MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3373
EURO
34.9482
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ali Dürüst'ten, çarpıcı açıklamalar

Galatasaray'da üç dönem Yönetim Kurulu Üyesi, ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ali Dürüst çok çarpıcı açıklamalar yaptı.
07.12.2010 08:45

Galatasaray Spor Kulübü'nde üç dönem Yönetim Kurulu Üyesi, ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ali Dürüst, Kanaltürk'te Son Kale programında sarı-kırmızılı camiayla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

''G.SARAY'DA İDARİ ZAAFİYET VAR''
2004'te yöneticiliği bıraktım. Sekiz senede yönetimde gördüğüm en önemli şey uyuşmaydı. Bugünki Galatasaray'da idari bir zaafiyet var. İlk yarıyı 10.'lukla bitirmek teknik zaafiyetle açıklanmaz. Teknik zaafiyet bunun altında yer alır.
İki tane yönetim kurulu üyesi istifa edip, istifa ederken de muhalefet diye belirttiğiniz kişilerden daha ağır konuşuyorlarsa zaafiyet ortadadır.

-TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMLERİ-
Sürekli teknik direktör değişimi hiç bir fayda getirmez. Galatasaray için bu kadar sık teknik direktör değişikliği uygun değildir. Hagi seçimi bugünki şartlarda doğru ama ömrünün ne kadar süreceğini burada bana sormanız, başkanın açıklamalarından kaynaklanıyor (Adnan Polat, başarısız olursa Hagi'yi de göndeririz demişti). Bu da büyük bir talihsizliktir.

''FATİH TERİM'DEN RED KARARI ALINMAMALIYDI''
Benim için Fatih Terim ve Adnan Polat canandır, can olan Galatasaray'dır. Galatasaray Kulübü'nün bir hocadan ret yanıtı almaması lazım.

Fatih Hoca'ya giderken belki de yönetim içinde tam mütabakat yoktu. Belki yöneticilerin yarısı Rijkaard'ın kalmasını istiyordu. Biz Fatih Terim gittiğinde hiç düşünmeden birlik beraberlik içinde Lucescu'yu getirdik. Dört senede üç tane çok önemli oyuncu geldi ve gönderildi. Oyuncular gittikten sonra bugün Galatasaray yeniden bir takım kurmaya çalışıyor.

-MEHMET HELVACI'NIN TAVRI-
G.Saray'da şirket kurma hayalleri 1963'lerde başlıyor. Şirket kurmak bize nasip oluyor. Bugün birleştik denilen şirketi kurduk ki bugün bir şirket ortaya çıktı. Mehmet Helvacı'nın bu birleşmeyi ben yaptım demesi yönetimde sıkıntı yaratıyor, ben de değil. İkinci Başkanın yaptığı yönetim kurulu toplantısı yargılanıyor. 6-0'lık mağlubiyetten sonra yönetim kurulu toplantısını ben yapmıştım ama kimse bunu konuşmamıştı.

-RİJKAARD'IN GELİŞİ GURURLANDIRDI-
Rijkaard gelince çok gururlanmıştım. Maliyet olarak çok pahalıydı, o gün yapılan transferler de çok gurur verici aynı zamanda pahalı tranfserlerdi ama Rijkaard'a gerekli çalışma alanını vermediler.

"SEZGİN, POLAT'LA GELDİM POLAT'LA GİDERİM DEDİ"

Faruk Süren, başkan seçilince ben de daha yeni yöneticiydim. Başkan da dahil olmak üzere hepimiz bu konuda acemiydik. Florya'da o günlerde Adnan Sezgin vardı, transfer yapmamız gerekiyordu ve bunu Adnan Sezgin ile yapacaktık. Ergun Gürsoy, Adnan Sezgin'e kal dedi ancak Adnan Sezgin ayrılmak istediğini söyledi. Adnan Sezgin o gün ben Adnan Polat ile geldim Adnan Polat ile giderim dedi. Bugün iki tane kıymetli yönetici Adnan Sezgin ile yaşanılan sorun nedeniyle görevinden ayrıldı.

-YÖNETİMDE YAPILMASI GEREKENLER-
Başkan ''yeni bir teknik direktör gelir gelmez, başarısız olursa gider'' diyor. Öncelikle bu söylemlerin düzeltilmesi gerekiyor. Biz üç senede şampiyon olamadık, bizim için bu önemli değil. Ama elimizde kalan bir takım olması lazım. En büyük endişem, Mart'ta bir seçim var; seçilen aday üç sene Galatasaray'ı yeni bir tüzükle yönetecek. Şu anki yönetim bir takım kurarsa, Mart'taki genel seçimlerde seçilemezlerse bu takımın geleceğini göremeyecekler.

-BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?-
Kongre zamanı gelince başkan adayı olup olmayacağımı açıklayacağım. Daha önceki seçimlerde başkan adaylığını hiç düşünmedim. Benim Adnan Polat ile ilgili hiç bir sorunum yok. Özhan Canaydın'dan sonra başkanlık yapması gereken Adnan Polat'tı.

-EMRE BELÖZOĞLU VE OKAN TRANSFERİ-
Okan ve Emre'nin Inter'e gitmesi tamamen o gün oyunculara tanınan haklardan kaynaklandı. O gün benim Emre Belözoğlu'na teklif ettiğim kontrat Hagi'nin kontratına yakındı ama o gitmek istedi ve gitti. Geçen sene forvetsizlikten şampiyonluğu kaybettiysek, bu sene başında takımda iki tane sağlam santrafor bulunmalıydı.

"FLORYA TEKNİK DİREKTÖR HAKİMİYETİNDE DEĞİL"

Florya bugün teknik direktörün hakimiyetinde değil. Çünkü bu kadra güçlü bir takımın burada olması başka türlü açıklanamaz.

İki tane yönetici istifa etmiş, ikinci başkanıyla ilgili sorunlar var. Başkan çok yalnız ve bu nedenle Adnan Sezgin'e büyük sorumluluk veriliyor. Bu sistem yanlış. Florya'daki idare yalnızca teknik direktöre verilmeli. Yanında Tugay gibi çok değerli bir kişi var. Yönetimler Galatasaray forması giyen oyunucuya güven vermeli. Galatasaray formasının farkı böyle ortaya çıkar.
3-4 sene önceye kadar Galatasaray'ın yaptığı transferlerde yönetici isimlerini hatırlar mısınız? Haldun Üstünel'in neden istifa ettiğini bilmiyorum ama mutsuz olduğu ortada. Yönetimdeki arkadaşlarımızı mutsuz etme lüksümüz yok. "

-KAPTANLIK SEÇİMİ YANLIŞ-
Bir oyuncuya takım kaptanlığını takıma faydası olsun diye verilir. Takım kaptanlığını oyuncuya bir paye olarak veriyorsanız bana göre yanlıştır. Arda'ya verilen kaptanlıkta olaylar karıştı. Ben Arda'yı korumak adına ona kaptanlık vermezdim. Oyuncuların hepsiyle çok yakın çalıştım. Arda'dan 35 yaşındaki kaptan Bülent gibi davranmasını beklerseniz orada hata vardır. Arda 23 yaşında genç bir futbolcu. Arda'nın yaptığı davranışlar çok normal. Ben olsaydım, Galatasaray'ı ve Arda'yı kollamak için kaptanlık vermezdim.

-G.SARAY ŞAMPİYON OLUR MU?-
Menajerlik sistemi Galatasaray için başarılı olmadı. Aynı şekilde Fenerbahçe için de başarılı olmadı. Bu sene bir şey olmaz matematik olarak ama benim en büyük sıkıntım yönetim içindeki sıkıntı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0