MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakan Kılıç'tan başkanlara mesaj

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, derbi maçlarında trübünlerde yaşanan olayların sona ermesi için takımın kulüp başkanlarının sağduyulu mesaj vermeleri halinde olay çıkma ihtimalinin sıfıra inebileceğini söyledi.
13.11.2013 14:30

Bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve olimpik kapalı yüzme havuzu temel atma törenine katılmak üzere Yozgat'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yozgat Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin daha önceki derbi maçlarda yaşanan olaylar ve geçtiğimiz hafta olaysız sona eren Fenerbahçe, Galatasaray derbisini sorması üzerine Bakan Kılıç, şöyle cevap verdi: "Hep söylüyoruz, kulüp başkanları soğuk kanlı ve sağduyulu mesajlar verdiğinde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner. Hocalar soğukkanlı sağduyulu mesajlar verdiğinde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner, takım kaptanları ve futbolcular gerilimden uzak mesajlar verdiği takdirde tribünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner, son Ferbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde kulüp başkanları hocalar takım kaptanları oyuncular, gerçekten çok ılımlı gerilim nedeni olmayacak sağduyulu ve soğukkanlı yaklaşımlar içinde oldular. Türk futbolu adına, Türk sporu adına hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu atmosferi bu şekilde sürdürürsek, Türkiye'de futbol maçlarında olay çıkmayacağı kanatindeyim."

Tribünlerdeki taraftarın, kulüp başkanlarının rahat ve huzurlu olması halinde maçı yöneten hakemin de karar alma ve uygulamada rahat edebildiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Nihayetinde tribünler rahat ve huzurlu olunca başkanlar rahat ve huzurlu olunca, sahada görev yapan hakemin de karar alma ve uygulamada rahat ve huzurlu hareket edebildiğini bu maç vesilesiyle Türkiye'de bir kere daha görebildik." diyerek, şöyle konuştu: "Nihayetinde ortada Türk futbolunda olması gereken bir tablo var. Arzu edilen buydu, olması gereken buydu. Bu havanın devam etmesi lazım. Biz de derbinin rengi sarı sloganıyla yola çıkmıştık. Sarı - lacivert, sarı - kırmızı'dan hareketle, bu hava devam ederse inanıyorum ki Türkiye'de deplasman yasakları da son bulacaktır. Tribünlerde küfür, şiddet, sahaya yabancı cisim atma olayları son bulsa. Konuk takımın oyuncu veya yöneticilerine yönelik fiili ve sözlü tacizler son bulsa. Son maçta bunlar yaşanmadı. Deplasman yasakları da son bulacaktır. Taraflara da teşekkür ediyorum, tribünlere de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin barışa, kardeşliğe dostluğa ve güzelliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin ihtiyacı olanı ortaya koydular sağolsunlar."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0