MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3712
EURO
34.9966
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bursa'nın Beşiktaş'ın kararına tepkisi

Beşiktaş Yönetimi'nin Bursaspor maçına yeşil-beyazlı taraftarların alınmasına yönelik kararını Bursa nasıl karşıladı?
01.12.2010 11:58

Beşiktaş Yönetimi'nin, 5 Aralık Pazar günü oynanacak Bursaspor maçına yeşil-beyezlı taraftarların alınmasına yönelik kararı, Bursasporlu taraftarlarca ''olumlu'' karşılandı.

Teksas Bursasporlular Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, yaptığı açıklamada, tüm takımların taraftarları gibi kendilerinin de takımlarının içerde ve deplasmanda oynadığı tüm maçları izlemek istediklerini söyledi.

 
Yasakçı zihniyetin tribünlerdeki gerginlik ortamının daha fazla artmasına neden olduğunu ifade eden Güzelsöz, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da bu karara uyması halinde takımlarını desteklemek üzere İstanbul'a gideceklerini vurguladı.

Güzelsöz, Bursasporlu taraftarlar olarak geçmişe bakmadıklarına, sadece geçen yıl şampiyonluğa ulaşan bu sezon da şampiyonluğun en iddialı ekiplerinden biri olan takımlarını her yerde desteklemek istediklerine değinerek, ''Kararın Bursaspor, Beşiktaş ve Türk futbolu için olumlu olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

''Bursasporlu taraftarlar İstanbul'daki maça alınırsa olay çıkar mı?'' yönündeki soruya Güzelsöz, ''Büyük bir olay çıkacağını düşünmüyorum. Ferdi bazı tatsızlıklar yaşanabilir ama genel anlamda büyük bir sorun yaşanmaz. Biz de Beşiktaş taraftarları da büyük bir olayın çıkmasına izin vermeyiz'' yanıtını verdi.

Güzelsöz, Beşiktaş yönetiminin aldığı kararın fazla bir hükmünün olmadığını, asıl kararın İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nca verileceğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Umarım oradan da benzer yönde bir karar çıkar ve bizler takımımızı desteklemek üzere İstanbul'a gidebiliriz. Gündüz oynanacak olması, maça konuk takım taraftarlarının alınacağı yönündeki beklentiyi kuvvetlendiriyor. Bu karar, Türk futbolu için çok önemli. Yasakçı zihniyetle bir yere varamayız. Bu yasaklar, taraftarlar arasındaki husumeti daha da körüklüyor.''

''Eğer yeşil-beyazlı taraftarların maça girmesine ilişkin kesin karar çıkarsa, Bursaspor taraftarı stadyumda kendine ayrılan bölümü doldurur mu?'' sorusu üzerine Güzelsöz, ''Kesin doldurur. Hatta açık kale arkasını tamamen bize verseler, doldururuz. İstanbul Bursa'ya çok yakın bir kent. 2 saatlik yol. Tüm stadı bile doldurabiliriz'' dedi.

-BURSASPOR'UN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ PERFORMANSI-

Mehmet Güzelsöz, Bursaspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde istenilen başarıyı elde edememesinde tecrübe eksikliğinin önemli rol oynadığını belirtti.
Taraftarlar olarak bunu normal karşıladıklarını anlatan Güzelsöz, ''Daha bizim ilk yılımız. İnanıyorum gelecek sene Avrupa'da çok daha iyi işler yapacağız. Diğer takımların ilk, iki hatta üçüncü yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde neler yaptığınızı da biliyoruz'' diye konuştu.

Güzelsöz, Valencia karşısında alınan 6-1'lik yenilginin ardından 2 bin taraftarın takımın ilk antrenmanına giderek, teknik heyet, futbolcular ve yönetime destek verdiğinin anımsatılması üzerine, ''O, sadece Ertuğrul Sağlam'a sahip çıkma değildi. Biz aslında orada kendimize, camiamıza sahip çıktık. Bu sene çok büyük mutluluklar yaşadık. Bize bunu yaşatan Ertuğrul Sağlam, futbolcular ve yönetimin yanında olduğumuzu göstermek istedik'' dedi.

-TRABZONSPOR İLE YAŞANAN GERGİNLİK-

Trabzonsopr maçının ardından iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginliğe de değinen Güzelsöz, bunun medya ve diğer bazı kurumlar tarafından körüklendiğini söyledi.

Güzelsöz, son iki sezondur çok iyi bir lig yaşandığına inandıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

''Bir Anadolu takımı, Bursaspor şampiyon oldu. Bu sezon da iki Anadolu takımı Bursaspor ve Trabzonspor şampiyonluk yarışında. Bizim Trabzonspor camiasıyla bir husumetimiz yok. Bizim aslında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor veya diğer hiçbir takımın camiası veya taraftarıyla sorunumuz yok. Biz sadece kendimize bakıyoruz. Takımımızın başarılı olması için elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. ''

-''BAŞKA BİR ANADOLU TAKIMI ŞAMPİYON OLURSA?''

Bursasporlu taraftarlar olarak takımlarından bu sezon da şampiyonluk beklediklerini ifade eden Güzelsöz, ancak takımın ligi ilk 3 sırada bitirmesi veya Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa kupalarına katılması halinde bunu da ''başarı'' olarak değerlendireceklerini vurguladı.

Güzelsöz, ''Başka bir Anadolu takımı şampiyon olursa kutlama yapar mısınız?'' sorusuna ise, ''Biz kutlama yapmayız çünkü bizi sadece Bursaspor ilgilendirir. Ancak Bursa'daki kutlamaları da normal karşılarız. Ancak onların kutlamalarına katılmamız mümkün değil'' yanıtını verdi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0