MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Avusturyalılar Kartal'a ters geliyor

Beşiktaş Avrupa takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda yaptığı 7 maçın 2'sini kazanırken, 4 kez mağlup oldu ve bir kez de berabere kaldı.
14.12.2010 13:03

Beşiktaş ile Rapid Wien yarın oynayacakları UEFA Avrupa Ligi L Grubu 6. ve son hafta maçıyla birlikte 8. kez karşı karşıya gelecek.

Avusturya takımı ile Avrupa kupalarında toplam 7 kez karşılaşan 'Kara Kartallar', 2 kez galip gelirken, 4 kez mağlup oldu, 1 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş, oynadığı 7 maçta rakibinden toplam 14 gol yerken, sadece 5 gol atabildi.

MAÇLAR
İlk kez 1960-61 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Rapid Wien ile eşleşen siyah-beyazlılar, deplasmanda 4-0 yenilirken, kendi sahasında 1-0 kazanmasına karşın elendi.

Rakibiyle 1967-68 sezonunda da Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleyen Beşiktaş, kendi sahasında 1-0, deplasmanda da 3-0 yenilerek yine elendi.

Avusturya ekibiyle 1984-85 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. turunda karşılaşan siyah-beyazlılar, deplasmanda 4-1 yenildi, kendi sahasında 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti. 1984-85 sezonundaki eşleşmede Beşiktaş'ın kalesini şu anda kaleci antrenörü olan Zafer Öğer korurken, Rapid Wien teknik direktörü Peter Pacult da Avusturya takımında forma giyiyordu.

İki takımın son karşılaşması ise bu sezon gerçekleşti. Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda yapılan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 2-1 kazandı.

RAPID WIEN TÜRK TAKIMLARINA KARŞI ÜSTÜN
Rapid Wien, Türk takımlarının yakından tanıdığı bir ekip.

Türk takımları ile Avrupa kupalarında 17 kez karşılaşan Avusturya ekibi, 8 galibiyet, 2 beraberlik, 7 yenilgi aldı.

Beşiktaş ile 7 maç yapan ve 4'ünü kazanan, 1'inde berabere kalan, 2'sini de yitiren Rapid Wien, Galatasaray ile oynadığı 8 karşılaşmanın 4'ünü kazandı, 4'ünde mağlup oldu. Rapid Wien, 1996-97 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında karşılaştığı Fenerbahçe karşısında kendi sahasında 1-1 berabere kalıp, deplasmanda ise 1-0 yenildi.

Avrupa kupalarında toplam 218 maç yapan Rapid Wien, bunların 88'ini kazanırken, 89'unu kaybetti, 41'inde ise berabere kaldı.

AVUSTURYA LİGİ'NDE 5. SIRADA
Avusturya'nın köklü kulüplerinden biri olan Rapid Wien takımı 1899 yılında kuruldu.

Rapid Wien'in Avusturya'da 32 lig şampiyonluğu bulunuyor. 14 kez Avusturya Kupası'nı kazanan Rapid Wien, Kupa Galipleri Kupası'nda ise 1985 ve 1996 yıllarında final oynamayı başardı.

Rapid Wien, geçen yıl Avusturya Ligi'ni 3. sırada tamamladı.

Bu yıl ligde 19 maçta 8 galibiyet, 6 yenilgi, 5 de beraberlik alan Avusturya ekibi, 30 puanla 5. sırada yer alıyor.

KADRODA 3 TÜRK ASILLI FUTBOLCU VAR
Rapid Wien'i Avusturyalı Peter Pacult çalıştırıyor.

Rapid Wien'in kadrosunda 3 Türk asıllı oyuncu yer alıyor. Avusturya vatandaşı olan Türk asıllı oyunculardan 21 yaşındaki Tanju Kayhan savunmada, 22 yaşındaki Veli Kavlak ve 21 yaşındaki Yasin Pehlivan ise orta sahada oynuyor.

Avusturya ekibinin kadrosunda 5 yabancı oyuncu bulunuyor. Belaruslu Andrei Lebedev, Norveçli Ragnvald Soma, Finlandiyalı Markus Heikkinen, Alman Steffen Hoffmann ve Arnavut Hamdi Salihi, Rapid Wien'in başarısı için mücadele ediyor.

Kadroda yer alan oyuncular şunlar:
Kaleciler: Raimund Hedl, Helge Payer, Lukas Königshofer


Savunma: Andrei Lebedev, Jürgen Patocka, Mario Sonnleitner, Markus Katzer, Hannes Eder, Ragnvald Soma, Andreas Dober, Tanju Kayhan

Orta Saha: Stefan Kulovits, Markus Heikkinen, Steffen Hofmann, Veli Kavlak, Christopher Drazan, Christoph Saurer, Thomas Hinum, Yasin Pehlivan

Forvet: Hamdi Salihi, Atdhe Nuhiu, Jan Vennegoor of Hesselink, Rene Gartler, Christopher Trimmel, Mario Konrad

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0