MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3397
EURO
35.1137
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngiltere'de 2018 Dünya Kupası şoku

Dünya Kupası'na evsahipliği yapmak için büyük bir kampanya yürüten İngiltere'de, FIFA'nın kararı hayal kırıklığı yarattı.
03.12.2010 16:55

Daily Telegraph gazetesi, İngiltere'nin Zürih'te yapılan oylamada ilk turda 2 oyla elenmesini ''felaket'', Manchester'dan küçük Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibi olmasını ise ''rezalet'' olarak tanımladı.

The Times, oylamanın sonucuyla ilgili ''İngiltere için dünyanın sonu'' ifadesini kullandı. Gazete dünkü sayısındaki analizde, İngiltere'nin son turda 15 oyla kupanın evsahipliğini alacağı tahminini yapmıştı. Haberde Rusya'nın ikinci turda 5 oyla eleneceği öngörüsünde bulunulmuştu.

''Bir günün iki yarısı'' manşetini atan Independent, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in fotoğraflarına yer verdi.

Blatter'in 2018 Dünya Kupası'nın Rusya'da yapılacağını açıkladığı an çekilen fotoğrafın yanında, İngiltere'nin ilk turda sadece 2 oy alabildiği yazıldı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Dünya Kupası'nı tutarken çekilmiş fotoğrafını koyan Guardian, Blatter için ''İstediğini elde eden adam'' yorumunu yaptı.

-BAŞBAKAN CAMERON: ''EN İYİ TEKLİFİ BİZ SUNDUK''-

Ülkesinin adaylığına destek vermek için dün İsviçre'nin Zürih kentine giden Cameron, sonucu ''acı bir hayal kırıklığı'' olarak nitelendirdi.

Başbakan Cameron, ''Bana göre en iyi teknik ve ticari teklifi FIFA'ya biz sunduk. Ekip çok iyi çalıştı. Özellikle Beckham'ın, Prens William'ın yaptığı konuşmalarla, gösterdikleri çabayı takdir etmek gerekir'' dedi.

İngiltere tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ise ''Büyük hayal kırıklığına uğradım. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Böyle bir sonuçla gittiğimiz için üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

Beckham da ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek, ''Daha iyi bir teklif veremezdik. Katar ve Rusya'ya en iyi dileklerimizi sunuyoruz. Eminim FIFA'nın gurur duymasını sağlayacaklar'' değerlendirmesinde bulundu.

-İNGİLTERE İLK TURDA ELENDİ-

2018 Dünya Kupası'na evsahipliğini almak için aylardır yoğun bir kampanya yürüten İngiltere, ilk turda 2 oy alarak elendi.

İlk turdaki oylamada Hollanda-Belçika (ortak) 4, İspanya-Portekiz (ortak) 7 ve Rusya ise 9 oy aldı.

İkinci turda 2 oy alan Hollanda-Belçika elenirken, İspanya-Portekiz 7 oyda kaldı. Oy kullanan 22 delegeden 13'ünün oyunu alan Rusya evsahipliğini kazandı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0