MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5203
EURO
34.8906
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gizli belgelerde Trabzonspor şoku

Wikileaks belgelerinde Türkiye'ye dair iddialar her bir belgede genişleyerek devam ediyor. Trabzonspor da bu iddialardan nasibini aldı...
30.11.2010 07:56

Tüm dünyayı karıştıran Wikileaks belgelerinde Başbakan Erdoğan'ın futbolu siyaset için kullandığı, Trabzon'a transferler yapması için AK Parti bütçesinden para aktardığı iddialarına yer veriliyor.

08/06/2005 tarihli Edelman'ın siyasi işler danışmanı John Kunstadter tarafından kaleme alınan,"gizli" ibareli notun 7. maddesinde, Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, milli görüş kökenli bir Trabzon'lu olarak rapor ediliyor ve sakin, itaatkar, ağırbaşlı olarak nitelendiriliyor.

Raporun devamında AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın mevcut popüleritesini korumak adına sporun da kullanıldığı ve bu çerçevede 2004 yerel seçimlerinde AKP'nin Trabzon'da yaşadığı bozgunun tekrarlanmaması adına Devlet Bakanı ÖZAK'ın Trabzonspor seçimlerine müdahil olarak uzun süre kendisinin de yönetiminde görev aldığı ve 1996 yılına kadar 2.5 yıl başkanlığını da yaptığı Trabzonspor'un başına AKP çizgisine yakın bir başkan seçilmesini sağladığı ve aynı zamanda Trabzonspor'a Başbakanlığın örtülü ödeneğinden karşılanarak futbolcu alımında kullanılmak üzere milyonlarca dolar ayırıldığını ifade ediyor.

Örtülü ödeneğin denetlenmesi konusunda süregelen tartışmaların uzun zamandan beri unutulmasına rağmen bu iddia örtülü ödenek tartışmalarını tekrar alevlendireceğe benziyor.

-Oda Tv-

www.golkartalgol.com


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0