MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşiktaş ve Bursa'ya şok cezalar

Olaylar nedeni ile iki kulüp de Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Her iki takıma da seyircisiz oynama cezaları geliyor.
07.12.2010 11:21

Beşiktaş'a 3, Bursaspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası geliyor.

Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi yaşanan şiddet olayları nedeni ile Beşiktaş'a 3 maç, Bursaspor'a ise 2 maç seyircisiz oynama cezası geleceği öğrenildi.

Futbol Federasyonu, karşılaşmanın temsilcileri Avni Özcan, Şükrü Kaplan ve Ertuğ Büyük'ün raporlarının "temiz" olmasına karşın, olayların televizyon ekranlarında geniş bir şekilde yayınlanması nedeni ile duruma el koydu. Federasyon bu görüntüler sonrası iki kulübü Disiplin Kurulu'na gönderdi.

Kulüpler sorumludur

Disiplin talimatının 6. maddesi gereği her iki takım da ağır cezalar alacak.

Talimatta yer alan "Ev sahibi kulüp, müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin güvenliğinden sorumludur. Kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup müsabakanın organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür" hükmü gereği Beşiktaş'a 3 maç seyircisiz oynama cezası gelebilecek.

Aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan "Kulüpler, futbolcularının, görevlilerinin, yöneticilerinin, üyelerinin, özel güvenlik görevlilerinin ve taraftarlarının ihlallerinden dolayı objektif olarak sorumludur" hükmü gereği de Bursaspor da 2 maç seyircisiz oynama cezası alabilecek.

Kusurlu değiliz ki ceza alalım!

Siyah beyazlı yöneticiler, İnönü'de yaşanan olayların Bursaspor taraftarının tahrikleri sonucu çıktığını söylediler.

Beşiktaşlı yöneticiler, Futbol Disiplin Talimatı'na aykırı hiçbir hareketlerinin olmadığını savunurken, "Kusurlu değiliz ki, ceza alalım" yorumunu yaptılar. Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, yöneticiler Metin Keçeli ve Doğan Küçükemre, olayların konuk Bursaspor taraftarının tahrikleri sonucu yaşandığını belirttiler ve şu görüşleri savundular.

Ev sahibi olarak misafir taraftarların can güvenliği bize aittir. Ama gelen misafirler sakladıkları maddelerle saldırıyorsa nasıl güvenlik sağlanacak.

Her türlü tedbiri aldık, İl Emniyet Müdürlüğü tüm şartları zorladı ama bu saldırıları nasıl önleyebilirdik? Üstelik taraftarımızı da tahrik ettiler.

Kulübümüzün ihmali yoktur. Emniyet güçleri ve özel güvenlik birimleri ellerinden geleni yapmışlardır. Kusurlu değiliz ki, ceza alalım.

Öte yandan olaylarla ilgili cezaların 9 Aralık'ta açıklanacağı bildirildi.

Ne dediler?

Mahmut ÖZGENER - Futbol Federasyonu Başkanı

Yasa yetersiz

Olayların önlenmemesinin nedeni Şiddet Yasası'nın yeterli olmaması. Değişmesi gerektiği ortada. Bu konuda federasyon olarak yoğun çalışmalarımız oldu. Bizim olayları tek başına önlememiz mümkün değil.

Yunus AKGÜL - (Gençlik ve Spor Genel Müdürü)

Bir şey değişmez

Biz Sporda Şiddet Yasası'nı uygulayamıyoruz. Yeni yasa ihtiyaçtan kaynaklanarak yapılmadı. Yasayı uygulayabilmek için cesur valiler, cesur emniyet müdürleri ve de cesur kaymakamlar gerekiyor.

İbrahim YAZICI - Bursaspor Kulübü Başkanı

Utanç verici

Gerekli önlemlerin alınacağını ve hiçbir olaya izin verilmeyeceğini düşünmüştüm. Yaşananları sadece 'üzücü' ya da 'utanç verici' olarak nitelemek, futbolu ve insan hayatını tehdit eden gelişmeler karşısında hafif kalır.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0