MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3269
EURO
35.1612
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngilizler'e göre Dünya Kupası satıldı

Avrupa basını 2022 Dünya Kupası‘nın Katar’da düzenlenmesine karar veren FIFA‘ya tepki gösterdi.
04.12.2010 15:40

FIFA, önceki gün İsviçre’nin Zürih kentinde 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkeleri belirledi. Ancak sürpriz sayılabilecek kararların yankıları hala tartışılmaya devam ediyor.


Rusya’nın 2018’i kazanması Avrupa basınında “Eh işte” olarak değerlendirilirken, Katar’ın 2022’yi alması için ise “Futbol için bir felaket” ve “FIFA Dünya Kupası’nı Şeyh’e sattı” gibi sert ifadeler kullanıldı.

Bikini yasak

Alman Bild gazetesi, 2022’de Katar’da Dünya Kupası düzenlenmesini “Tam bir felaket” olarak nitelerken, ilk kez bu kadar küçük bir ülkede yapılacak olması ile ilgili ise “30 kilometre uzaklıkta 7 şehir ve 12 statta bu organizasyon nasıl olacak?” diye sordu. Ayrıca Katar’daki sosyal yaşam hatırlatılarak, “Alkol yok, bikini yasak” dendi.

Her ne kadar organizasyon komitesi yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceyi bulmasına rağmen statlarda kurulacak klima sistemiyle sıcaklığın 27 dereceye ayarlanacağını açıklamasına rağmen “Peki stat dışındakiler ne yapacaklar. Takımlar antrenmanlarda ne yapacak?” gibi merak edilen konular da gündeme getirildi.

Son sıradaydılar

Ayrıca Katar’ın FIFA sıralamasında 113’üncü sırada bulunan futbola oldukça uzak bir ülke olduğu ve tarihinde daha önce hiç Dünya Kupası finallerine katılmadığının da altı çizildi. Bu arada Rusya ve Katar, teknik komitenin incelemeleri sonunda aday oldukları gruplarda en kötü sonuçları almıştı. Bu iki ülkenin sonuçlar açıklandıktan sonra ev sahipliğini kazanmaları şaibe iddialarını artırdı.

Dünya basını ne dedi?

Sportbild: Futbolu çöle gönderiyorlar.

Stern: FIFA her zaman bir sürprize açık.

AS: 2018 ve 2022’yi petrol kazandı.

Daily Miror: İngiltere Dünya Kupası’nı çok uzun zaman önce rüşvet işine karıştığında kaybetti.

Blick: FIFA nakit parayı aldı.

Krone: Ruslar 2018’i, Katar Şeyhleri 2022’yi aldı.

İngilizlere göre Dünya Kupası satıldı


“Satılık FIFA” başlığını atmaktan çekinmeyen Ada basını, ev sahipliklerini Rusya’nın mafya, Katar’ın da rüşvet ile aldığını iddia etti.

2018 Dünya Kupası Rusya’ya verilince ülkelerini futbolun beşiği olarak gören ve organizasyonu en iyi düzenleyecek olanaklara sahip olduğuna inanan İngiliz basını yaygarayı kopardı: “Satılık FIFA”. Ada’nın yüksek tirajlı gazeteleri, FIFA İcra Komitesi’nin kararının aldatmaca olduğunu savunurken, “Baştan şansımız yoktu” diyerek karar hakkında soruşturma istediler.
Hatta Daily Mirror gazetesi bir hayli ileri giderek, “2018 Dünya Kupası ev sahipliğini kazanan Rusya’nın ‘her tarafı yolsuzluğa bulaşmış bir mafya devleti.

Mafya kazandı

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’ın ise ‘konuşma özgürlüğü bile olmayan bir Orta Çağ Krallığı’ olduğunu yazdı. Gazete ayrıca, “Petrol parasıyla yüzen iki ülke, nasıl FIFA’nın şişman farelerini ikna etti?” sorusunu sordu.

Putin Abramoviç’e seslendi ‘Elini cebine at’

2018 Dünya Kupası’nın ev sahipliğini kazandıktan sonra Zürih’e giden Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Dünya Kupası hazırlıklarının Rusya’ya maliyetinin yaklaşık 10 milyar dolar civarında olacağını söyledi. Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç’in de 2018 yılında ülkelerinde yapılacak Dünya Kupası hazırlıklarına katkıda bulunacağını belirten Putin, “Bırakın borcunu ödesin, çok parası var. Kendisi futbolun gelişimi için çok şey yapıyor ve Dünya Kupası hazırlıklarımıza da yardımcı olabilir. Bay Abramoviç’in bir stadyum inşaatı çalışmalarına katılacağına eminim” dedi.

Biz olamadıysak Rusya olsun

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye’den önceki durağı Rusya’nın 2018 Dünya Kupası’nı kazanmasına sevindi. Kendisi de adaylardan Hollanda için Zürih’te bulunan ünlü teknik adam, “Aslında kazanamadığımız için üzgünüm. Fakat aday ülkeler arasında eğer biz kazanamadıysak, o zaman Rusya’nın kazanmasını isterdim ve de öyle oldu” diyerek kararın bir teselli olduğunu söyledi.

İngilizlerin tek dostu Kamerun’muş

OYLAMA öncesi 15 oy alacağını hesaplayan İngiliz basını, ülkelerine sadece 2 oy çıkması ile büyük şaşkınlık yaşadı. Biri kendinden, diğeri Kamerun’dan ancak iki oy alabilen İngiltere’nin basını, “Tek dostumuz Kamerun’muş” yorumu yaptı. Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron’ın, seçimi kazanan Rusya’yı tebrik etmeyi reddettiği belirtildi.

Hürriyet

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0