MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5036
EURO
34.8014
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan, Avrupa Ligi'nde!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile 1-1 berabere kalarak C Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
09.12.2015 09:45
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kalarak C Grubu'nu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkını elde etti. 

Grupta son haftaya 4 puanla giren Galatasaray, 3 puanla son sırada bulunan Astana ile 3.'lük mücadelesi yaptı. Maçta geriye düşmesine rağmen 64. dakikada Selçuk İnan'ın golüyle 1-1'lik eşitliği sağlayan sarı-kırmızılılar, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi 2. turundan itibaren Avrupa'da yoluna devam etme hakkını kazandı.

Atletico Madrid'in 13 puanla ilk sırada yer aldığı C Grubu'nda, Benfica 10 puanla 2., Astana ise 4 puanla son sırayı aldı. 

Dört sezon sonra UEFA Avrupa Ligi'nde

Galatasaray, 4 sezon sonra UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Kupaya ikinci turdan itibaren katılacak sarı-kırmızılı ekip, son olarak 2010-2011 sezonunda bu kulvarda ter dökmüş ve performansıyla da taraftarına hayal kırıklığı yaşatmıştı. 

Taraftar takımı protesto etti

Galatasaray taraftarı, Astana karşısında ortaya konulan futboldan memnun kalmadı ve karşılaşma sonunda takımı protesto etti.

Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı takımı ıslıklayan taraftarlar, yönetimi de istifaya davet etti.

"Ağacımız kuvvetli ama dallarda kuruma var"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımının durumuyla ilgili, "Takımımızı bir ağaca benzetiyorum. Ağacımız kuvvetli ama dallarda kuruma var. Kurtardık kurtardık, yoksa budama yapmak zorunda kalırız" değerlendirmesini yaptı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Astana ile 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, son durumu değerlendiren Denizli, bir soru üzerine, "Kalitemizle ölçüşmeyen zamanlama ve pas hatalar yaptık. Bunlar çözülebilir sorunlardır. Ben takımımızı bir ağaca benzetiyorum. Ağacımız kuvvetli ama dallarda kuruma var. Ben gerekli suyu, gübreyi vermeye çalışıyorum. Kurtardık kurtardık, yoksa budama yapmak zorunda kalırız" diye konuştu. 

Denizli, 1-1'lik beraberlikle UEFA Avrupa Ligi hedefine ulaştıklarını ifade ederek, "Baskısı yüksek bir 90 dakika geride kaldı. Sadece kazanma mecburiyeti olsa belki daha kolay geçecekti. Galip gelmek isterdik ama öyle ya da böyle hedefimizi yakaladık" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'daki zorlu şartları bilerek göreve geldiğini aktaran Denizli, şunları söyledi:

"Kulübün 110 yıllık tarihine baktığımızda, Galatasaray'ın yetiştirdiği ve Türk futboluna sunduğu benim gibi belki ikinci veya üçüncü bir isim yok. Koşulların ne olduğuna bakmadan, aklımla ve kalbimle bu görevi kabul ettim. Takımımı her zaman yarışın içinde tutmaya çalışacağım. Futbolda zor günler vardır ve biz o günleri çok yaşadık. Özellikle beni yetiştiren bu camiada çok yaşadım. Galatasaray bu yarışların içinde olacak. Sıkıntıların hepsini aşacağız. Bu akşam belki çok iyi bir futbol sergilemedik ama ben bunu doğal karşılıyorum. Biz yolumuza devam edeceğiz. Sendeleriz ama asla hiçbir kulvarda düşmeyiz."

Denizli, maç sonu yapılan protestoların hatırlatılması üzerine, "Bunu çok fazla düşünmeye gerek yok. İlk defa yaşanan bir hadise değil. Zorluğumuz şurada, geçmiş dönemlerdeki bazı başarılar, gereken neşterlerin vurulmasına mani olabiliyor. Bizim gücümüz var ve tüm sıkıntıları aşarız" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0