MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3322
EURO
35.1608
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER

Gözlerinizin daha sağlıklı canlı ve keskin görmesi için de havuç, yeşillik ve sebzelerin bolca tüketilmesi önerilmektedir.
Gözler vücudun en hassas organıdır. Bu sebeple sıklıkla mikroplara maruz kalırlar. Toz, rüzgâr, göze uygulanan makyaj malzemeleri gibi çeşitli etkenlerle mikrop kapıp şişebilir.

Şişme durumu göz kapaklarının iç kısmında, göz kapağının altında ve üstünde meydana gelebilir. Göz kapağında yanma, şişme semptomları göz nezlesine işaret etmektedir. Göz nezlesi için evde kolaylıkla hazırlayıp uygulayabileceğiniz şifalı tarifler bulunmaktadır. Gözlerinizin daha sağlıklı canlı ve keskin görmesi için de havuç, yeşillik ve sebzelerin bolca tüketilmesi önerilmektedir.

Papatya Suyu
Papatya suyu göz enfeksiyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Gözü sakinleştirip, kızarıklık görünümünü ve şiş görüntüyü azaltmaya yardımcı olmaktadır. Gözü dezenfekte edip iltihap veya göz nezlesinin en kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Nasıl Yapılır?

1 bardak su

Bir tutam kuru papatya

Öncelikle suyu kaynatın, sonrasında kaynatmış olduğunuz suyun içine papatyaları ekleyin. Papatyaların iyice kendini bırakması için 10 dakika demlenmeye bırakın. Suyun iyice soğuduğundan gözünüzü yakmayacağından emin olduğunuzda gözünüze pamuk yardımı ile kompres yaparak gözlerinizi dinlendirin.

Gül Suyu

Gül suyunun pek çok faydası bulunmaktadır.
Cildi sıkılaştırmasının yanı sıra gözler için de oldukça şifalıdır. Gül suyunun mikropları öldürme özelliği vardır. Aynı zamanda yatıştırıcı sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır. Bu özellikleriyle beraber göz iltihabı için birebirdir.

Nasıl Yapılır?

1 bardak su

1 Tutam gül yaprağı

1 bardak suyu kaynattıktan sonra, içine gül yapraklarını bırakın. Gül yapraklarının rengini verene kadar suyun rengi değişene kadar bekleyin. Sonrasında gül suyu soğuduktan sonra gözlerinize kompres yapın. Eğer gül yaprağı bulamıyorsanız saf gül suyu ile de yapabilirsiniz.

Patates Dilimleri

Patates gözleri dinlendirici ve gözaltı morluklarını kusurlarını iyileştirmesi özelliğiyle bilinmektedir. Ayrıca patates göz iltihaplarına da iyi gelmektedir. Uygulamasının zahmetsiz oluşuyla sıklıkla tercih edilir.

Nasıl Yapılır?

2 dilim patates

Patatesleri iyice yıkadıktan sonra soyun, soyduğunuz patatesten iki dilim keserek göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. En az 10 dakika bu şekilde bekleyin.

Karbonatlı Su

Karbonat mutfaklardan eksik olmayan hamur işi yemeklerde sıklıkla kullanılan bir maddedir. Karbonat aynı zamanda içeriğinde antiseptik ve anti- bakteriyel bileşenler içermektedir. İçerdiği bileşenler sayesinde gözün mikroplardan ve iltihaplardan temizlenmesini sağlamaktadır.

Nasıl Yapılır?

1 çorba kaşığı karbonat

1 bardak su

 

 
1 bardak suyun içerisine gerekli ölçüde karbonat eklenir. Karışımın iyice karışarak homojen bir karışım halini alması sağlanır. Sonrasında iki göz de masaj yapılarak bu karışım ile yıkanır. Bu karışımın etkili olabilmesi için sabah akşam gözlerin karbonatlı su karışımı ile yıkanması gereklidir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0