MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUGÜNKÜ HAKEM REZALET ÜSTÜYDÜ

Önceki akşam alınan Galatasaray mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Bülent Yıldırım'ı topa tuttu.
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftası, ligin en önemli haftası niteliğindeydi. Şampiyonluk yolunda oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçı, büyük heyecana sahne oldu. 2-0 Sarı kırmızılı ekibin galibiyetiyle sonuçalanan maça, oynanan futboldan ziyade hakem kararları damga vurdu.
 
Beşiktaş başkanı Fikret Orman ise, maç sonu Beyaz TV'ye katılarak flaş açıklamalarda bulundu. İşte Orman'ın açıklamalarından satırbaşları...

Bugünkü maçta normal bir maç, esasında çok stresli bir maç. Hakemlerin vücut dilini anlayacak zekada ve seviyedeyim. Hakem ilk dakikadan itibaren vücut dili itibariyle yanlı başladı maça.
 
Eyyamcılık ve pozisyon alma hakem işi değil. Hakem yanlış görebilir, skora etki edebilir ama iyi niyetlidir. Maçın başından itibaren etki altındaki bir hakem sahaya çıktı.

Hakem rezalet süsüydü: Maçı taktikler, oyuncu değişiklikleri ve kadrolardan daha fazla, kendisinin saklandığı halde oyun ortasında bariz hatalar yaptı.
 
Penaltı pozisyonu penaltı değil, bana göre ofsayt da değil ama penaltı kesin değil. Eski bir başkan 'Kaşar hakemler' diye söylemişti. Biz bunların değişmesi için çok mücadele ettik, pozitif duruşlar sergiledik ama bugünkü hakem rezalet üstüydü.


Yazık..: Hafta başından beri maçı yönlendirmeye çalışırlarken biz onlar eskide, geçmişte kaldı dedik. Bugün gördüğümüz, insanlar geçmişte kaldı ama hakemler orada duruyor. Bunlar günahtır. Yazık yani. Ne ben ne Beşiktaş taraftarı bunu hak etmiyor.

Zihniyetlerin değişmesi lazım: Maçtan evvel Almanya'da, İngiltere'de hakemle ilgili bir açıklama yapıldığını duydunuz mu? Futbol, futbol adamları, oyuncular tarafından oynanan bir oyun.
 
Yöneticiler ve başkanlar tarafından pozisyon alarak oynanan bir oyun değil. Bizde yöneticiler değişiyor ama zihniyetlerin değişmesi lazım.

Sahaya kafasında fikirle çıkmış: Galatasaray'a geçen sene yenildik, ondan önceki sene yendik. Bunlar futbolun içinde. Ama hakem performansı düşük olsa bile sahaya kafasında bir fikirle çıkmaz.
 
Bülent Yıldırım sahaya kafasında bir fikirle çıkmış. Caner'e, Lens'e verilen sarı kartlar... Maça başlarken öyle başlıyor.


Aynı hakem, yemezler: Fenerbahçe - Beşiktaş maçı, aynı hakem. Yemezler. Ben de görüyorum herkeste görüyor. Bu tarzda olan hakemler bu işi bırakacaklar.

Hakemden medet uman namerttir: Benim gördüğümü Sabri Çelik, Muhittin Boşat, Mustafa Çulcu görür. Ben onların yarı tecrübesindeyim.
 
Ben gördüysem onlar haydi haydi görür. Bu düzenin değişmesi için temizlik yapılması lazım. Hakemden medet uman namerttir.
 
Hakemden bugün de bir şey beklemedim. Tek beklentim iyi maç yönetmesi. VAR sistemine gidecek bir pozisyon bırakmadı hakem.
 
Ne şiş ne kebap yansın ile maç yönetmeye çalıştı. MHK’ya gitsen 3 puanı geri mi getireceksin?


Futbol kötüleşiyor: Hakem de bir oyuncu. Performansı kötü olabilir ama art niyetli olamaz. Futbolcu nasıl karşı taraf için kötü niyetli olamazsa hakem de olamaz.
 
Futbol güzel bir oyun, sevdirmemiz lazım. Hakemin de saygı duyulacak bir insan olması lazım ama eyyamla, maçı nasıl bitireceğime çevirdiğiniz takdirde futbol kötüleşiyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0