MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5825
EURO
34.7754
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşiktaş'a, Avrupa'da 2. tur bileti

Beşiktaş Avrupa'daki gururumuz olmaya devam ediyor.. Kara Kartal bu kupada attığı "100" golle birlikte gruptan çıkmayı başardı.. 2. tur bileti çok iyi geldi, siyah beyazlılar gözünü zirveye dikti..
02.12.2010 22:25

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile oynanan ve 2-1 kazanılan maçtaki 11'ini UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda CSKA Sofya ile yapılan maçta bozmadı.

Beşiktaş, Bulgar rakibi karşısına Galatasaray maçındaki 11'ine yakın oyuncularıyla çıkarken, sadece Porto ile yapılan maçta kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen İbrahim Toraman'ın yerine Zapotocny, Ersan ile birlikte savunmanın göbeğinde görev aldı.

Tecrübeli oyuncu İbrahim Üzülmez, Galatasaray maçında olduğu gibi yine yedek soyunurken, bu futbolcunun yerine aynı şekilde İsmail Köybaşı oynadı.

-CENK 4 MAÇ SONRA GÖREV ALDI-

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray karşısında başarılı bir oyun sergileyen kaleci Cenk Gönen, 4 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının ardından yeniden görev aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce ön elemede iki Helsinki karşılaşmasında sahaya çıkan genç kaleci, grupta CSKA Sofya ve Porto maçlarında kadroda yer almadı. Rapid Wien ile deplasmanda oynanan karşılaşmada kadroda olmasına rağmen forma şansı bulamayan Cenk, Porto ile Portekiz'deki karşılaşmada ise sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmamıştı. Oynadığı maçlarda kalesinde güven veren Cenk, CSKA Sofya karşılaşmasıyla grup maçlarında ilk kez forma şansı buldu.

-İBRAHİM TORAMAN CEZALI-

Beşiktaş'ın savunmadaki önemli isimlerinden İbrahim Toraman, cezası nedeniyle CSKA Sofya karşısında kadroda yer almadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın Porto ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalan İbrahim Toraman, CSKA Sofya maçıyla cezasını tamamlamış oldu.

-QUARESMA KADRODA- 

Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen siyah-beyazlı takımın Portekizli futbolcusu Quaresma, oynama ihtimali bulunmamasına rağmen 18 kişilik maç kadrosunda kendine yer buldu.

Sakatlığının tam olarak geçmemesi nedeniyle takımla birlikte antrenmanlara çıkamayan Portekizli yıldız, yedek soyunarak takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Sakatlık ve cezalı oyuncular nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta CSKA Sofya kadrosunda 3 kaleci yer aldı.

İlk 11'de oynayan Cenk'in yanı sıra yedek kaleciler Hakan ve Umut da 18 kişilik kadroda yaşanacak olası bir sakatlıkta oyuna girmek üzere hazır bekledi.

Bu oyuncuların yanı sıra Necip, Ali Kuçik ve Erhan da yedek soyunan diğer oyuncular oldu.

-ZAPOTOCNY 7 MAÇ SONRA ŞANS BULDU-

Beşiktaş'ın Çek savunma oyuncusu Tomas Zapotocny, İbrahim Toraman'ın cezalı olması nedeniyle 7 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

Son olarak siyah-beyazlı takımın Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdmanyurdu ile oynadığı eleme maçında forma şansı yakalayan Zapotocny, Ersan ile birlikte savunmanın göbeğinde görev aldı.

-BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI-

Siyah-beyazlı takımın olası galibiyette gruptan çıkmasını sağlayacak CSKA Sofya karşılaşmasına taraftarları da ilgi gösterdi.

Bulgaristan'ın yakın olmasını fırsat bilen Türkiye'deki taraftarların yanı sıra çevre ülkeden gelenler ve bu ülkede eğitim gören üniversite öğrencilerinin ilgisiyle Beşiktaş, arkasında büyük destek gördü.

Maç öncesi iki takım taraftarları birbirlerine karşı tezahüratta bulundu. CSKA Sofya taraftarlarının toplu olarak Beşiktaş aleyhine Türkçe kötü sözler kullandıkları duyuldu.

-''TÜRKLERİ YENİN''-

CSKA Sofya taraftarlarının maç öncesi ''Türkleri yenin'' şeklinde tezahüratları dikkat çekti.

Taraftarların bu yöndeki sözlerinin ''Türkleri dövün'' anlamına da geldiği öğrenildi.

-STAT DOLMADI-

İki takım arasındaki maçta stadın büyük bölümü boş kaldı.

Yaklaşık bin 500 Beşiktaşlı taraftarının kendine ayrılan bölümde takip ettiği karşılaşmada stadın büyük bölümü boştu. 45 bin kişilik statta bir kale arkası ve orta bölümlerde taraftarlar bulunurken, mücadeleyi 10 bine yakın kişi izledi.

CSKA SOFYA: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat
Vasili Levski

Hakemler
Tom Harald Hagen xx, Frank Andas xx, Svein Inge Wiken xx (Norveç)

CSKA Sofya
M'Bolhi x, Minev xx, Vidanov xx, Stoyanov xx, Grillo xx, Galchev x (Dk. 75 Yanev x), Marquinhos xx, Yanchev xx, Tonev x (Dk. 75 Sheridan x), Delev x, Michel x

Beşiktaş
Cenk xx (Dk. 46 Hakan x), İsmail xx, Zapotocny xx, Ersan xx, Hilbert xx, Aurelio xx, Guti xx, Ernst xx, Tabata xx (Dk. 78 Necip x), Holosko xx, Nobre x (Dk. 46 Ali Kuçik xx)

Goller
Dk. 58 Zapotocny, Dk. 64 Holosko (Beşiktaş), Dk. 79 Sheridan (CSKA Sofya)

Sarı Kartlar
Dk. 28 İsmail, Dk. 83 Hilbert (Beşiktaş), Dk. 57 Yanchev (CSKA Sofya)

:: MAÇIN ÖZETİ ::
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 2-1 yenen Beşiktaş, grup mücadelesinin bitimine 1 maç kala puanını 10'a yükselterek 2. tura çıkmayı garantiledi.

İki takımın da kontrollü başladığı maçın ilk bölümünde Beşiktaş, topa daha çok sahip olduysa da meşin yuvarlağı rakip ceza alanı önüne etkili bir şekilde taşıyamadı. CSKA Sofya'nın da çok adamla gelmemesi ve Beşiktaş'ın hata yapmasını beklemesi nedeniyle mücadele orta sahada geçti.

Siyah-beyazlı takım, rakip savunmanın fazla çıkmaması nedeniyle istediği açıkları bulamazken, ceza alanı önünde bulduğu boşluklarda şut denemeleriyle tehlikeler yaratmaya çalıştı. Kalesindeki tehlikeli pozisyonları savunmanın arkasına atılan toplarla yaşayan Beşiktaş, özellikle Delev'in müsait durumda aldığı topları değerlendirememesiyle rahat bir nefes aldı. Beşiktaş'ta, özellikle İspanyol yıldız Guti'nin orta sahada etkisiz kalması ve kanattan da yeterince destek gelmeyince Nobre, ilerde beklediği topları alamadı. Israrla derin paslarla savunmanın arkasında oyuncularını topla buluşturmaya çalışan CSKA Sofya ise bunda başarılı oldu. Bulgar ekibin, 45. dakikada Delev'in kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderememesi ile skoru koruyan Beşiktaş, soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

Beşiktaş, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarının son dakikasında bir pozisyonda sakatlanan kaleci Cenk'in yerine Hakan kalede yer aldı. Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı Schuster, kanat organizasyonlarının az kalması sonrası ilerde çok fazla topla buluşamayan ve son bölümde sakatlığı nedeniyle zaman zaman dizine tedavi uygulatan Nobre'yi kenara alarak genç oyuncu Ali Kuçik'i sahaya sürdü. Bu değişiklikle kalabalık CSKA Sofya savunmasını araya atılan toplarda hızlı oyuncuları Holosko ve Ali ile delmeye çalışan Beşiktaş, 58. dakikada duran topta üstünlük golünü buldu. Savunmada da daha dengeli oynayan siyah-beyazlı ekip, 64. dakikada kendisini gruptan çıkarmak üzere rahatlatacak 2. gole Holosko ile ulaştı. Farkın açılmasının ardından rakibin oyun disiplininden kopmasıyla oyunu tamamen kontrolü altına alan Beşiktaş, buna rağmen Hakan'ın hatasında kalesinde golü gördü. Son bölümde CSKA Sofya baskı kurduysa da Beşiktaş, beraberlik golüne izin vermedi ve karşılaşmayı 2-1 kazanıp 2. tura yükselmeyi garantiledi.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla Beşiktaş arasında yapılan maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

14. dakikada Ernst'in ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci M'Bolhi uzanarak topu kornere tokatladı.

15. dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına düşen topu kontrol eden Delev, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. İsmail son anda yetişerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

25. dakikada Galchev'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Delev, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Delev, Hilbert'in müdahalesiyle vurmakta gecikince, Cenk, meşin yuvarlağa sahip oldu.

35. dakikada Tabata'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Nobre'nin şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.

45. dakikada Stoyanov'un ara pasında Delev savunmanın arkasında bir kez daha topla buluştu. Kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Delev, ceza alanına girer girmez yerden sert vurdu, ancak Cenk'i geçen meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

45 artı 1. dakikada Michel'in ceza alanı içinde sol çaprazdan sert şutunda kaleci Cenk, topu tokatladı. CSKA Sofya bir kez daha pozisyon ararken Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırdı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

58. dakikada Guti'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta boş pozisyonda topla buluşan Zapotocny, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

61. dakikada Tabata'nın şutunda savunmadan seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Ali Kuçik, sert vurdu, ancak kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

64. dakikada CSKA Sofya'da geri pas sırasında Ali Kuçik kaleciye baskı yaptı. Bu baskı sonucu kaleciden topu kapan genç oyuncu, meşin yuvarlağı yanındaki Holosko'ya aktardı. Slovak oyuncu da rahat bir şekilde topu boş kaleye atarak farkı 2'ye çıkardı: 0-2

79. dakikada CSKA Sofya'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Hakan'ın hatasında Sheridan meşin yuvarlağı filelere göndererek durumu 2-1 yaptı.

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazanarak 2. tura yükselmeyi garantiledi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0