MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3365
EURO
35.1002
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FIFA'daki yolsuzluğa tepkiler büyüyor

Almanya Bundesliga Futbol Birliği (DFL), eski FIFA Başkanı Joao Havelange döneminde yapılan yolsuzluktan haberi olduğu iddia edilen Sepp Blatter'in istifasını istedi.
14.07.2012 16:33

Almanya Bundesliga Futbol Birliği (DFL) Başkanı Reinhard Rauball, yöneticileri ve icra kurulu üyelerinin 140 milyon dolardan fazla rüşvet aldığının ortaya çıkmasıyla çalkalanan FİFA'nın Başkanı Sepp Blatter'in istifasını istedi.

Telefonla Blatter'e durumu aktardığını vurgulayan Rauball "Rüşvetten haberi olan Sepp Blatter'in FİFA Başkanlığı görevinden hemen çekilmesini istedim. Çekilmeledir de" dedi.


FİFA'nın kendi bünyesinde temizlik yapması gerektiğine işaret eden DFL Başkanı Reinhard Rauball ,"FİFA genel kurula gidip kendisine yöneltilen suçlalamalara şeffaf yanıtlar vererek, kendisini temize çıkarmaladır. Blatter, yaptığı açıklamayla rüşvet skandalındından o yıllarda haberi olduğunu belirtti" diyerek FİFA genel kurulun en kısa sürede yapılmasını talep etti.


Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FİFA)eski Başkanı Joao Havelange'nın 1.53 milyon Dolar, FİFA İcra Kurulu üyesi ve aynı zamanda Havelange'ın üvey oğlu olan Ricardo Teixeira'nın da 12.2 milyon dolar rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı.

İkilinin 1992 ve 2000 yılları arasında aldığı toplam rüşvetin ise yaklaşık 41 milyon dolar olduğu öne sürülürken, Başkan Havelange ve üvey oğlu Teixeira'nın buna karşılık FİFA, 2002 ve 2006 yıllarındaki Dünya Kupası organizasyonlarının yayın hakkı gelirlerini ISMM/ISL'e devretmelerinde önemli rol oynamışlardı.


EN BAŞINDAN BERİ BİLİYORMUŞ
Joao Havelange'nden sonra FİFA Başkanlık koltuğuna oturan İsviçreli Sepp Blatter'in de rüşvet skandalından, en başından bu yana haberdar olduğunun ortaya çıkması FİFA'da şok ve şaşkınlık yarattı.

FİFA icra kurulu üyesi olan Almanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Dr. Theo Zwanziger'de olayın utanç verici bir durum arzettiğini belirtip "Rüşvet, her zaman her yerde rüşvettir. Dünü bugünü yarını olmaz. Etik açıdan moral açısından FİFA'da yapılanlar doğru değildir. Herkes şapkasını çıkartıp skandal olaya iyi bakmalıdır. Rüşvet alan Başkan Havalenge'nın onur başkanlığı ve yaptığı başkanlıklar elinden alınıp yapmamış gibi kabul edilmesi gerekir. FİFA Başkanı Blatter, bu düşüncemizi sadece FİFA Genel kurulu karar veri desede hemen elinden alınmaldır görüşündeyim." diye konuştu.


ÜVEY EVLAT GÖREVDEN İSTİFA ETMİŞTİ
Geçtiğimiz Mart ayında Brezilya Futbol Birliği'nin 23 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Teixeira, hem FİFA hem de Brezilya Futbol Birliği'deki görevlerinden istifa etmişti. 96 yaşındaki Joae Havelange, iki ay boyunca ayak bileği ve kalbindeki rahatsızlıklar nedeniyle yatırıldığı hastaneden Mayıs 2012 ayında taburcu olmuştu.

 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.ulasimonline.com  

www.denizhaber.com.tr

www.thyhaber.com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com

www.golkartalgol.com

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0