MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ertuğrul Sağlam'dan farklı 11 sinyali

Sağlam, Devler Ligi'nde kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Rangers maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.
06.12.2010 15:24

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi son maçında kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Rangers maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Sağlam, "İlk galibiyetimizi istiyoruz" dedi.

Şampiyonlar Ligi C Grubu son maçında İskoç ekibi Glasgow Rangers ile karşılaşacak olan Bursaspor'un başarılı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam yarınki maç öncesi Atatürk Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sağlam, "Gruplar belli olduktan sonra, uluslararası karşılaşmadaki puanlamaya göre 32 takımın içinde son sıradaydık. Bu grupta Manchester United ve Valencia'nın ilk iki için avantajlı olduğunu, üçüncülük için Rangers'la mücadele içine gireceğimizi düşünmüştük. Deplasmanda oynayacağımız maçın grup 3'üncülüğünü belirleyeceği ortadaydı ama başaramadık. Grupta herşey belli oldu. Bizim için önemli olan, ilk puanlarımızı ve ilk galibiyet şansımız var. İlk turnuva deneyimimizi de iyi bir futbolla ve kazanarak kapatmak istiyoruz. Yarın maalesef Beşiktaş'ın CSKA Sofya ile oynadığı karşılaşma, bizim de yarın oynayacak olmamızdan dolayı fikstür sıkışıklığı oldu. Federasyon da tam orta bir zamana getirdi ama bu sıkışıklık içinde, pazar günü maç oynayıp salı günü Şampiyonlar Ligi oynamak bizim için kolay olmayacak. Zaten belirli yorgunluğu beklerken, Volkan Şen'in kırmızı kart görmesi bizi yıprattı. Bunu düşünerek yarınki kadroda, sakatlıkların son durumunu kontrol ettikten sonra farklı bir 11 ile sahaya çıkma şansımız daha yüksek" diye konuştu.

"MUKAYESE EDİLİNCE KOMİK KALIYOR"

Bir gazetecinin, "İskoç ve Türk ligi takımlarının önümüzdeki yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde 16 takım arasında kalma şansı nedir?" sorusunu yanıtlayan başarılı teknik adam, "Onların da tabii, kendi ülkelerinin futbol kalitesiyle alakalı sıkıntı var ki böyle bir soru geldi. Bizim ülkemizde de, yıllarca Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlarımız üst düzey başarı elde edemediler. Bu sene biz katıldık, başarılı olamadık ve bunun arkasında haklı gerekçelerimiz var. Öncelikle ilk defa böyle bir turnuvaya katılmış olmak. Tamamını elimize aldığımız zaman, oyuncu kadrosu olarak 14 milyon Euro'ya yakın bütçemiz var. Mukayese edildiği zaman komik kalıyor. Burada elde edilen bir başarı var ama aynı kadroyla Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalamak kolay olmayacaktı. kendi ekonomik imkanlarımızı da çok riske atarak böyle bir yatırıma girme şansımız olmadı. Manchester United'la iki oyuncu alarak mücadele yapamazsınız. Bu seneki mücadelemizi bu doğrultuda gerçekleştirmek istedik. Bu tecrübe bizim önümüzdeki sezon, inşallah oynarsak daha büyük hedef yakalamak açısından temel oluşturacak. İyi bir planlamayla, önümüzdeki yıllarda ilk 8'i zorlama şansları vardır. Bu imkansız değil. Bazen çok zayıf görülen rakiplerin bile çok iyi sistemle başarılı olduklarını gördük. Bundan sonra da olabilir" şeklinde cevapladı.

"ŞÜPHENİZ OLMASIN"

İskoçya'dan gelen bir gazetecinin Beşiktaş maçı ve taraftarların tutumu ve yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soru üzerine, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer bu sorulara cevap vermeyeceklerini söyledi. UEFA yetkilisinin de araya girerek sadece Şampiyonlar Ligi ile ilgili soru sorulmasını istemesi üzerine, teknik direktör Ertuğrul Sağlam soruya cevap vermek istedi. Sorulan soru tercüme edilmezken, Sağlam, "Şampiyonlar Ligi'nde buraya iki tane çok güzide takım geldi. Maçlarımızı oynadık. Çok farklı mağlubiyetler de aldık biz, bu mağlubiyetlerden sonra bile seyircimizin en ufak tepkisi olmadı. Farklı mağlup olmamıza rağmen güzel şekilde uğurladık. Sonuç her ne şekilde gelişsin en iyi şekilde ağırlanacaklardır. Şüpheniz olmasın" yanıtını verdi.

"ÇOK GÜZEL BİR TECRÜBE OLDU"

Sağlam, "Avrupa kupasında Bursaspor'un bundan sonra daha iyi yere gelme imkanı nedir?" şeklindeki soruya ise, "Tabii ki önümüzdeki sene tekrar Avrupa kupalarından birinde oynamak için, ligde iyi bir netice elde etmemiz gerekiyor. Şu an lig ikincisiyiz. Ama şunu söylemek istiyorum ki, çok önemli rakiplerle oynadığımız karşılaşmalar, bizim önümüzdeki sene oynayacağımız Avrupa karşılaşmaları için bizim için çok güzel bir tecrübe oldu. Ama, şunu çok açık gördük ki tabii ki Türkiye liginde ortaya konan mücadele çok farklı, Avrupa kupaları çok farklı, bunun farkına vardık. Kadro yapılanmamızı ona göre şekillendirip, önümüzdeki sene inşallah daha iyi neticeler alacağız" cevabını verdi.

Sağlam Beşiktaş maçının ardından böyle bir karşılaşmaya çıkmanın zorluğuyla ilgili ise şunları söyledi:

"Kolay bir durum değil. Çok geniş bir kadromuzun olduğunu söyleyemeyiz. Böyle bir yorgunluğu beklerken koskoca 45 dakikayı da 10 kişi oynamak bizim için kolay olmadı. Kadroda rotasyon uygulayıp, diri oyuncularımızı bu karşılaşmada kullanıp, bizim için çok önemli olan bu maçı kazanmak isteyeceğiz ama bizim için hiç de kolay olmayacak"

YAVUZ ÖZKAN...

Bursaspor'un genç file bekçisi Yavuz Özkan, yarın oynayacakları zorlu Rangers maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İlk kez Şampiyonlar Ligi'nde forma şansı bulacak olan Yavuz Özkan, "Yarinki şansı bana verdiği için hocama teşekkür ediyorum. Kariyerimdeki önemli 90 dakika olmuş olacak. Yarın ilk galibiyetimizi almak ve Şampiyonlar Ligi'ni iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Ben bu yükü taşıyamayacak olsaydım hocam bu şansı bana vermezdi ve bu kulüpte olmazdım. Kendime güveniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum" diye konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0