MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5872
EURO
34.6949
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çocuklara Dikkat 4 kişiden 1'i alerjik

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alerjik hastalıkların görülme sıklığı giderek artıyor.
05.04.2011 12:46

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu, Dünya Alerji Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada, alerjik hastalıkların çoğunlukla kronik hastalıklar olduğu, diğer kronik hastalıklardan farklı olarak daha az ölümcül seyrettiği belirtildi.

ÇOCUKLARDA DAHA BELİRGİN

Alerjik hastalıkların, hem genetik hem de çevresel faktörlerin ortaklaşa etkileşimi ile oluştuğu, bu hastalığın görülme sıklığındaki artışın, modern yaşamın getirdiği yeni alışkanlık ve tutumlar ile ilgili olduğu ifade edilen açıklamada, bu artışın özellikle çocukluk yaş grubunda daha belirgin olduğuna dikkat çekildi. Astım, alerjik nezle, ürtiker (kurdeşen, dabaz), anafilaksi (alerjik şok), atopik dermatit (alerjik egzema), besin, ilaç, böcek alerjilerinin alerjik hastalıklar olduğu belirtilen açıklamada, şunlara işaret edildi:

ALERJİ ÖNEMLİ BİR SAĞLIK SORUNU

''Alerjik hastalıkların tümü, yaşam kalitesine olan olumsuz etkileri ve sosyoekonomik yükleri nedeni ile önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Takip ve tedavilerinde, hekim ve hasta-aile eğitiminin önemi büyüktür. Bu grup hastalıklar çoğunlukla sağlık hizmet ve sistemlerinin yetersizliğine bağlı olarak, alternatif ve tamamlayıcı tedavilerin en fazla kullanıldığı alanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.''

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0