MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3335
EURO
35.1788
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Blatter: Saha dışını kontrol etmek zor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, sahada oynanan futbolu kontrol etmenin nispeten kolay, saha dışını kontrol etmenin ise zor olduğunu, ancak bununla ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyledi.
22.03.2012 13:24

Blatter, İstanbul'da düzenlenen UEFA'nın 36. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Avrupa futbolu, Türk futbolu ve uluslararası futbol için önemli bir gün yaşandığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kongreye katılmasının ve kendileriyle birlikte olmasından büyük şeref duyduklarını ifade eden Blatter, Erdoğan'a teşekkür etti. Blatter, UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e ve uluslararası futbol camiasının temsilcilerine de 'Hoşgeldiniz' dedi.

2012 yılının futbol adına önemli organizasyonların gerçekleştirileceğini, Londra Olimpiyatları'nın yine bu yıl düzenleneceğini, Azerbaycan'da Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini hatırlatan Joseph Sepp Blatter, FIFA'nın gelecek yıl 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı Türkiye'de organize edecek olmasından dolayı da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

''Futboldan bahsederken maalesef sadece iyi şeylerden bahsetmek durumunda değiliz'' diyen Blatter, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaklaşık olarak futbol dediğimizde 300 milyon kişiyi etkileyen bir spor dalından bahsediyoruz. 300 milyonluk kitle için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Disiplin, saygı ve fair-play için ancak buna rağmen hala bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunlardan bahsetmek durumundayız. Tüm problemlere değinmek istemiyorum ama özel bir sorundan da söz etmek istiyorum. Sahada oynanan futbolu kontrol etmek nispeten kolay. Her şeyden önce sınırları çizeceksiniz, çizgiler var, hakem var, topun kale çizgisini geçmesi lazım ki gol olabilsin... Bir de 45'er dakikalık iki devre oynamak gerekiyor. Sahada tüm bunları idare etmek nispeten kolay. Bazen sorunlar çıksa dahi. Ancak saha dışına çıktığında, 300 milyonluk kitleyi idare edecek, kontrol edecek, hakem bir şey yok, zaman da yok, süre açık. Acaba spor, futbol, FIFA, UEFA ve diğer konfederasyonlar herkesin sarf ettiği kelimelerden sorumlu mudur? Hayır, böyle bir şey yok. Ancak gözlerimizi açmak zorundayız.

Bir sorun var. Şöyle ki; yakın tarihte bulunduğumuz bölgeyi de etkileyen bir problem bu. Yasa dışı bahisler ve bu tabii ki maalesef şike ile neticeleniyor. Ancak memnuniyetle müşahede etmekteyim ki UEFA ve diğer konfederasyonlarla erken uyarı sistemi tesis ettik. Bir de 1 yıldan bu yana şike belasına karşı, Interpol ile müşterek çalışmalar yapıyoruz ve tüm dünyada emniyet güçleri işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmekte. Başka tehlikeler de mevcut ama bu tehlike, şike tehlikesi sporu tehdit eden bir tehlike. Çünkü yarışma ruhuna çok aykırı sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.''

-Sigorta uygulaması geliyor-
Kulüplerin ve federasyonların müsabaka takvimi nedeniyle, karşı karşıya gelmemeleri gerektiğini, ayrıca oyuncuların menfaatlerinin de unutmamaları gerektiğini dile getiren Blatter, şöyle konuştu:

''Büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim, bir sonraki icra kurulu toplantısında da ele alacağız, bu yıldan itibaren Dünya Kupası elemeleri gerçekleşecek ve bu çerçevede biz de tam bir güvence vermeyi hedefliyoruz. Uluslararası takvim uyarınca gerçekleştirilecek tüm maçlardaki oyuncular için bir sigorta getireceğiz. Hem kulüplere, hem oyunculara, hem de ulusal federasyonlara önemli bir destek olacak bu sigorta uygulaması. Ayrıca önümüzde bir reform süreci de yer almakta. Bu çerçevede ben de tabii bir sonraki kongreye çok önemli bilgiler aktaracağım. Hepinizi 24-27 Mayıs'ta Budapeşte'de düzenlenecek kongremize davet etmek isterim.''

FIFA Başkanı Blatter ayrıca, UEFA İcra Kurulu'na ve Michel Platini'ye teşekkür etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.turkishmaritime.com.tr

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0