MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.475
EURO
34.6284
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşte Fener'in yeni yıldızı!

Fenerbahçe'de 'kondisyon ve güç' idmanları son 1 aydır Fatih Yıldız'a bırakıldı. Yıldız'ın daha aktif olmasıyla birlikte her şey değişti. Fenerbahçe'nin zirve yürüyüşü hızlandı
04.12.2015 12:53
Fenerbahçe sezona kötü başlayıp, her maç 60. dakikada oyundan düşünce Vitor Pereira’nın antrenman programı eleştirilmeye başlanmış, Portekizli hoca, “Benim programım şampiyonluk getirir” sözleriyle kendisini savunmuştu.

Buna rağmen yönetimin de devreye girmesiyle ‘kondisyon ve güç’ idmanları son 1 aydır Fatih Yıldız’a bırakıldı. Yıldız’ın daha aktif olmasıyla birlikte her şey değişti. Fenerbahçe’nin zirve yürüyüşü hızlandı.

Sezona bomba transferlerle başlayan Fenerbahçe, performans olarak uzun süre beklentileri karşılayamadı. Yıldızlar topluluğu kadro bir türlü rakipleri karşısında üstün bir futbol sergileyemedi. Özellikle 60. dakikalardan sonra oyundan düşülmesi, ikinci yarılarda yenilen gollere karşılık gol yollarında zorluk yaşanması eleştiri konusu oldu. Hedefte Pereira ve onun idman sistemi vardı. 

Pereira memnun kaldı

Portekizli teknik adam ise, “Benim programım bana şampiyonluklar kazandırdı” sözleriyle kendisini savunmaya çalışmıştı. Ancak takımın performansında düzelme olmayınca, yönetimin de talebiyle devreye kondisyoner Fatih Yıldız girdi. Yıldız, son 1 aydır takımın ‘kondisyon ve güç’ idmanlarında kontrolü ele aldı. Pereira, kendisine daha fazla özgürlük tanıdı. Yıldız’ın uyguladığı program her geçen gün etkisini gösterdi. Bu durum Portekizli teknik adamı da fazlasıyla memnun edince, Fatih Yıldız’ın daha aktif şekilde çalışmalara katılması sağlandı.

Van Persie’yi 11’e hazırladı

Başarılı kondisyoner, sadece takımın genel idmanlarına etki etmedi. Gerek görülen futbolcular için de özel programlar hazırladı. Van Persie onun sayesinde ilk 11’e döndü. Sakatlıkları geçen oyuncular, Yıldız’ın çalışmalarıyla kısa sürede hazır hale geldi. Fenerbahçe’nin ‘Güce hükmeden adam’ı Fatih Yıldız, takımın son dönemdeki müthiş performansıyla zirveye yükselmesinin gizli kahramanı oldu.

RvP yine ona emanet!

Hollandalı yıldız, takıma katıldığında ciddi anlamda idman eksiği vardı. Pereira, sezon başında Van Persie’yi Fatih Yıldız’a emanet etmiş, onunla yaptığı çalışmalar sayesinde RvP kısa sürede ilk 11’e girecek seviyeye gelmişti. Tecrübeli forvet, dünkü idmanda yine takımdan ayrı bir şekilde, salonda çalıştı. Van Persie, Yıldız’ın kendisi için hazırladığı özel güç ve kuvvetlendirme programını uyguladı. Sezon içerisinde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle zaman zaman performansında düşüşler yaşayan Hollandalı süperstar, Fatih Yıldız’ın programıyla en kısa sürede eski gücüne ve formuna kavuşmaya kararlı.

Rakamlar ortada

Fenerbahçe’nin Mersin İdmanyurdu, Molde ve Trabzonspor maçlarındaki futbolu alkış almıştı. Sarı-Lacivertliler’in yükselen takım grafiği istatistiklere de yansıdı. Ligde ilk 11 haftada birçok alanda rakiplerinin gerisinde kalan Pereira’nın ekibi, Fatih Yıldız’ın devreye girmesinin ardından son 3 karşılaşmada bambaşka bir tablo çizdi. İşte milli araya kadarki Fenerbahçe ile milli ara sonrası Fenerbahçe’nin farkı...

Fatih Yıldız kimdir?

35 yaşındaki kondisyoner, daha önce A Milli Takım ve Galatasaray’da görev yaptı. Geçtiğimiz sezonun başında Fenerbahçe’nin teknik patronu olan İsmail Kartal’ın talebiyle Fatih Yıldız, Sarı-Lacivertliler’in teknik ekibine katıldı. Pereira’nın takımın başına geçmesinin ardından da görevine devam etti. Artık çalışmalarda daha aktif bir şekilde rol alan Yıldız, oyuncuların da en sevdiği isimler arasında yer alıyor.

Van Persie: Geleceği kestiremiyorum

Kendisi ve ailesinin İstanbul’da çok mutlu olduğunu söyleyen Robin Van Persie, “Kariyerimde öğrendiğim bir şey varsa, o da geleceğinizi kestiremediğinizdir” dedi.

Fenerbahçe’nin Hollandalı süperstarı, ülkesinde Elf Voetbal’a konuştu. Van Persie, “Türkiye’ye ilk geldiğimizde biraz zorlandık. Otelde kalıyorduk ama şimdi evimize yerleştik. Bu değişim kendimizi iyi hissetmemizi sağladı. Yavaş yavaş İstanbul’a alışıyoruz ve burayı seviyoruz. Çocuklar okula başladı, yeni arkadaşlar edindi. Güzel bir at çiftliğinde ata binmeye başladılar. Çocuklarımın mutlu olduğunu görünce ben de mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı. Adı Barcelona ile anılan tecrübeli forvet, transfer konusundaki iddialar hakkında ise net yanıt vermekten kaçındı. Van Persie, “Futbol kariyerimde öğrendiğim bir şey varsa, o da geleceğinizi kestiremediğinizdir. Geleceğin ne getireceğini bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Fenerbahçe ile 2.5 yıllık sözleşmemin olduğu” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0