MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fener, Devler Ligi aşkına

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçı ile sahasında zorlu bir Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasına çıkıyor. Taraftarların gözü artık Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maç saatinde.
28.07.2015 18:03

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda rakip olduğu Fenerbahçe'ye karşı bugün 10. resmi maçına  çıkacak. Lucescu, Türkiye'de şampiyonluklar yaşadığı Galatasaray ve  Beşiktaş'ın başında sarı-lacivertlilere karşı üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı. Kadıköy'de sadece Beşiktaş'ın başında galibiyet alabilen  Rumen teknik adam, sarı-lacivertlilerin evinde ikişer mağlubiyet ve beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk, ilk kez bir resmi maçta karşılaşacak. Fenerbahçe, bugüne kadar Avrupa kupalarında Ukrayna takımlarıyla oynadığı dört maçtan da galibiyet çıkartamadı. Bu karşılaşmalar iki beraberlik ve iki mağlubiyet ile sonuçlandı. Shakhtar Donetsk, Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında oynadığı üç maçı da gol yemeden kazandı. Shakhtar Donetsk, 2009 yılında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan final maçında Werder Bremen'i uzatma bölümünde attığı golle 2-1 yenmiş ve eski formatında oynanan son UEFA Kupası'nı kazanmıştı. 2000-2004 yılları arasında Galatasaray ve Beşiktaş'ı ikişer sezon çalıştıran Mircea Lucescu, bu dönemde Fenerbahçe'ye karşı lig ve kupada oynadığı dokuz maçın üçünü kazandı. Bu karşılaşmalar üç beraberlik ve 3 mağlubiyet ile sonuçlandı.

Fenerbahçe, 2010'dan bu yana Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında oynadığı 10 maçtan iki galibiyet çıkartabildi. Kalan maçlar ise 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile son buldu. Fenerbahçe, Ağustos 2008'de oynadığı MTK serisinden bu yana Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynadığı 12 maçta da kalesini gole kapatamadı. Toplamda 18 gol atıldı. Sarı lacivertli ekip bu turlarda oynadığı son 20 maçın 17'sinde en az bir gol attı. Bu karşılaşmalarda toplam 38 gol oldu. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı son seride Arsenal'e iki maçta da kaybetmişti. Ancak onun öncesinde oynadığı 17 maçta sadece iki mağlubiyet almıştı. Shakhtar Donetsk, Avrupa kupalarında oynadığı son dört  maçta galibiyet alamadı. İki beraberlik iki mağlubiyet. Bu maçlarda toplam dokuz gol yedi ve sadece bir gol atabildi. Shakhtar, onun  öncesindeki dört maçı kaybetmemiş ve toplam 14 gol atarken kalesinde sadece iki gol görmüştü. Shakhtar, Avrupa kupalarında oynadığı son yedi deplasman maçının birini kazandı (3B 3M). Fenerbahçe, Avrupa kupalarında evindeki son 16 maçın sadece üçünü kaybetti. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Nani'den (dört gol, iki asist) daha fazla sayıda gole katkıda bulunan sadece iki orta saha oyuncusu vardı: Hector Herrera (üç gol, beş asist) ve Yacine Brahimi (beş gol, üç asist). Ukrayna ekibi, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gole çevirme yüzdesi en yüksek olan takım olmuştu. Shakhtar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan takımlar arasında en az pas deneyen  ve en az şut atan takımdı.

İŞTE FENERBAHÇE Shakhtar DONETSK MAÇININ MUHTEMEL 11'LERİ


Shakhtar Donetsk'in Fenerbahçe karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:
Pyatov, Srna, Ordets, Rakitsky, Azavedo, Fred, Stepanenko, Bonfim,  Alex Texeira, Taison, Hladkyy

Fenerbahçe muhtemel 11'i şöyle:
Volkan, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Meireles, Diego, Nani, Sow, Fernandao

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0