MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3735
EURO
35.0075
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ATATÜRK, Stadı'nda hayata dönüş

F.Bahçe zirve yarışında nefesleri kesen bir kapışmanın ardından Buca'yı müthiş bir geri dönüşle geriden gelerek devirerek 3 puanın sahibi oldu..
25.04.2011 09:00

Süper Lig’de Bucaspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele aksiyon filmlerini aratmayan bir heyecan fırtınasına sahne oldu. İstanbul’un sarı lacivertli ekibi, 2 farklı yenik duruma düştüğü maçı 12 dakikada çevirdi ve 5-3’lük skorla liderliğe yükseldi.
Trabzonspor'un Eskişehir deplasmanında kaybettiği 2 puanla liderlik için önemli bir fırsat yakalayan Fenerbahçe, Buca karşısına mutlak galibiyet için çıktı. İzmir'de 60 bin taraftarını da yanına alan Fenerbahçe de Dia, Selçuk ve Niang kadroda yoktu. Buca da Sivas'ın kaybetmesiyle biraz olsun umutlandı ve bu maçta alacağı 3 puanla şansını son maçlara taşıma derdindeydi.

Mücadeleye yoğun taraftar desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ileride topa sahip olsa da geçtiğimiz haftalardaki üretkenliğinden yoksundu. Ev sahibi Buca ise karşı yarı alana geçtiği ilk pozisyonda golü buldu. 15. dakikada sağdan yapılan ortada Ediz'in kafa vuruşunu tamamlayan Musa oldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Böylece Musa, Sakarya ve Sivas'ın ardından Fenerbahçe'ye 3 farklı takımda da gol atmış oldu.

Buca'nın üstünlüğü sadece 2 dakika sürdü. 17. dakikada Emre, Alex'ten aldığı topa muhteşem vurdu ve skora dengeyi getirdi. Emre, bu sezon 4 gole ulaştı ve kariyer rekorunu egale etti.

Ancak Fenerbahçe'nin son haftalardaki futbolundan uzak görüntüsü devam etti. Önce Musa kendi yarı alanından getirdiği topta Volkan'ı geçemedi, ardandan ise Abdülkadir 38. dakikada takımını 2. kez öne geçirdi ve devre arasına 2-1 Buca'nın üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı. Uzun toplarda etkili olmaya çalışan Bucaspor, 54. dakikada Abdülkadir ile golü buldu. Atılan uzun pasla buluşan Abdülkadir, üç defans oyuncusunun arasından güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Ancak bu üstünlüğünü çok fazla koruyamadı. 59. dakikada Gökhan’ın ortasında Ediz’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Alex farkı bire indirdi. Yıldız golcü 2 dakika sonra klasik kafa gollerinden birini atarak skoru bir kez daha dengeledi.

71. dakikada Fenerbahçe, ilk kez öne geçti. Semih’in uzun pasında Güiza topa ilk dokunuşunda topu ağlara gönderdi ve bu sezonki ilk golüyle takımını öne geçirdi. Sarı lacivertliler, böylece Buca karşısında 12 dakikada 2 farklı mağlubiyetten kurtulup öne geçmeyi başardı.

İzmir’de 4-3’lük skorla mucize gibi bir galibiyet alan Fenerbahçe, puanını 70’e çıkarıp liderliğe yükseldi. Sarı lacivertliler, son 4 maçını kazanırsa mutlu sona ulaşacak. Buca ise 24 puanda kaldı ve umutlarını iyice azalttı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
6. dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında Emre Belözoğlu, topu arkaya aşırttı. Topla buluşan Mehmet Topuz, rövaşata yapmak istedi ancak meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

15. dakikada Musa, Bucaspor'u 1 – 0 öne geçirdi. Erman sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, ön direkte Abdülkadir arkaya aşırttı ve Musa bomboş pozisyonda kafayı vurarak topu filelere gönderdi: 1 – 0.

17. dakikada Emre, takımının beraberlik golünü attı. Bu dakikada Alex'ten topu alan Emre, yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu; meşin yuvarlak arka direğe çarparak ağlarla buluştu: 1 – 1.

23. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan ortaladığı topla buluşan Caner, sağ ayakla vuruşunu yaptı; ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

31. dakikada Bucaspor'da Musa, kendi yarı alanından kaptığı topla Fenerbahçe ceza alanına kadar geldi ve vuruşunu yaptı; ancak kaleci Volkan meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başardı.

38. dakikada Abdülkadir, Bucaspor'u 2 – 1 öne geçiren golü attı. Bu dakikada Ragıp'ın savunmanın arkasına attığı topla buluşan Abdülkadir, bekletmeden dönerek vuruşunu yaptı ve top kaleci Volkan'ın altından ağlarla gitti: 2 – 1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarıyı Bucaspor, 2 - 1 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

53. dakikada Abdülkadir, kendisinin 2. takımının ise 3. golünü attı. Bu dakikada Bucaspor savunmasının uzun oynadığı topla buluşan Abdülkadir, Yobo’yu geçip şutunu çekti meşin yuvarlak Volkan’ın solundan ağlarla buluştu: 3 – 1.

58. dakikada Gökhan’ın sağ kanattan getirip ortaladığı top Ediz’in eline çarptı. Bu dakikada karşılaşmanın hakemi Bünyamin Gezer, penaltı noktasını gösterdi.
59. dakikada Alex, penaltı atışını gole çevirerek, skoru 3 – 2 yaptı.

62. dakikada Alex, Fenerbahçe’nin beraberlik golünü attı. Bu dakikada Mehmet Topuz, sağ kanattan ortaladı, altı pas önünde iyi yükselen Alex, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3 – 3.

71. dakikada Guiza, ayağının tozuyla takımını 4 – 3 öne geçirdi. Bu dakikada Semih’in uzun pasıyla topla buluşan Güiza, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3 – 4.

81. dakikada sol kanattan Stoch’un ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Güiza, meşin yuvarlağı kötü kontrol edince Fenerbahçe mutlak bir golden oldu.

90 + 2. dakikada Andre Santos, Fenerbahçe’yi 5 – 3 öne geçiren golü attı. Bu dakikada Stoch’un pasıyla ceza alanına giren Andre Santos’un sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3 – 5.

BUCASPOR: 3-5 :FENERBAHÇE


Stat: İzmir Atatürk
Hakemler:Bünyamin Gezer, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu

Bucaspor: Londak 4, Erman 4, Onur 5, Ediz 4, Erkan 4, Musa 4, Leko 5 (Dk. 82 Cenk ?) Ragıp 4, Mendy 5, Torric 4(Dk. 60 Sercan 4), Abdülkadir 7 (Dk. 67 Ali 4)

Fenerbahçe: Volkan 4, Gökhan 7, Lugano 5, Yobo 5, Andre Santos 7, Caner 4(Dk. 57 Stoch 6), Emre 7, Cristian 6 (Dk. 70 Guiza 7), Mehmet 7, Alex 8, Semih 6 (Dk. 85 Özer ?)

Goller: Dk. 15 Musa, Dk. 38 Abdülkadir, Dk. 53 Abdülkadir (Bucaspor), Dk. 17 Emre Belözoğlu, Dk. 59 Alex ve Dk. 62 (pen), Dk. 71 Güiza, Dk. 90+2 Andre Santos (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 19 Onur ve Leko, Dk. 58 Ediz, Dk. 77 Erkan (Bucaspor), Dk. 49 Gökhan, Dk. 65 Stoch, Dk. 86 Özer, Dk. 88 Yobo (Fenerbahçe)

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0