MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3217
EURO
35.018
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akkuyu Nükleer Santrali protestosu

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan; 'Akkuyu Nükleer Santrali', Adana'da da protesto edildi.
26.03.2011 15:51

Göstericiler eylem yaptığı esnada Türkiye'de nükleer santral yapılmasını desteklediğini açıklayarak, protestocu gruba tepki gösteren bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi tarafından organize edilen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek vermiş olduğu protesto eylemi 5 Ocak Meydanı'nda başladı. Burada üzerinde; 'Nükleer Santral İstemiyoruz' yazılı pankart açan nükleer karşıtları, polisin güvenlik önlemleri altında Çakmak Caddesi güzergahını takip ederek yürüyüşe geçti. Caddede bulunan vatandaşların da destek verdiği göstericiler, 'Nükleer Santral Ölüm Getirir', 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat' şeklinde
sloganlar attı. Kimi eylemcilerin çocuklarıyla birlikte katıldığı yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan İnönü Parkı'nda sona erdi.
Burada da bir süre slogan atan grup adına konuşan Başak Yıldırım, Hiroşima, Nagazaki ve Çernobil'den sonra bir nükleer felaketin daha insanlığı tehdit ettiğine dikkat çekerek, "Japonya'da deprem ve tsunaminin neden olduğu yaralar sarılmadan, milyonlarca insan nükleer tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Fukuşima Nükleer Santrali'nden çevreye tehlikeli boyutlarda radyasyon salındı. Japonya halkının içtiği su, soluduğu hava, üzerinde yürüdüğü topraklar ölümcül bir hal aldı" dedi. Yıldırım, konuşmasına ara
verip, eyleme katılanlar da; 'Nükleer Santral İstemiyoruz' şeklinde sloganlar atarken, isminin Ramazan Selim olduğu öğrenilen bir şahıs da, "Hayır, ben Türkiye'de nükleer santral yapılmasını istiyorum" diye bağırdı.
Selim'e, önce nükleer karşıtları tepki gösterip, alandan uzaklaştırmak istedi ancak Ramazan Selim direnince devreye polis girdi. Polise karşı direnen ve nükleer karşıtı gruba yönelen Selim, alandan uzaklaştırılarak, Atatürk Caddesi üzerinde park halindeki bir trafik polisi aracına bindirilmek istendi. Ancak polise karşı direnen Selim'i, polis otosuna bindirebilmek için 4 polis çabaladı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0