MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5971
EURO
34.7998
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gençlik konusunda işbirliği yapıldı

İran'ın ev sahipliğinde yapılan ve 10 bölge ülkenin spor bakanı ve gençlik ve spor genel müdürlerinin katıldığı toplantıda, gençlik konusunda birçok konuda işbirliği anlaşması yapıldı.
08.12.2010 10:17

Türkiye, İran ve Pakistan tarafından 1985 yılında kurulan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, İran'da gençliğin sorunlarıyla ilgili olarak geniş katılımlı bir toplantı yaptı.

Üç kurucu üye ülkenin ardından kapsamını genişleten teşkilat, daha sonra aralarına Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ı da alarak üye devlet sayısını 10'a çıkardı.

Ülkeler arasındaki ekonomik ve kültürel alanda işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ECO, geçtiğim günlerde İran'da gençliğin problemleriyle ilgili olarak ülkeler arası bir toplantı düzenledi.

İran'ın ev sahipliğindeki toplantıya Gençlik Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehrdad Bazrpash’ın resmi davetlisi olarak Türkiye'den Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Gençlik Dairesi Başkanı Adnan Gül, Dışilişkiler Daire Başkanı Muhammed Adak ile bakan müşaviri Ali Yener katıldı.

Üye ülkeler arasında bundan sonra gençlik konusunda daha çok işbirliğini öngören bir anlaşma yapan yetkililer, bu tür toplantıların karşılıklı olarak daha sık aralıklarla yapılması konusunda fikir birliğine vardı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, ortak kültüre sahip olan üye ülkeler arasındaki organizasyonun daha dinamik bir yapıya ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Gençliğin geleceğe daha iyi hazırlanması amacıyla daha somut adımların atılması gerektiğini belirten Akgül, bu doğrultuda bir forum düzenlenmesinin yanı sıra, gençlerin geliştireceği projelerin desteklenmesi amacıyla bir fon oluşturulmasının yararlı olacağını ifade etti.

Akgül, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi tarafından biz bu projeyi çok başarılı bir şekilde yürütüyoruz.

Aynı projeyi buradaki dost ve kardeş ülkelerle paylaşarak aramızda daha dengeli ve sağlıklı köprüler kurmalıyız" dedi.

Proje kapsamında üye ülkelerden 50'şer kişilik genç grubu Türkiye'ye davet eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Biz ECO’nun bir an önce daha aktif çalışmalar yapmasında katkı sağlamak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen yükümlülüğü de yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Toplantının ardından Yunus Akgül ile Türkmenistan'ın gençlikten sorumlu genel müdürü birbirlerine hediye verdi.

İki gün süren toplantı sonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül'ün önerilerinin de yer aldığı, üye ülkelerin gençlik organizasyonlarında ve etkinliklerinde bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması ve ortak bir gençlik politikasının oluşturulması amacıyla bir deklarasyon yayınlandı.

İki yılda bir düzenlenmesi planlanan toplantının, 2012 yılında Pakistan Gençlik Bakanı’nın talebi üzerine bu ülkede yapılmasına karar verildi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0