MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3718
EURO
34.9834
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşiktaş'ı üzeli 1 yıl oldu

Türk sporuna centilmenliği ve beyefendiliği ile damga vuran, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu. Efsane başkan bugün tüm güne yayılacak etkinlik programıyla anılacak.
13.08.2015 09:14

Siyah-beyazlı kulüpte futbol oynayan, yöneticilik yapan ve 1984 yılında oturduğu başkanlık koltuğunda aralıksız 16 yıl kalan Süleyman Seba, bu süreçte 5 lig şampiyonluğu, 4 Türkiue Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası başarısı görmüştü. Ancak Seba'yı 'Süleyman Ağabey' yapan ve Beşiktaşlılar dışında da büyük bir sevgiye mazhar olmasına neden olan şey onun centilmenliği her zaman ön planda tutan beyefendi kişiliğiydi.

5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Seba, lise okumak için geldiği İstanbul'da önce Galatasaray Lisesi'nin kapısından içeri girer. Burada 2 sene okuyan Süleyman Seba daha sonra hayatına damga vuracak seçimini yaptı ve Kabataş Erkek Lisesi'ne geçti. Burada okurken Beşiktaş Genç Takımı'nda da forma giymeye başladı. 1946 yılında A Takıma alınan Seba, ilk maçına da Fenerbahçe karşısında çıktı.4-3 yenildikleri maçta bir gol kaydetti. İlk sezonunda 9 maçta 6 gol atmıştı. O sezon Milli Küme'de şampiyonluk yaşayarak kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı. 1947 yılında İnönü Stadyumu'nın açılışı sebebiyle Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı yapılan maçta bu stattdaki ilk golü atarak tarihe geçti.

Başarılarla dolu futbolculuk kariyeri sonrasında 1963 yılında ilk kez yöneticilik görevi yürüten Seba, 1984 yılında Mehmet Üstünkaya'dan devraldığı başkanlık görevini 2000 yılına kadar devam ettirdi.

Başkanlık görevi sonrasında Beşiktaş'taki mütevazi evinde ve memleketi Hendek'te sakin bir hayat süren Seba, 13 Ağustos 2014 tarihinde bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 88 yaşında hayatını kaybetti.


DAMGA VURAN SÖZLERİ

Süleyman Seba'nın 16 yıllık başkanlık görevini bıraktığı Beşiktaş Kongresi'nde yaptığı veda konuşması siyah beyazlılar için unutulmaz ve dramatik bir andı. 16 yıl boyunca başkanlık koltuğunda oturan, sayısız başarıya imza atan ve Beşiktaş Kulübü'ne çok sayıda tesis kazandıran Seba'nın camisına son sözleri şöyleydi; "Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız! Ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım! 1984 yılında huzurlarınıza hangi heyecan ve duygularla gelmişsem, bugün de huzurlarınızda, aynı heyecan ve duygularla başım dik gönlüm rahat ve huzur içerisinde sizlere veda ediyorum!''

Seba'nın 'Dostlarım, dostlarım... Ben en çok dostlarımdan korkarım!', 'Şerefli ikincilikler, şerefsiz şampiyonluklardan daha değerlidir' ve 'Beşiktaş'ı üzmesinler' sözleri de her zaman onunla birlikte anılan ve unutulmayan sözleri oldu.



Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0