. Ekonomik şartları yüksek olmayan bir ilçede yaşıyoruz. Taraftarlarımızdan 10 ya da 20 lira gibi bir ücret isteme şansımız yok'' diye konuştu.

''HEDEF PLAY-OFF''
Evren Evrim Özdemir, hedeflerinin bu yıl play-off'a kalmak olduğunu kaydederek, ''Orada motivasyon daha farklı. Hiç ummadığımız takım şampiyon olabiliyor. Biz neden şampiyon olmayalım? Ligin ilk yarısında bizi hiç bir takım doğru dürüst tanımıyordu. Ligin ilk 5 haftasında uyum sorunu yaşadık ve üst üste beş yenilgi aldık. Beşiktaş maçıyla başlayan çıkışımız 5 hafta devam etti. Namağlup İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 3-2 yendik ve ilk yenilgilerini bizden aldılar. Şu anda 16 puanla 9. sırada bulunuyoruz. Hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş'ı kendi saha ve seyirci avantajımızı da kullanarak yenmek istiyoruz'' dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0