MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5699
EURO
35.0032
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Engellilere unutulmaz bir gece

Ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, Sabri Tuluğ Tırpan, Attila Aldemir ile Paganini Trio grubu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
27.04.2011 13:52

Bursa'da, Osmangazi Rotary Kulubü ve Nilüfer Belediyesi tarafından engelliler için açılan sosyal yaşam merkezine destek amacıyla düzenlenen konserde, ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, Sabri Tuluğ Tırpan, Attila Aldemir ile Paganini Trio grubu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Fethiye Kültür Merkezi'nde yapılan konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konserden elde edilecek gelirin destek merkezine bağışlanacağı daha önceden açıklandığı için etkinliğe ilgi büyük oldu.

Burhan Öçal, Tuluğ Tırpan ve Atilla Aldemir, 19. yüzyılın dahi müzisyeni Paganini'nin kaprislerini piyano ve vurmalı sazlar ile yorumlayan Paganini Trio, müzikseverlerin karşısına çıktı.

Bu sene ilk defa Akbank Caz Festivali kapsamında seyirci ile buluşan proje ,klasik müzik, caz ve dünya müziği arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor.

Davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan ve adından sıkça bahsettiren ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal'a, besteci ve piyanist kimliğiyle Tuluğ Tırpan ve seçkin çalışmalarıyla başarılara imza atan bol ödüllü kemancı Atilla Aldemir eşlik etti.

Sahne performanslarıyla göz dolduran 3 virtüöz, Paganini'nin müzikal mirasını adeta yepyeni bir kimlikle yeniden canlandırdı.

"İNSANLARIN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Konserin Bursa'nın kültür ve sanat gündeminin en önemli etkinliklerinden biri olacağına inandığını söyleyen Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Deniz Şahin, "Bu konseri değerli kitlelere ulaşmasında yapacağınız katkılara inancımız sonsuzdur. Biz bugüne kadar insanlığın yararına hizmet etmek için çalıştık ve bu çalışmalarımız insanlığın yararına yine devam edecek. Dünyadaki barışın sağlanması ve bunu kalıcı kılmak için yaptığımız çalışmalar her kesim tarafından takdirle karşılandı. Dünyada eşi ve benzeri
olmayan öncü derneğimiz, insanlığın yararına olan projelere imza atmıştır. 200 den fazla ülkede 32 bin Rotary Kulübü, açlık, yoksulluk, çevre sorunları gibi konularda hizmet etmektedir. Hizmet sloganı ile hareket ederek insanların yaşam standartlarını daha fazla yükseltmeye çalışacağız" diye konuştu.

Engelli vatandaşların ve onların ailelerinin topluma kazandırılması amacı ile Nilüfer Sosyal Yaşam Destek Merkezi'ni hizmete açtıklarını ifade eden Şahin, "Osmangazi Rotary Kulübü olarak engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak için sayısız proje ürettik. Bu konseri düzenlemekteki amacımız da, buradan elde edilecek gelirin destek merkezine bağışlanmasını sağlamaktı. Bu projeye katkı koyanlara, konsere yoğun ilgi gösteren davetlilerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA GECE HİZMETİ

1,5 saatlik konserden önce kısa bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hizmete açılan Nilüfer engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi hakkında davetlilere bilgi verdi.

Engelli çocukları olan ailelerin çocuklarına bakmak amacı ile destek merkezinin açıldığını ifade eden Bozbey, "Bu destek merkezinde, gündüz alışverişe gidemeyen, çarşıya çıkamayan aileler, çocuklarını buraya bırakabilecek ve rahatça işlerini görebilecek. Ancak bu destek merkezi açılırken bir bayan yanıma geldi ve akşam
da düğünlere, akrabalarının nişanlarına gidemediklerini söyledi. Bu bir başlangıçtı ve bunun devamı gelecek. Gündüzle işe başladık ama ileride bunun gecesi de olacak. Engelli vatandaşlarımız, destek merkezine tahsis edilen araçla evlerinden alınacak ve yeniden evlerine bırakılacak. Biz şimdiye kadar Osmangazi Rotary Kulübü olarak birçok projede beraber olduk. Bu projeyi gerçekleştirmenin bizim için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini
kaydetti.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0