MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5043
EURO
34.7936
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hagi'den çok çarpıcı açıklamalar

Hagi, hiçbir zaman sonuçları garanti edemeyeceğini de dile getirerek, ''Çünkü futbol bu. Garanti eden yalan söyler. Ben rekabetçi bir takım kuracağım.
06.12.2010 14:03

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, derbi yenilgisinden sonra takım olarak çok güzel bir reaksiyon göstererek Kasımpaşa'yı mağlup ettiklerini söyledi.

Hagi, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, takımdaki bütün oyuncuları tebrik ederek, ''Çünkü bugün gerçekten zor bir maç oynadık. Mutluyum. Çünkü işler iyi yola doğru gidiyor. Kolay bir şey değil. Büyük takımlarda hiçbir şey kolay değil. Yavaş yavaş her şeyin iyi olacağını düşünüyorum'' dedi.
Son 1 ay içinde bazı problemlerle karşılaştığını anlatan Rumen çalıştırıcı, ''Ama buna rağmen iyi çalışmaya devam ediyorum. Derbi maçında aldığımız mağlubiyetten sonra, ofansif, teknik ve çok iyi bir takıma karşı oynadık. Oyunun kontrolü elimizdeydi. Zor bir hafta sonrası önemli bir 3 puan aldık'' şeklinde konuştu.

-''SORUMLULUK ALMAKTAN KORKMAM''-

Hagi, Galatasaray'a geldiğinde takımın durumunu bildiğini anlatarak, ancak hiçbir zaman sorumluluk almaktan korkmadığını söyledi.

Türkiye'deki futbolcu ve antrenör olarak kariyerini herkesin bildiğini vurgulayan Hagi, şöyle konuştu:

''Sorumluluğu almaktan korkmayan bir insanım. Bu sorumluluğu alıyorum. Uzun süre oynadığım evime geldim. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Oyuncu olarak geldiğimde güzel şeyler başardım. O zaman da gazeteciler başlangıçta benim için güzel şeyler yazmadı. Ağır şeyler yazıldı. Ama sonra iyi oldu. Teknik direktör olarak ilk sefer de iyi şeyler başardım. Her zaman iyi çalışırım. Bana göre tecrübem de var. Bu tecrübemden oyunculara da bir şeyler katmak istiyorum.''

-''3 KEZ ZOR DÖNEMDE GELDİM''-

Rumen çalıştırıcı, her zaman Galatasaraylı olduğunu vurgulayarak, ''Zor dönemlerin adamıyım. 3. kez zor dönemde Galatasaray'a geldim'' dedi.

İlk iki dönemini iyi bitirdiğini dile getiren Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sefer de iyi bitirmek istiyorum. Galatasaray deyince üzerinizde her zaman baskı olur. Herhangi bir takımda mutlaka performans göstermek gerekir. Ben net bir şey söylemek istiyorum ki; Galatasaray'ın şu anki durumunu zaman içinde değiştirebilirim. İyi ya da kötü sonuç alabiliriz, ama büyük takımlar zaman içinde oluşur. Bugünden yarına olmaz. Sihirli değnek sadece Allah'ta vardır. Onun dışında her şey çalışmaktır. Güçlü bir takım, bugünden yarına kurulmaz.''

-''BAZILARI KAPASİTEME İNANMAYABİLİR, AMA BEN İNANIYORUM''-

Hagi, hiçbir zaman sonuçları garanti edemeyeceğini de dile getirerek, ''Çünkü futbol bu. Garanti eden yalan söyler. Ben rekabetçi bir takım kuracağım. İlk geldiğimde parasız yaptım. Bu sefer para olacak, bütçe olacak. Bazıları benim kapasiteme inanmayabilir, ama ben inanıyorum. Sadece bu zaman meselesi'' diye konuştu.

Gazetelerde birçok şeyin yazıldığını dile getiren Hagi, ''Bazı şeyleri anlamıyorum. Bana karşı saygısızlık yapılıyor. 7,5 senemi Türkiye'de geçirdim. Hagi her zaman 'başarı' demektir. Ben takımıma yemek verdim, Hagi çok sert dilde konuştu, sadece takımla barışmak için yemek verdi yazıldı. Ben onlara takım ruhunu getirtmek için yemek verdim. Futbolda her zaman takıma inanıyorum. Onun dışında bireysel değerlendirdiğinde futbolcu yetenekli de olmalı. Çok iyi bir takım ruhu kurmak istiyorum. Onun için çalıştım. Ümit ediyorum bunu yaparım.''

-''KİMİN GELİP GİTTİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL''-

Hagi, Elano'nun devre arası gelmeden gönderilmesiyle ilgili bir soru üzerine de ''Galatasaray o kadar büyük ve güçlü bir camia ki, kimin gelip gittiği hiç önemli değil. Hayat devam ediyor. Galatasaray'da oynayan oyuncunun Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmesi gerekir. Elano'dan memnundum, bazı şeyleri yapmaya çalıştı. Elinden geldiği kadar yaptı. Fizik kondisyonu çok iyi değildi. Bu diğer futbolcular için de aynı. Daha önceki maçlarda sadece 1 maçta iyi oynuyorduk, şimdi ikinci devre iyi oynadık'' diye konuştu.

-FUTBOLCULAR GALİBİYETTEN MEMNUN-

Galatasaraylı futbolcular da aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanlarından Ayhan Akman, Kasımpaşa karşılaşmasının kendileri adına nefes alma mücadelesi olduğunu belirterek, ''Haftalardır sıkıntı yaşıyoruz. Kötü günler geçiriyoruz. Bugün hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Ligde ve kupada olmak üzere ilk yarı için 3 maçımız kaldı. Bunları kazanmak istiyoruz. İkinci yarıya daha değişik bir motivasyonla çıkmak istiyoruz. İkinci yarıdaki tüm maçlarımızı kazanıp rakiplerin puan kaybını bekleyeceğiz. Biz puan kaybettiysek, rakipler de kaybedebilir. Matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma durumumuz var. Şampiyonluk için de bu durum söz konusu. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

Kasımpaşa karşısında savunmada başarıyla görevini yerine getiren Gökhan Zan ise kendileri için az konuşup çok çalışma zamanı olduğuna dikkat çekerek, ''Kenetlenme zamanı. Galatasaray camiasını üzdük. Şu an birlik ve beraberlik zamanı. Sorumluluktan kaçma değil, sorumluluk alma zamanı'' değerlendirmesini yaptı.

Bu arada teknik direktör Hagi, oyuncularına 1 gün izin verirken, Galatasaray, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına 6 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0