MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5957
EURO
34.7784
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aziz Yıldırım'dan flaş iddialar!

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile beraber bir basın toplantısı düzenledi.
30.09.2015 15:22
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda barkovizyon sunumuyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda TFF'ye Aziz Yıldırım tarafından gönderilen mektup okundu. Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav'ın daha önce hakemler hakkında yaptığı açıklamalar hatırlatıldı.

Toplantıda ilk olarak Şekip Mosturoğlu konuştu ve basın toplantısının Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a mağlup olmasından ötürü yapılmadığını belirtti. 

Daha sonra söz alan Aziz Yıldırım ise özellikle Merkez Hakem Kurulu, ve bazı hakemler hakkında sert itham ve eleştirilerde bulundu. 

Basın toplantısından öne çıkan açıklamalar şu şekilde: 


Şekip Mosturoğlu: 

Fikret Orman ve Hamzaoğlu neden disipline sevk edilmedi?

Biz bu yazıyı (TFF'ye Aziz Yıldırım tarafından gönderilen mektup) maçtan 5 gün önce göndermiştik. Sayın Aziz Yıldırım, herhangi bir gazeteye vermediği bir demeçten ötürü disipline sevk edilmiştir. Sayın Mahmut Uslu da Beşiktaş maçının ardından açıklama yaptı. Ama onun söyledikleri Hamza Hamzaoğlu'nun, Fikret Orman'ın  ve İlhan Cavcav'ın yaptığı açıklamalardan sert değildi. Ama onlar disiplin kuruluna sevk edilmedi...

Aziz Yıldırım: 

"Hasan Doğan onları görevden almıştı"

Türk futbolunda 6 haftadır hakemler açısından ciddi sıkıntılar yaşanmakta... Bu hatalar herkese yapılıyor. Bugün sadece Beşiktaş ve Bursaspor'a karşı oynadığımız maçlarla ilgili bir basın toplantısı değildir.

Bu gelinen noktanın sorumlusu TFF'dir. Rahmetli Hasan Doğan göreve ilk geldiğinde yaptığı iş, bu tür hakemlerin hakemlik hayatını bitimek oldu. Bu yapılan operasyondan sonra Türk hakemlerinden bir gelişme oldu ve olaylar azaldı.

"Hakem camiasında savaş var"

Hakem camiasının içinde karışıklıklar var. Güç savaşı var. Bize haberler geliyor, "Şunun babası, şunun amcası bunu istiyor" diye... Hakemlerin ayda eline geçen para 40-50 bin TL'dir. Asgari ücreti biliyorsunuz. Biz Fenerbahçe'nin hakkı yendi diye bunu söylemiyoruz. Bunları geçtik biz. Bütün kulüplere hatalar oluyor. Bir, iki kulüp kollanıyor...

Ullenberg diye bir hakem hocası getirildi. TFF'nin maaşlı elemanı... Onun sayesinde hakemler Avrupa'da maç alıyor. Koşu yapılıyor. Hakem sınavı geçemiyor ama derbi veriliyor.

MHK'nin başkanı 3 senede 3 kere değişti. Siyasetten dolayı ya da kötü ölduğu için ben bilemem ama değişti. Hakemlerle gözlemciler ayrı kutuplarda olmalarına rağmen, iç içe geçtiler. Kötü maç yöneten hakeme gözlemci yüksek not veriyor ve hakem maçlara çıkmaya devam ediyor. 

14 yıldır bu hakemlerin hocaları, mentörleri aynı... Duyuyoruz Oğuz Sarvan'ı... Ne yapar? Kötü maçlar devam ediyor. 

Biz 70 milyon euroluk transfer yaptık. Bunun bir düdükle yok olmasına izin veremeyiz. 

Deniz Çoban'ı hepimiz takdir etmeliyiz. Bütün eski hakemler ona ateş püskürüyor. Neden? Çünkü dürüstçe çıktı hata yaptığını söyledi. Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler her zaman tehlikelidir. Ama çıkça çıktı, söyledi. Onun için Deniz Çoban'ı tebrik ediyorum. 

Halis Özkahya için ise kuşkularım var. Bu hafta Markovic'e tekme atıldı. Görmedi. Bazı yazarlar "Dağıldı" diyor. Dağılsa bizim lehimize hata yapardı. Dağılmadı çünkü aynı hatalar devam etti. Kendisinde biriken, geçmişte olan bazı sıkıntılardan dolayı mı bize böyle davrandı... Geçen sezon Atiba'yı çizgiye bastı, basmadı diye oyundan attı. 

Biz 70 milyon euro borç altına girdik bir düdükle böyle olmamalı... Kaos olur o zaman. 

Trabzon'da Cüneyt Çakır'ı da gördük. Ben hakem olmadığını söylüyorum. Ama herkes Avrupa'nın Türkiye'nin en iyi hakemi diyor. Trabzon en az berabere kalırdı. 

Bu hatalar olmasa Fenerbahçe 4-5 puanla lider olabilirdi. Biz konuşmadık. Kaos olmasın dedik. Mektup gönderdik. İşte ortada...

Şimdi TFF ne yapacak? Bu kulüplerle sorunu olan hakemleri temizleyecekler.  Ali Palabıyık, Mete Kalkavan hata yapsın... Ama bize Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım'ı veriyorlar. Kaşarlanmış hakemlerle bu iş gitmez. 

Türkiye'de Van Persie'ler, Diego'lar, Sneijder'ler, Eto'o'lar olmaz. 

Buradan uyarıyorum. Saha komiseri oyuncunun yakasından tutamaz. Parasını ben ödüyorum. Zaten bundan sonra ödemeyeceğim.

Yeni sakatlanmış bir oyuncu betonun üstünde ısınamaz. 4. hakem Özgür Yankaya'ya da teşekkür ediyorum. "Isınabilirsin" demiş. Milyon euroluk adam betonun üstüne konan halıda mı ısınacak?

Şekip Mosturoğlu:

Hakemlerle 4 yıllık sözleşme yapılıyor. Kötü de olsa 4 yılı garanti altına alıyor. Ullenberg konusu da çok düşündürücü... UEFA'da bu kadar olay yaşanırken, danışman olarak alınması ve ücrete tabii olması mutlaka sorgulanmasıdır. 

Tolga Özkalffa FIFA hakemliğinden düşmüştür. Ama Ullenberg'in diş hekimi olduğu için FIFA hakemliğine geri dönmüştür. Sayın Bülent Yıldırım ve Fırat Aydınus, FIFA hakemliğinden düşmüşlerdir ama buna rağmen onlarla 4 senelik sözleşme imzalamıştır. 

Halis Özkahya, koşu testini geçemediği için UEFA'daki maçı ondna geri alınmıştır. Ama daha sonra geçmiş ve yine maç almaya başlamıştır.  

Bu tür hakemler genç hakemlerin önünü kesmektedir. 

Aziz Yıldırım: 

Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır'dan dolayı ona daha iyi davranıldığı söyleniyor. Bunlar hep iddia. TFF'nin bunları araştırması lazım. Bunlar sıkıntılı olaylar.

Ali Palabıyık, tanımam etmem. Bizim maçı idare etti. Beşiktaş maçına da verildi. O zaman derbi yönetebilir. Bir gençleştirme yapılmalı. Ama yapılan hatalar da kamuoyuna dürüstçe söylenmeli. Onlar söylemeli...

Bugün çok nazikçe konuştuk. Başka şeyler de söyleyebilirdik. Yarın Akhisar maçına hakem atayacaklar. Biz pazar gününe kadar hakemle ilgil her şeyi söylersek, o adam maçı idare edemez. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Herkesi uyarıyorum. Bütün kulüplere eşit ve adil olunsun. Bunu bekliyoruz. 

Eğer bu hatalar devam ederse, ne yapacağımızı bilemeyiz. Uzaya mı çıkacağız. 

Ligin heyecanlı mı olması lazım yoksa hakedenlerin puanları mı kazansın? Lig heyecanlı olsun diye, biz puan mı kaybedelim?

Şekip Mosturoğlu: 

Beşiktaşlılar çok mu mutlu? O zaman kendilerine yapıldığı zaman bir şey söylememeliler. 

Aziz Yıldırım: 

Ben Trabzon'da yaşasam. Hakem olarak hata yapsam orada bana 'Sen bu maçı yönetemedin' diyecekler. 

Hakem mi yok atamak için... 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0