MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5421
EURO
34.719
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Brezilya'ya Ochoa freni!

Dünya Kupası A grubun'da dün akşam oynanan mücadelede ev sahibi Brezilya,Meksika ile golsüz berabere kaldı.Maça damgasını vuran isim Meksika file bekçisi Ochoa oldu.
18.06.2014 17:40

Brezilya ile Meksika, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta golsüz berabere kaldı...

İlk maçında Hırvatistan'ı, Japon hakemin verdiği tartışmalı penaltı kararı sonrası zor da olsa 3-1 yenen ev sahibi Brezilya, Kamerun'u 1-0'la geçen Meksika ile gruptaki ikinci maçına çıktı.

Mücadelenin başından itibaren rakibi karşısında çok üstün olan Brezilyalılar, bu maçı da kazanarak gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemek istiyordu. Ancak muhtemelen hiç kimse Meksika kalecisini hesaba katmamıştı.

Önce 26. dakikada sağ kanattan gelişen Brezilya atağında, Dani Alves'in ortasına çok iyi yükselen Neymar, direğin dibine kafa vuruşunu yaptı. Ancak kalesinde adeta uzayan Ochoa, yüzde yüzlük bir golü parmaklarının ucuyla engelledi.

breziyamac1.jpg

Daha sonra ise 44. dakikada Brezilya yine gole çok yaklaşmıştı. Bu kez Neymar'ın serbest vuruşunda, Thiao Silva'nın göğüs pasıyla top, Paulinho'nun önünde kaldı. Onun sert şutunda kalesinde bir kez daha devleşen Guillermo Ochoa, devrenin golsüz berabere sonuçlanmasının en büyük kahramanı oldu.

İkinci yarıya Brezilya, biraz temposuz başladı ve Meksika takımı hemen oyunun kontrolünü eline aldı. İlk yarıda bunaltıcı Brezilya baskısından kurtulan Meksikalı oyuncular, Brezilya'yı nasıl vuracaklarını da açıkça ortaya koydular...

Meksika adına oyunun şifresi şuydu; 'Kaleyi gördüğün yerden vur...'

Nitekim Meksika'nın hücum silahları, ikinci yarının ilk 20 dakikasında adeta şut atma yarışına girdiler... Sırasıyla Oscar Santos, Jose Vazquez, Giovani Dos Santos, Hector Herrera ve Andres Guardado, ev sahibinin kalesini şut yağmuruna tuttular. Ancak bu pozisyonlarda sadece Dos Santos'un şutu çerçeveyi bulurken, o şut da savunmadan sekip kaleciyi fazla zorlamadı.

brezilyamac2.jpg

Brezilya'nın el freni olan Fred'in 68'de oyundan çıkmasıyla bir anda rüzgar tersine döndü. Ama kalede de Ochoa vardı tabii ki... 70'inci dakikada soldan Bernard'ın ortasını Neymar çok iyi kontrol etti ve savunmayı oyundan düşürüp çok sert vurdu... Gecenin yıldızı olan Meksika kalecisi bu pozisyonda da tribünlerin hevesini kursağında bıraktı.

brezilyamac3.jpg

Son bölümde galibiyet golünü arayan Brezilya, yine aynı isme takıldı... Soldan Neymar'ın kullandığı serbest vuruşta Thiago Silva, kale sahası üzerinde bomboş bir kafa vuruşu yaptı. Ancak kaleci Ochoa, bu topu da çıkarmayı başardı.

Duraklama anlarında Meksika da Brezilya kalesini zorladı ancak bu kez de Julio Cesar'ın başarılı performansı vardı...

Karşılaşmadan gol sesi çıkmadı ve Brezilya ile Meksika A Grubu'ndaki ikinci maçlarında golsüz berabere kaldı...

BREZİLYA: 0 - MEKSİKA: 0

Stat: Castelao

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Brezilya: Julio Cesar, Thiago Silva, David Luiz, Daniel Alves, Marcelo, Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar (Dk. 84 Willian), Ramires (Dk. 46 Bernard), Neymar, Fred (Dk. 68 Jo)

Meksika: Guillermo Ochoa, Rafael Marquez, Francisco Rodriguez, Hector Moreno, Paul Aguilar, Miguel Layun, Jose Vazquez, Hector Herrera (Dk. 76 Marco Fabian), Andres Guardado, Giovani Dos Santos (Dk. 84 Raul Jimenez), Oribe Peralta (Dk. 74 Javier Hernandez)
Sarı kartlar: Dk. 45 Ramires, Dk. 79 Thiago Silva (Brezilya), Dk. 59 Paul Aguilar, Dk. 62 Jose Vazquez (Meksika

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0