MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5199
EURO
34.8
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Formula1 Türkiye'ye restini çekti

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul’daki F1 yarışlarıyla ilgili kötü haberi yeni hesap açtığı Twitter’da duyurdu...
22.04.2011 13:16

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, dün ‘myalcintas’ isimli twitter hesabında Formula İstanbul Yatırım AŞ’nin yönetim kurulu toplantısını yaptıklarını belirterek, “Seneye İstanbul’da Formula 1 (F1) yarışı yapılmayacak gibi görünüyor” yazdı.

Yalçıntaş, “Her sene bakanlık 13 milyon dolar yarış bedeli olarak Formula 1 şirketine ödüyordu. F1’in patronu Bernie Ecclestone bu seneden itibaren 26 milyon dolar istedi. Bu rakam çok yüksek bulunduğundan dolayı ödeme yapılmayacak gibi görünüyor. Yarışın yapılamama sebebi budur” dedi.

‘Gönlüm devam etmesinden yana’
Yalçıntaş Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Gönlüm devam etmesinden yana. Formula 1 İstanbul’a çok şey katmıştı. Hayırlısı olsun. 2002’den beri devam eden bir süreçti bitmesini istemeyiz” diye konuştu. Ecclestone ile mayıs ayında İstanbul Park’ta yapılacak F1 yarışı sırasında bir toplantı yapacaklarını kaydeden Yalçıntaş, “Ecclestone katı bir tavır sergilerse anlaşma yapılamaz. Sonuçta bu para kamunun parası. Henüz kesinleşmedi. Ayrıca seneye olmaması demek F1’in hiç İstanbul’da olmayacağı anlamına gelmiyor. İleride yeni anlaşmalar da yapılabilir” dedi.

Pistin akıbeti belirsiz
“Ecclestone’un 40 milyon dolara Moskova’da bir F1 yarışı düzenlemek için anlaşmasının yarışın İstanbul’da yapılmamasınında ne kadar etkisi var?” sorusuna Yalçıntaş şu cevabı verdi:

“F1’in Moskova’da yapılıyor olması İstanbul’da kesin olmayacak anlamına gelmiyor. F1 hem Moskova’da hem İstanbul’da da yapılabilir. Sorun bu değil.”
2012 yılının yarış takviminin belirlenmesi için haziran ortasında Dünya Motor Sporları Konseyi ilk toplantısını yapacak. Bu toplantıya kadar Türkiye ile resmi anlaşma yapılmamış olsa bile tarafların ana hatlar üzerinde anlaşmış olması gerekiyor.

İstanbul Park’ın Go kart pisti olarak kullanılacağı iddialarını ise Yalçıntaş, “İstanbul Park’ta ne yapılacağı henüz belli değil. Bakanlığın alacağı bir karar. Ecclestone ile mayıs ayında görüşme yapılmadan bir karar alınamaz” sözleriyle yanıtladı.

Seyirci sayısı düşüşte
İstanbul Park için anahtar teslimi maliyetinin 50 milyon dolar olması beklenirken 230 milyon doları buldu. Yine pistin senede 15 milyon dolara müşteri bulacağı düşünülüyordu ancak 3 milyon dolara kiralanabildi. Üstelik Hazine, sadece organizasyonun İstanbul’da devam etmesi için Formula 1’in patronu Ecclestone’a her sene isim hakkı için 13 milyon dolar ödemeye devam ediyor.

Ancak anlaşma 2012’de sona eriyor. F1 yarışlarının İstanbul’da da yapılmasının Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olacağı düşünülmüştü. İstanbul’daki ilk F1 Grand Prix’si 21 Ağustos 2005’te yapıldı. McLaren Mercedes’in pilotu Kimi Raikkonen’in kazandığı bu yarışı 200 bin kişi izledi. 2006’da yapılan yarışta izleyici sayısı 135 bine, 2007’de de 80 bine inince, işletmeciliği yürüten FİYAŞ ve MSO firmaları zarar gördükleri gerekçesiyle İstanbul Park’ı 2021 yılına kadar Ecclestona’a kiraladı. 2008’de ise seyirci 40 bine indi. 2009’da da tribünlere 30 bin civarında Formula meraklısı gelebildi. 2010’da seyirci sayısı bir miktar arttı ve biletli seyircilerin sayısı 30 binin üzerine çıktı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0