MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3676
EURO
34.9782
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fatih Akyel'den şike açıklaması

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada tutuksuz yargılanan eski futbolcu Fatih Akyel açıklamalar yaptı.
26.11.2010 17:09

Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada tutuksuz yargılanan eski futbolcu Fatih Akyel, ''Suçsuz olduğumu herkes görecek. Böyle bir suçun atılmasını kendime ihanet sayarım'' dedi.Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklardan duruşmaya katılan 23'ünün kimlik tespitleri yapıldı. Bu tespit sırasında futbolcuların da aralarında bulunduğu sanıkların birçoğu şu an işsiz olduklarını, geçimlerini ailelerinin sağladıklarını söylediler.

Sanıklardan Ali Rıza Gültekin, müteahhit olduğunu ve mobilya fabrikasının bulunduğunu belirterek, aylık kazancının 100 bin lira olduğunu ifade etti.

Eski futbolcu Fatih Akyel de futbolu bıraktığı için şu an işsiz olduğunu ifade ederek, gayrimenkullerinin kirasıyla geçindiğini ve aylık kazancının 20 bin lira olduğunu bildirdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Münevver Aksünger, sabıkası olmadığını belirten Akyel'e, dosyada sabıkalı olarak göründüğünü söyledi.

Sanıklardan Temel Eyüboğlu'nun kimlik tespiti sırasında da Aksünger, ''Bizim başka dosyamızda da Temel Eyüboğlu var. Sen misin? Yoksa bir akrabalığın var mı? Arıyoruz, bulamıyoruz'' dedi. Eyüboğlu da bu kişinin kendisi olmadığını ve akrabalığının bulunmadığını söyledi.

Duruşmada savunması alınan sanıklardan Ferdi Tatlı, İzzet Atmaca, Temel Eyüpoğlu ve Hakan Korkmaz, daha önce alınan ifadelerini tekrar ettiklerini bildirdi.

-AKYEL'İN BORÇ ALIŞVERİŞİ-

Tutuksuz sanık Fatih Akyel de daha önce alınan ifadelerini tekrar ettiğini ifade etti.

Akyel, Başkan Aksünger'in sorusu üzerine, sanık Erkan Ergün ile arasındaki borç alışverişini anlattı. Futbolcu olması nedeniyle tanıdığı Ergün'ün kendisini arayarak sıkıntıda olduğunu anlattığını ifade eden Akyel, ''Borç istedi. Ben de 3 aylığına verebileceğimi söyledim. Borcu verdikten 1,5 ay sonra bana geri ödedi. Borcu elden verdim, bana Ankara'dan banka yoluyla ödedi. Bu borç alışverişi iddianamede yer alan maniple edilen maçtan 9 ay sonra gerçekleşmiştir'' şeklinde konuştu.

Akyel'in avukatı Fatih Volkan da bu davada birbirlerini tanımayan insanların toplanarak çete suçundan yargılandıklarını savundu.

Volkan, müvekkili Fatih Akyel'e iddianamede yer alan borç meselesinin polis, savcılık ve mahkeme aşamasında hiç sorulmadığını öne sürdü.

Bu arada, Volkan tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Akyel'in mal varlığı hakkında verilen tedbirin kararı ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması istendi.

-''ÇETE OLDUĞUNA İNANMIYORUM''-

Duruşma devam ederken salondan dışarı çıkan Akyel, adliye bahçesinde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

Akyel, duruşmada savunmasını yaptığını belirterek, ''Suçsuz olduğumu herkes görecek. Böyle bir suçun atılmasını kendime ihanet sayarım. Milli takımda top oynadım. Bu dosyanın, bu davanın içine nasıl geldiğini bilemiyorum. Duruşmada bahsettiğim 50 bin lirayla ilgili hiçbir şey sorulmadı. Erkan Ergün'e verdiğim borçtan dolayı maçla alakalıymış gibi gösterip beni tutukladılar. Suçlanmama neden olan para, iddia edilen olaylardan 9 ay sonra arkadaşıma verdiğim borç paradır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin çete olup olmadığına ilişkin sorusuna da Fatih Akyel, ''Böyle bir şeye inanmıyorum. İçeride hiç kimse beni tanımıyor. Sadece arkadaşım Ergün ve menajerimi tanıyorum'' dedi.

Avukat Fatih Volkan da mevcut yasalara göre şikenin suç olmadığını iddia ederek, müvekkilinin suçlandığı konun maniple edildiği iddia edilen maçtan 9 ay sonraki borç meselesi olduğunu savundu.

Volkan, müvekkilinin bu maçta forma giymediğini, bu nedenle maniple yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Duruşmaya, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0