MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3149
EURO
35.0929
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çarşı "e-bilet"e karşı

Beşiktaşlı taraftarlar, uygulamanın olumlu ve olumsuz tarafları nedeniyle tereddüt yaşıyor. Çarşı grubunun önde gelen isimlerinden Ayhan Güner, "Ülke futbolu ve taraftarları bu uygulamaya hazır değil" dedi.
01.08.2013 17:12

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda hayata geçirilmesi düşünülen elektronik bilet (e-bilet) uygulaması konusunda Beşiktaşlı taraftarlar çekinceli.

Siyah-beyazlı takımın en büyük taraftar gruplarından Çarşı'nın önde gelen isimlerinden Ayhan Güner, ülke futbolunun ve taraftarların bu uygulamaya hazır olmadığını savundu.

Güner, yaptığı açıklamada, elektronik bilet uygulamasının tamamen karşı oldukları bir şey olduğunu belirterek, "Ülke futbolu ve taraftarları bu uygulamaya hazır değil. Bu durumu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a da ilettik" diye konuştu.

Taraftarların psikolojik ve kültür olarak hazır olmadığını iddia eden Güner, "Avrupalılar bu konuda başarılı olabilir. Bunun uygulaması kolay değil. İnsanlar biletini alıp bazı maçlara gelemeyebilir. Başkasına biletini verebilir. Bilet sahibi gidemediği maçta arkadaşının o heyecanı yaşamasını isteyebilir. Herkes yerine oturacak diye bir şey yok. Taraftarların itici gücü açısından hoş değil. O zaman bilet alıp maç izlemenin ne anlamı var" ifadelerini kullandı.

Ayhan Güner, taraftar olarak takımlarına destek vermek için statlara gittiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Bu işi kendimize görev edinmişiz. Takım nasıl sahada enerji harcıyorsa biz de tribünlerde aynısını yapıyoruz. Bu sıkıntılarımızı tribün liderleriyle yapılan toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a da ilettik. Hiç uygulamamalarını istedik. Avrupa ile bizim aramızda fark var. Avrupa'da da 20 yılda sıkıntılar aşılabilmiş. Bunu burada 2 yıla sıkıştırmak sıkıntı yaratır. Yasaklarla, kurallarla gidilirse futbolseverler statlardan çekilir. Bir iki yıldır zaten tribünler boş. 1960'lı yıllarda İngilizler 10 bin kişiye oynuyordu. Sonrasında da tribünleri doldurmak için kampanya yaparlar. O zaman da iş işten geçmiş olur."

Taraftar görüşleri

Beşiktaşlı taraftarlardan Ümit Ünal elektronik bilet uygulamasının olumlu ve olumsuz tarafları olduğunu söyledi. Ünal, çift turnike sistemiyle kaçak girişlerin azalacağına dikkati çekerek, kulübün bu yönde kazancının artacağını ifade etti. Kendisinin takımına olan sevgisiyle pankartlar hazırlayıp sokmak istediğinde bu uygulamanın olumsuz taraflarının ortaya çıkacağını belirten Ümit Ünal, "Herhangi bir tepkide bizi kayıt altına alacaklar. Ancak bir tarafıyla tribünde yanlış yapan, zarar veren belirlenmiş olacak. Geçmiş dönemlerde oldu. Beşiktaş'ın maçına başka takımın taraftarları geldi. Sahaya yanıcı madde de attılar, yabancı madde de attılar. Bu nedenle kulüp ceza aldı. En azından bu gibi kişilerin ortaya çıkarılması açısından uygulamanın olumlu tarafları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Taraftarlardan Birol Demir de elektronik bilet uygulamasıyla kimin hangi maça gittiğinin ortaya çıkacağını ve olumlu sonuçlarının olacağını dile getirdi.

Taraftarların bu yönde sıkıntısının olmadığını anlatan Birol Demir, davetiye bilet konusunda sıkıntının yaşandığını vurgulayarak, "Farklı firmalara çok sayıda bilet gidiyor. Bunlar da çalışanlarına dağıtıyor. Farklı takımın taraftarı bu şekilde maç izliyor. Karaborsada satılan biletlerin yüzde 90'ı da davetiyedir" şeklinde konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0