MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3239
EURO
34.9361
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Futbolda büyük gözaltı

TFF, kulüp, futbolcu ve menajer ilişkilerinin talimatlara uygun gerçekleşmesi için çalışma başlattı, 23 takım, 15 oyuncu ve 23 menajeri Disiplin Kurulu'na sevk etti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, aralarında dört büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu 23 kulüp, 15 futbolcu ve 23 menajeri, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) gönderdi.

Menajerler; menfaat çatışması, temsil etmediği taraftan (kulüp ya da futbolcu) para almak, lisansının askıya alındığı veya iptal edildiği dönemlerde menajerlik yapmak gibi suçlamalarla PFDK'ya sevk edildi. Menajerlere, ihtar başta olmak üzere, 35 bin TL'den az olmamak üzere para cezası, hak mahrumiyeti, lisansının askıya alınması ya da iptal edilmesi cezaları verilebilecek.

Kulüpler ise lisanslı menajerle çalışmamak ya da lisanslarını sorgulamamak, TFF'ye bildirmemek ya da gecikmeli bildirmek, menfaat çatışması ve sözleşmeye uygun ödeme yapılmaması gibi talimat dışı hareketlerden dolayı Disiplin'e gönderildi.

Talimat hükmüne göre kulüpler ihtar, Süper Lig'dekilere 75 bin TL'den az olmamak üzere para cezası, transfer yasağı, puan tenzili ve bir alt kümeye düşürmeye varan cezalar alabilecek.

Oyuncular ise sözleşmelerini süresi içinde TFF'ye bildirmemek ya da çalıştığı menajerin lisansını sorgulamamaktan ceza alabilecek. Futbolcular da ihtar, para cezası ya da hak mahrumiyetiyle cezalandırılacak.

İşte sevk listesi

Kulüpler: Galatasaray, Beşik-taş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Akhisarspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Kayserispor, Medipol Başakşehir, Evkur Yeni Malatyaspor, Balıkesirspor Baltok, Gazişehir Gaziantep, Gençlerbirliği, Giresunspor, Kardemir Karabükspor, Osmanlıspor, Kahramanmaraşspor, Sakaryaspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor.

Futbolcular: Alihan Kubalas, Berat Tosun, Burak Ceylan, Cumali Bişi, Cüneyt Köz, Deniz Ataç, Doğuş Altın, Erhan Karayer, Idrissa Diarra, Kamil Ahmet Çörekçi, Mahmut Boz, Mert Sarı, Moussa Bagayoko, Okan Kocuk, Sercan Çobanoğlu.

Menajerler: Batur Altıparmak, Burak Denizli, Burak Puhaloğlu, Cenk Melih Yazıcı, Emin Örnek, Erdinç Şehit, Ersin Güreler, Güde Fazıl Özdemir, Haluk Canatar, Hamdi Can Çol, Mazlum Ali Bilecan, Mustafa Demir, Mustafa Erdem Karagöl, Mustafa Ulaş Ortakaya, Necdet Ergezen, Ogün Erdem, Orhan Kırkpınar, Orhun Poularizadeh, Öner Karalar, Sezer Bravo, Tan Kesler, Uğur Avadan, Yalçın Sarıca.
 
İSTANBUL HABER AJANSI
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0