MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3627
EURO
34.9422
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demirören transfer müjdesini verdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarın beklediği yeni transfer müjdesini verdi. Hem de ne müjde...
07.12.2010 16:42

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor ile oynadıkları maç öncesi yaşanan olaylar sonrası pes etmemeleri gerektiğini söyledi.

Demirören, yaptığı konuşmada, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile görüştüklerini belirterek, ''Seyirci olaylarını çözelim diye bir araya geldik. Onlar da iyi niyetli davrandılar ve ilk maç burada olduğu için kapıları açalım dedik. Beşiktaş Bursa'ya yenildi, Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti, biz Fenerbahçe ile düşman mı olduk? Böyle şeylere gerek yok. Böyle şeyler yapmamak lazım. Biz de bunu bitirelim dedik ve kapılarımızı açtık. Yaralananlara geçmiş olsun diliyorum. Yaralı bayan kardeşimiz Melda da bugün kulübü ziyaret etti, kendisiyle ilgilendik'' dedi.

''Bu olayların üstüne gitmezsek, Bursa'ya seyirci götürmezsek kaybeden Türk futbolu olur'' diyen Demirören, ''Bunu hep birlikte çözeceğiz. Federasyon başkanımız Mahmut Özgener, Başbakanımızla şiddet yasası ile ilgili konuştu.

Başbakanımız da bu konuda hassas. Hep beraber mücadele etmeliyiz, seyircilerin gitmesi lazım. Olayların olmaması lazımdı.

Oldu, bunu çözmek yine biz kulüplerin elinde. Pes edersek, Türk futbolu kaybeder'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören, iki takımın da ceza alacağı yönünde bugün haberler yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Hak ettiysek alalım ama bu cezayı verirken Türk futbolu kazanacak mı kaybedecek mi bunlara bakalım. Verilen ceza ile tasvip etmediğimiz olay çıkaran kişiler kazanmış olur. Bir yerden başlamamız lazım. Kaçarak değil, üstüne giderek... Bayan taraftarları görüyorum, 'Maçlara geliyor musunuz?' diyorum. 'Küfür var gelemiyoruz' diyorlar. Gelin ki etmesinler, gelmezseniz ederler. Sizleri gördükçe küfür azalır. Böyle yapınca hepimizin kabul etmediği, olayları başlatan küçük kesim kazanıyor.''

Bursaspor maçının gündüz oynanmasından da memnuniyet duyduğunu anlatan Başkan Demirören, ''Müracaat etsek de bütün maçlarımız gündüz oynansa. Aileler, çocuklar geliyor. Kombineler hariç 13 bine yakın bilet satıldı. İlk kez bu kadar fazla bilet sattık'' dedi.

-''KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTILARINA KATILMAYI DÜŞÜNÜYORUM''-

Kulüpler Birliği Vakfının toplantılarına katılmadığının hatırlatılması üzerine Demirören, ''Kulüpler Birliğindeki başkanlar olarak hepimiz kader birliği yapmış insanlarız. Aziz başkan ile aramızda istemediğimiz olaylar oldu. Bunun ne Beşiktaş'a, ne de başka bir kulübe faydası yok. Tavrımı gerektiği kadar koydum. Her şeyi beraber çözmemiz lazım ve onun için de toplantılara katılmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

-DEVRE ARASI TRANSFERLERİ-

Devre arasında transfer yapıp yapmayacakları sorusuna ise Demirören şu yanıtı verdi:

''Camiada devre arası için beklenti var. Hocamızdan alacağımız rapor ve gitmesi gereken oyuncularla ilgili durumdan sonra ocak ayı içinde transfer çalışmalarımız olabilir. Görüşeceğimiz oyuncular Guti ve Quaresma ayarında olacak. Beşiktaş Kulübü Avrupa'da, özellikle Iverson'dan sonra ABD ve dünyada ayrı bir yere geldi. Oraya gelmek kolay da kalmak zor. Bunu devam ettirmek lazım.''

-''FATİH TEKKE'YE İZİN VERECEĞİZ''-

Gözüken bir forvet eksikliğinin bulunduğunu anlatan Yıldırım Demirören, ''Bobo, Nihat sakat. Fatih Tekke iyi futbolcu ancak tutmadı. Fatih'e izin vereceğiz, kulüp arayacak, bakacak. Böyle bir değeri yok edecek değiliz. Bir kulüple anlaşırsa yardımcı olacağız'' dedi.

Başkan Demirören, İtalyan futbolcu Ferrari'den de beklediklerini alamadıklarını anlatarak, ''Ferrari için yönetim ve hocamızla değerlendirme yaptık. Ferrari'yi Mustafa Denizli istediği için almıştık. Ama beklediğimiz olmadı. Oturup konuşacağız ve kulübe maliyet getirmeyecek şekilde çözmeye çalışacağız'' şeklinde konuştu.

-DEMİRÖREN'İN İKİ HAYALİ-

Yıldırım Demirören, en büyük iki hayalini de şöyle açıkladı:

''Birinci hayalim yeni stat. En büyük hedefimiz stadımızın yapılması. Firmalarla ve araştırmalarımızla 1.5 sezon kaybederek, 2 yılda yapılıyor. İkinci hayalim de UEFA şampiyonu olmak. Bu sezon inanıyoruz. Bu sezon olmazsa seneye oluruz. Çok iyi bir kadromuz, teknik heyetimiz var.''

-''PARAMI GERİ ALACAĞIM''-

Beşiktaş'ın mali olarak geleceği en sağlam kulüplerden biri olduğunu anlatan Demirören, ''Aldığımız yeni banka kredisini ucuz faizle alıp, pahalı faizli kredileri kapattık. Beşiktaş'ın faiz gelirleri 2-3 milyon dolar oldu. 93 milyon lira da benim paramı koyun, oradan da faiz almıyoruz. Bu parayı faizsiz olduğu için verdim. Öbür türlü faiz verecektik'' dedi. Verdiği parayı geri alıp almayacağı ile ilgili soruya da Demirören, ''Yeni başkan ile oturur konuşuruz. Kulübe kolaylık sağlayarak paramı alacağım. Onlar benim çocuklarımın'' diye yanıt verdi.

''Geldiğimiz gibi gitmesini bilmemiz gerekir. Bir yerde ne kadar çok oturursanız o kadar hata yaparsınız'' diyen Demirören, ne zaman bırakacağı sorusu üzerine de ''Başkanlığı bırakırım ama Cemal'e bırakırım (Küçük oğlu)'' diye espri yaptı.

-''SCHUSTER'E (HOCAM SALDIR) DEDİK''-

Teknik direktör Bernd Schuster'e de destek veren Demirören, ''Kötü günde çok büyük baskı oluşturulmaya çalışıldı. Kötü günlerde hocamızla konuştuk. Hiçbir zaman hocayı gönderme gibi bir düşüncemiz olmadı. Hoca (Nasıl futbol oynamak istiyorsunuz?) diye sordu. (Hocam saldır) dedik. Zaman zaman kaybedeceğiz ama futboldan memnun olmak lazım. Kötü günlerimiz oldu ama sakatlarımız çoktu. Konyaspor maçı 5-1 biterdi. İki atak oldu 2 gol yedik. Futbolda başarı kadar şansa da ihtiyaç var. Bursaspor maçında şansımız vardı, rakibin topu direkten döndü'' ifadelerini kullandı.

-''SAKAT FUTBOLCULARIMIZ TAKIM OLSA ŞAMPİYONLUĞA OYNAR''-

Yıldırım Demirören, bir soru üzerine de Guti ve Quaresma transferlerinde Schuster'in isminin de etkili olduğunu dile getirdi.

''Hocayla sadece golf oynuyorum dedim, spekülasyon oldu'' diyen Demirören, ''Çok acil olmadıkça, hocayla görüşmek yöneticilerin ve profesyonellerin görevidir. Belli bir gidişatta çağırdık konuştuk. Hocamız da sebepleri söyledi. Sakat kadromuz, bir takım olsa şampiyonluğu kovalar. Hocamız bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Sezonu ilk açan biziz, en çok maç yapan takım biziz. Bunun bir düşüşü olacaktır ve bunu yaşadık. Önceden form tutmanın bir form düşüklüğü olabiliyor'' şeklinde konuştu.

-UEFA'DAKİ BAŞARI-

UEFA Kupası tarihinde Beşiktaş'ın 100 gol attığını hatırlatan Demirören, ''25'i bu sezon atıldı. Beşiktaş tarihinde ilk kez gruptan çıktı. 12 maç oynadık, 1 mağlubiyet, 2 beraberlik 9 galibiyet aldık. Bu Türkiye'de yok. Biz eksik kadromuzla çok maça çıktık. Altyapıdan gelen Ali Kuçik ile maçlara çıktık. O da çok başarılı oldu'' dedi.

Demirören, Schuster'in, Türkiye'de bazı takımların 1960'ların futbolunu oynadığı eleştirisi ile ilgili olarak da ''Kelime yanlış yerlere çekildi. Hocamız defansif futbolun oyun tarzımıza uymadığını söyledi. Türkiye'de futbol geriye gidiyor. Azerbaycan maçında Rıdvan Dilmen (30 sene geriye gittik) dedi. Hocamız farklı bir şey söylemedi. Bu futbolun Türk futbolunu geriye götürdüğünü söyledi'' ifadelerini kulandı.

Kaptan İbrahim Üzülmez ile ilgili bir soruya Demirören, ''Kaptanımız ayrı bir insan. Serdar başkan döneminde ben aldım onu. Gaziantep'ten aldık, bilinen bir oyuncu değildi. Allah kısmet ederse 1-2 sene daha mukavelesini uzatırız. İbrahim, Türk futbolcusuna örnek olması gereken futbolcu. Kaç hoca geldi, hepsinde banko oynadı'' diye yanıt verdi.

-''GUTİ LİDER''-

Guti'nin lider ve örnek alınması gereken bir futbolcu olduğunu belirten Demirören, geçirdiği trafik kazasıyla ilgili olarak da ''Öğleye doğru duydum. Yönetici arkadaşlarım gerekli uyarıları yapıyorlar. Guti öyle bir profesyonel ki kaza olmasa sabah kalkar idmanına gider. Kişiliği ve profesyonelliği ile çok değerli bir insan. Takım içinde bir ağabey, lider ve örnek alınması gereken bir futbolcu'' derken, Guti'nin mukavele gereği ocak ayından itibaren para almaya başlayacağını kaydetti.

Demirören, Nihat Kahveci'nin yerinin ayrı olduğunu ifade ederek, ''Onu elimle götürüp teslim ettim. Beklediğimizi alamadık ama o da bunun farkında. Çok baskı altında kaldı. Bir an evvel kendini ispat etmeye çalıştı. Mutlaka toparlayacaktır. Porto'da bir gol attı ve Avrupa'da devam ediyoruz'' dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0