MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3591
EURO
34.9444
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdoğan imzalayıp Meclis'e yolladı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, geçen ay İsviçre’deki gizli hesapların açıklanmasını sağlayacak anlaşmayı imzalayarak Meclis’e gönderdiği ortaya çıktı...
03.12.2010 10:33

Wikileaks’ın açıkladığı belgelerdeki “İsviçre’de 8 hesabı var” iddialarına “ispat edin bırakırım” diyerek sert tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen ay İsviçre’deki gizli hesapların açıklanmasını sağlayacak anlaşmayı imzalayarak Meclis’e gönderdiği ortaya çıktı.

24 YILDIR MÜCADELE EDİLİYOR

Erdoğan’ın imzaladığı anlaşmanın mücadelesinin tam 24 yıldır devam ettiği kaydedildi. İki ülke arasındaki çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasının görüşmeleri ilk olarak 21 Ekim 1986’da başladı.

Ancak yıllarca devam eden görüşmelerden bir sonuç alınamadı. İki ülke arasındaki anlaşma ilk olarak 22 Mayıs 2008 tarihinde imzalandı.

Anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı da 27 Ağustos 2008 tarihinde TBMM’ye sevk edildi.

‘ZULA AÇIKLAMASI’ GERİ ÇEKTİRDİ

2008 yılında Meclis’e sunulan tasarıda, İsviçre bankalarındaki gizli hesapların açıklanmasına ilişkin bir hüküm bulunmuyordu. Tasarı Meclis’te görüşülmeye beklerken, küresel krizle birlikte İsviçre’deki gizli hesaplar yeniden gündeme geldi.

Erdoğan, 2008 yılında işadamları ile yaptığı toplantıda, bazı işadamlarının İsviçre’de iki yıl yetecek zulaları olduğunu açıkladı. Aynı dönemde, ABD veFransada, küresel krizi gerekçe göstererek İsviçre ile gizli hesapların açıklanması konusunda anlaşma yaptı.

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan da,ekonomiyöneticilerine İsviçre ile gizli hesapların açıklanması konusunda anlaşma yapılması için görüşme yapılması talimatını verdi.

İSVİÇRE İKNA EDİLDİ

Bunun üzerine daha önce imzalanan çifte vergilendirme anlaşması askıya alınarak, yeniden düzenlenmesi için İsviçre ile görüşmelere başlandı.

İki ülkenin Maliye Bakanlığı yetkilileri arasında bir buçuk yıl devam eden görüşmeler 2010 yılının Mayıs ayında tamamlandı.

İki bakan anlaşmayı 18 Haziran 2010’de imzaladı. Teknik onaylarının tamamlanması ise Ekim ayına kadar sürdü.

Erdoğan da, gizli hesapların açıklanmasının yolunu açacak anlaşmanın uygun bulunduğuna ilişkin anlaşmayı 28 Ekim 2010’da imzalayarak görüşülmesi için TBMM’ye gönderdi.

Tasarı, 9 Kasım tarihinde de görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu’na sevk edildi. Bütçe görüşmeleri nedeniyle tasarı, henüz ele alınamadı.

Ancak, acil olarak ele alınacak tasarılar arasına alındığı bildirildi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0