MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5976
EURO
34.8021
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Arkas Spor kupa maçına çıkıyor

Voleybolda, 2010-2011 sezonunda GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı kazanacak takım yarın belli oluyor..
12.03.2011 11:26

Voleybolda, 2010-2011 sezonunda GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı kazanacak takım yarın İzmir'de oynanacak Arkas Spor-Lube Banca Marche maçının ardından belli olacak.


Atatürk Spor Salonu'nda yarın saat 17.00'de oynanacak müsabakayı Rusya'dan Evgeny Makshanov ile İsrail'den Gad Eizikovits yönetecek. İtalya'daki ilk karşılaşmayı 3-0 galip tamamlayan İtalyan ekibi, yarın da sahadan galibiyetle ayrılması durumunda kupayı müzesine götürecek.
Maçı Arkas Spor'un galip tamamlaması durumunda ise, kupayı kazanacak ekip, oynanacak altın setin ardından belli olacak.

Yarınki final karşılaşması Türkiye'nin yanı sıra İtalyan ve Rumen televizyon kanalları tarafından naklen yayınlanacak.

Voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olan Arkas Spor, yarın GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı bir kez daha kazanmak için mücadele edecek.İzmir'de 2009'da oynanan dörtlü final müsabakaları sonucunda GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı müzesine götürerek Türkiye'de erkek voleybol takımları arasında bir ilki yaşatan Arkas Spor, kupada bu sezon Slovenya'dan Marchiol Vodi, Finlandiya'dan Raision Loimu, Belarus'tan Stroitel, Rusya'dan Fakel ve Avusturya'dan Posojilnica Aich/Dob'u saf dışı bıraktı.

Finalin ilk maçında deplasmanda Lube Banca Marche'a 3-0 mağlup olan Arkas Spor, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 11 maçta 8 galibiyet aldı.

Kupayı kazanmak için yarınki maçı kazanıp, müsabakanın ardından oynanacak altın seti de üstün tamamlaması gereken Arkas Spor, çeyrek ve yarı finalde rakiplerini İzmir'deki mücadelelerde altın set sonucunda elemişti.

Arkas Spor'un, Avrupa kupalarında şu ana kadar oynadığı 38 maçta 26 galibiyeti bulunuyor.

-İTALYANLARA KARŞI ARKAS SPOR-

Avrupa kupalarında İtalyan ekipleriyle 5 müsabaka yapan Arkas Spor, bu maçlarda 1 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

2006-2007'da ''Top Teams Kupası''nda çeyrek finalde İtalya'dan Cimone Modena takımını ilk maçta 3-2 mağlup eden Arkas Spor, rövanşta 3-1 yenilmiş, bir sezon sonra Indesit Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde (D) Grubu'nda İtalya'dan Copra Piacenza ekibine her iki maçta da mağlup olmuştu.

Mavi beyazlı ekip, finalin ilk maçında İtalya'da oynadığı karşılaşmada, Lube Banca Marche'a 3-0 yenildi.

-İTALYAN TEMSİLCİSİ LUBE BANCA MARCHE-

Avrupa kupalarında son 10 yılda 6. finalini oynayan Lube Banca Marche, daha önce bir kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni, 3 kez de CEV Kupası'nı müzesine götürdü.

Bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 11 maçta da yenilmeyen İtalyan ekibi, bugüne kadar Türk temsilcilerine karşı oynadığı 7 karşılaşmada 6 galibiyet aldı.

Lube Banca Marche, daha önce 2001-2002 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Arçelik'i ve 2004-2005'da CEV Kupası'nda Halkbank'ı her iki maçta da yenmişti.

2008-2009'da Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği Fenerbahçe'yi İtalya'da 3-0 yenen İtalyan ekibi, İstanbul'daki müsabakayı 3-2 kaybetmesine karşın Fenerbahçe'yi elemişti. Lube Banca Marche, finalin ilk maçında Arkas Spor'u 3-0 yenmeyi başarmıştı.

-BUGÜNE KADAR KAZANANLAR-

1981'den 2008'e kadar CEV Kupası olarak düzenlenen 2007-2008'den itibaren Challenge Kupası olarak yapılan kupada 30 organizasyonun 23'ünde İtalyan ekipleri mutlu sona ulaştı.

İtalyan ekiplerinin dışında 3 kez Rusya (2'si SSCB), 1'er kez de Türkiye, Fransa, Hollanda, Almanya'dan ekipler, kupayı kazandı.

Türk temsilcilerinden Arkas Spor, 2009'da İzmir'deki dörtlü final müsabakaları sonucunda kupayı müzesine götürmüş, Netaş ise 1997'de katıldığı dörtlü finalde, son maçta İtalyan ekibi Porto Ravenna'ya yenilerek ikinci olmuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0