MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5972
EURO
34.7733
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Engelli sporculara salon şoku

Antalya Büyükşehir Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bu yıl evinde oynayacağı maçları 30 km uzaklıkta bir salonda oynayacak.
26.11.2010 12:44

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na bu yıl Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde evlerinde yapacağı müsabakalar için şehirden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bir spor salonu gösterildi. Engelli sporcuların, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün hemen ardından 5 Aralık Pazar günü çıkacakları ilk müsabaka öncesi büyük üzüntü yaşadıkları bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bu yıl kendi evinde yapacağı 9 müsabaka için, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 8 Kasım'da Kulüp İkinci Başkanı Engin Murat Özdemir imzasıyla resmi yazıyla başvuruda bulundu. Kulüp, İl Müdürlüğünden Atatürk Spor Salonu'nun pazar günleri saat 14.00'te tekerlekli sandalye basketbol karşılaşmaları için tahsis edilmesini istedi.

Ertesi gün Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu imzasıyla Büyükşehir Belediye Spor Kulübüne gönderilen yazıda, ''Müdürlüğümüze bağlı Atatürk Spor Salonu'nda, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Muratpaşa Belediye Spor Kulübü, Antalya Koleji müsabakaları ve yerel lig basketbol müsabakaları oynanacağından, salon programı oldukça yoğundur. Bu nedenle, tekerlekli sandalye basketbol müsabakalarınızı Atatürk Spor Salonu'nda oynamanız mümkün görülmemektedir. Tekerlekli sandalye basketbol müsabakalarınızı kulübünüze bağlı Aksu Spor Salonu'nda oynayabilirsiniz'' denildi.

Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Spor Kulübünden bu kez Başkan Recep Tokgöz imzalı resmi bir yazı gönderilerek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Aksu Spor Salonu'nda skorboard ve 24 saniye cihazlarının çalışmadığı, bu nedenle takıma bir salon tahsis edilmesi gerektiği bildirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yine Müdür Nadir Yapsakaloğlu imzasıyla gönderilen cevap yazısında, 'Aksu Spor Salonu'nda bulunan skorboard ve 24 saniyenin kulübünüzce tamiri yapılarak tekerlekli sandalye basketbol müsabakalarının söz konusu salonda oynatılması hususunda gereğini rica ederim'' sözlerine yer verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün saha gösterme zorunluluğu olduğunu söyledi. Müdürlüğün, ''Senin sahan varmış, orada oyna, burada oyna'' deme hakkı olmadığını savunan Tokgöz, kendilerine Atatürk ya da Dilek Sabancı Spor Salonlarının verilmesinin zorunlu olduğunu iddia etti.

2009-2010 sezonuna kadar Antalya Büyükşehir Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına, ''Tekerlekli sandalyeler parkeyi çiziyor'' gerekçesiyle Atatürk Spor Salonu'nda karşılaşma yapma hakkı tanınmadığını da öne süren Tokgöz, salonun kullanım hakkının belediyede olduğu 2009-2010 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının bu spor salonuna girebildiğini ifade etti. Tokgöz, ''Kimsenin (Burası benim malımdır, dilediğimi oynatırım, dilediğimi oynatmam) deme lüksü yok'' diye konuştu.

''SEYİRCİSİZ HER MAÇ DEPLASMAN''

Takım menajeri Durmuş Kara ise, Antalya'nın Aksu ilçesindeki salonun kentin yaklaşık 30 kilometre uzağında olduğunu belirtti. Kara, tekerlekli sandalye basketbolunun izleyicilerinin çoğunluğunu bedensel engelli kişilerden oluştuğuna dikkati çekerek, ''Özel otomobili olmayan bedensel engelli vatandaş oraya nasıl gelsin? Otobüsten veya dolmuştan indikten sonra salona kadar yaklaşık 2 kilometre de yaya yürümek gerekiyor. Seyirci gelemeyince, seyirci desteğinden yoksun kalacak takımımız için bu yıl yapacağı her maç, deplasmanda gibi olacak'' dedi.

Kara, bir antrenman salonu olarak düşünülen salonda tek soyunma odası olduğunu, salonda rakip takım ve hakemler için soyunma odaları bulunmadığını, duş ve tuvaletlerin yetersiz kaldığını, zeminin ise müsabakaya elverişsiz olduğunu söyledi.

Takımın Antrenörü Hasan Akkoyun da, 3 Aralık'ta Dünya Engelliler Günü'nün kutlanacağını hatırlatarak, ''Ondan iki gün sonra 5 Aralık Pazar günü engelli sporcularımızdan kentin dışında elverişsiz bir sahada müsabaka yapmaları isteniyor. Heyecanla antrenman yapıyorduk. Şimdi hepsi büyük üzüntü içinde, şevkleri kırıldı'' diye konuştu.

''ENGELLİLER İTİLİP KAKILIYOR''

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Başkanı Yavuz Kocaömer ise, yaşanan olayları ''Türkiye'nin gerçeği'' diye nitelendirdi.

Kocaömer, Türkiye'de engellilerin ''itilip kakıldığını'' belirterek, ''Öncelik hep engelsizlere veriliyor. Ancak onlardan yer kalırsa engellilere hak tanınıyor. Bu çok ayıp bir şey'' dedi.

''SEBEP YOĞUNLUK''

Gençlik ve Spor İl Müdürleri toplantısı nedeniyle Antalya dışında bulunan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu'na vekalet eden Türker Özay da, yaptığı açıklamada, konuya dair bilgi sahibi olmadığını ancak müsabaka yapma talebine yoğunluk nedeniyle olumsuz yanıt verildiğini belirtti.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0