MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.336
EURO
35.1296
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FIFA: İsviçre'ye ceza yok

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Sion Kulübü'ne gerekli yaptırımı uyguladığı gerekçesiyle İsviçre Futbol Federasyonu'na ceza vermeyeceğini açıkladı.
11.01.2012 17:21

FIFA'nın açıklamasında, Sion'un 36 puanı'nın silinmesine karar veren İsviçre Futbol Federasyonu'nun, ''FIFA Yönetim Kurulu'nun 16 Aralık'ta ilettiği talebe uygun davrandığı'' belirtildi.

FIFA, 16 Aralık'ta federasyona uyarıda bulunarak, Sion davasını 13 Ocak 2012'ye kadar çözmesi için süre tanımış ve ''Süre bittiğinde davanın çözülmemiş olması halinde, İsviçre Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin 14 Ocak'tan itibaren otomatik olarak askıya alınacağını'' bildirmişti.

İsviçre Futbol Federasyonu, geçen hafta, FIFA ile mahkemelik olan Sion kulübünün 36 puanının silinmesine karar vermişti.

-Sion davası-

FIFA, İsviçre'ye bu uyarıyı karmaşık bir yasal mesele haline gelen, Sion'un UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesi davasıyla ilgili olarak yapmıştı.

FIFA, Sion'a, 2008'de yaptığı bir transferin usulsüz olması nedeniyle transfer yasağı getirmiş, kulüp yasak devam ederken geçen yaz 6 oyuncu transfer etmişti.

Bu 6 futbolcu Valais'deki yerel mahkemeye başvurmuş, mahkeme bu oyuncuların Sion'da oynamasında sorun olmadığına karar vermiş, Sion, bu oyuncuları İsviçre Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki bazı maçlarda oynatmıştı.

UEFA, Sion'u bu 6 oyuncuyu oynattığı gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi'nden men etmişti. Bunun üzerine Sion, Martigny'deki yerel mahkemeye başvurmuş, mahkeme UEFA'nın haksız olduğuna ve takımın tekrar UEFA Avrupa Ligi'ne alınması yönünde karar vermişti. Bu arada, İsviçre'deki üst mahkeme ise Valais mahkemesinin kararını bozmuş, UEFA'yı haklı bulmuştu.

Davanın taşındığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS), iki gün önce UEFA'nın haklı bulunduğunu açıklamış ve Sion Kulübü'nün UEFA Avrupa Ligi'ne tekrar dahil edilmesi yönündeki talebini reddetmişti.

-FIFA'nın talebi-

İsviçre'ye davayı çözmesi için yaklaşık 1 ay süre veren FIFA, Sion'un bu 6 futbolcuyu oynattığı tüm lig maçlarında 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesini istemişti.

FIFA'nın açıklamasında, ''Sion'un, yasak uygulanırken transfer ettiği futbolcuları oynattığı maçlarda hükmen yenik sayılması gerekmektedir'' ifadeleri kullanılmıştı

İSTANBUL HABER AJANSI & DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

www.Aksiyonhaber.Com

www.THYHaber.Com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com

www.GolKartalGol.Com

www.EnerjiHaber.Com

www.KirikkaleOnline.Com

e-Dergi:

www.ulasimonline.net

e- Gazete:

www.kara-deniz.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0