MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

'Hiçbir şampiyonluğa bu kadar sevinmemiştim'

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, "Bu şampiyonluk benim için çok farklı" dedi.
13.09.2015 17:07
ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alarak, ikinci kez dünya şampiyonluğu sevincini yaşayan milli sporcu, AA muhabirine, güreşe nasıl başladığını, Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'den rövanşı alış hikayesini ve hedeflerini anlattı.

"Kendimi bildim bileli güreşçi olmak istiyordum" diyen Rıza, çocukken yaşıtlarına göre iri olduğu için kendisine "pehlivan" diye seslenildiğini söyledi.

Köyde zor şartlarda büyüdüğünü belirten Yozgatlı milli güreşçi, şöyle devam etti:

"Yürümeye başladığımız günden itibaren çalışmaya başladık. Köyde yaşam daha zordur. Biz de o hayatın zorluğuyla büyüdük. Bu nedenle güçlü bir çocuktum. İlkokul öğretmenim ve amcamın desteğiyle güreşe başladım. Ailem ilk başta istemedi. Köyde iş çok olduğundan çalışmamı istiyorlardı. 10 yaşındayken seçmelere girdim ve Yozgat'ta güreşe başladım."

"Kendimi iyi görmüyorum"

2012 Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan 26 yaşındaki güreşçi, mili takıma ilk kez 2005 yılında yıldızlar kategorisinde seçildiğini anlattı.   

Rıza, ilk Avrupa şampiyonluğuna o sene ulaştığını belirterek, "2005'ten itibaren 2015'e kadar katıldığım her Avrupa ve dünya şampiyonasında madalya kazandım. Bir kez de olimpiyatlarda madalya aldım. İstikrarlı bir kariyerim var. 19 yaşından itibaren büyükler de dahil 6 Avrupa ve dünya şampiyonasından madalyalarla döndüm" diye konuştu.

Kariyerinde hiçbir zaman gerileme yaşamadığının altını çizen Rıza, şunları kaydetti:

"Her zaman hedefimi yüksek tuttum. Hiçbir zaman kendimi iyi görmedim, görseydim, bu beni kibirlendirirdi. Son dünya şampiyonuyum ama kendimi şu an bile iyi görmüyorum. Bu daha çok çalışmamı sağlıyor. Böyle düşündüğüm için 10 yıldır Avrupa ve dünya şampiyonalarından elim boş gelmedim."

"Lopez'e yenilseydim, bana artık inanmayacaklardı"

Rıza Kayaalp, Las Vegas'ta Kübalı rakibi Mijain Lopez Nunez'den geçen yılın rövanşını aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Lopez'in performansında, ilerleyen yaşından dolayı düşüşler olacağına işaret eden Rıza, "26 yaşındayım, performansımı yükseltmeye devam ediyorum. Ancak Lopez 33-34 yaşında. Bunu da bildiğim için avantajı iyi kullandım" dedi.

Rıza, Lopez'in karşısına onu yeneceğine inanarak çıktığını vurgulayarak, final müsabakası hakkında, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda Lopez'e yenilmiştim. 'Bu kez yapacağım' dedim. Biraz tereddüt oldu ama bu şampiyonada daha farklı bir maça çıkışım vardı. Yenilsem insanların bana karşı inancı azalacaktı. Seneye olimpiyat şampiyonu olabileceğime inanmayacaklardı. İyi konsantre oldum. Kafamda kurduğum taktikleri maçın içinde yaptım. Son dakikaya kadar saldırdım, hiçbir zaman geri adım atmadım. Ne kadar konsantre olduysam, hiç yorulduğumu hissetmedim. Rakibimi pasif duruma düşürdüm. Hiçbir şampiyonluğa bu kadar sevinmemiştim. Normalde bir gün sevinir, sonra şampiyonluğu unuturum ama bu dünya şampiyonluğu benim için çok farklı oldu. Şu an bile çok sevinçliyim, maçtan çıkmış gibi." 

"Rio'da beklentilerin üstüne çıkacağız"

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk güreşinin 1 bronz madalya ile beklentilerin altında kaldığını kaydeden Rıza, 2016 Rio Olimpiyatları için iddialı konuştu.

"Türk güreşinin bu kez gereğini yapacağına canı gönülden inanıyorum" diyen Rıza, Rio'da beklentilerin üstüne çıkacaklarını dile getirdi.

Milli güreşçi Rıza, "2016 Rio Olimpiyatları'nda, Türkiye adına güreşin en başarılı branş olacağını düşünüyorum. Geçen olimpiyatlarda da böyle bir başarı bekleniyordu ama olmadı. Rio'da 2 altın alacağımıza gerçekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İstikrarını koruyup, olimpiyatlarda altın madalya almak istediğinin altını çizen Rıza, "Benim en büyük hedefim, küçüklükten bu yana olimpiyat. Olimpiyat şampiyonu olmadan, istersem 10 kez dünya ve Avrupa şampiyonu olayım, hiçbir zaman hedefim bitmeyecek ve kendimi iyi görmeyeceğim. Ne zaman olimpiyat şampiyonu olursam, o zaman biraz iyiyim diyebileceğim" diye konuştu.

"Başarımızın gölgede kalmasına razıyız"

Rıza, art arda gelen şehit haberleriyle buruk bir sevinç yaşadıklarını belirtti. 

Milli güreşçi, şampiyonluğu şehit annelerine armağan ettiğini belirterek, "İnşallah, biraz az olsun Türk halkına moral verebilmişizdir. Keşke şehit haberleri gelmese de bizim başarımız hep gölgede kalsa" dedi.

"Cumhurbaşkanı bizi seviyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sporun içinden geldiğine dikkati çeken Rıza, Erdoğan'ın kendileriyle yakında ilgilendiğini ifade etti. 

Rıza, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandığı final maçını uçakta cep telefonuyla izlediğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizleri birçok kez kabul ve tebrik etti. Yakından tanıdığı bir sporcuyum. Bizlerden çok başarı bekliyor. Biz de gerekeni yapıyoruz. İnanıyorum ki ABD'deki maçımı da izlerdi. Final müsabakam saat farkından dolayı Türkiye'de saat 07.00'ye doğruydu. Eğer kendisine bilgi verilseydi yatağından kalkıp, büyük bir ihtimal benim maçımı izlerdi. Belki de izlemiştir, bilmiyorum. Çünkü sporun içinden gelen biri ve bizi seviyor."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0