MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.364
EURO
34.907
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İtalya'ya Kosta Rika şoku!

Ölüm grubu diye adlandırılan D grubunun en zayıf halkası olarak gösterilen Kosta Rika,ilk maçta Uruguay karşısında yaptığı sürprizin bir benzerini dün akşam İtalya karşısında yaptı.Kosta Rika gruptan lider çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.
21.06.2014 10:58

Bu sonucun ardından İtalyanlar, gruptan çıkma şansını son maça bırakırken, İngiltere ise turnuvaya veda etti.

Dünya Kupası'nda 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılan D Grubu'nda ikinci maçlar oynandı...

İlk maçında İngiltere'yi 2-1 yenen İtalya, sürpriz bir şekilde Uruguay'ı 3-1'le geçen Kosta Rika ile karşı karşıya geldi.

Maçın ilk bölümünde Kosta Rika, yeni bir mucizeye imza atmak için sahaya çıktığını açık açık belli etti... İlk 20 dakikada Buffon'un kalesine sağdan soldan gelen etkili ortalar tehlikeli oldu ancak yine de İtalyanlar bu pozisyonlarda hata yapmadı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasından sonra İtalya kontrolü ele aldı. 27'de Thiago Motta'nın, 31'de ise Mario Balotelli'nin gol olabilecek derecede şutları, çerçeveyi tutmadı. Balotelli, 33. dakikada çerçeveyi buldu ancak bu kez de kaleci Navas başarılıydı.

Devrenin sonuna doğru, Kosta Rika yeniden hücumda etkili olmaya başladı. Dakikalar 41'i gösterdiğinde tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Ceza sahası içinde Chiellini'nin müdahalesiyle yerde kalan Joel Campbell, penaltı bekledi ancak hakem devam dedi.

Penaltı tartışmaları arasında devre arasına gidilecekken, sahneye Bryan Ruiz çıktı... Sol kanattan gelişen Kosta Rika atağında Junior Diaz arka direğe ortaladı. Oraya iyi hareketlenen Bryan Ruiz kafa vuruşunu yaptı ve üst direğe de çarpan top kale çizgisini geçerek, Kosta Rika'yı 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk devresi, Kosta Rika'nın bu golüyle 1-0 tamamlandı.

Bu maçı kazanıp Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselmek isteyen Kosta Rika takımı, İtalya karşısında 45 dakika boyunca bu üstünlüğünü korumak zorundaydı.

Ancak İtalyanlar, ikinci yarıya hızlı girdi. Özellikle 51. dakikada Matteo Darmian'ın sert şutunu, gol olmak üzereyken kaleci Navas kornere çeldi. İtalya'nın kaleyi denemeleri devam etti... 53'te Pirlo'nun frikiğinde yine Navas başarılıydı.

Maçın son bölümünde ise İtalya'nın temposu düştü ve Kosta Rika üzerindeki baskısı azaldı. Orta Amerika temsilcisi, karşılaşmanın kalan bölümünde kalesini gole kapatmayı başardı ve sahadan 1-0 galip ayrılarak, Brezilya 2014'ün belki de en büyük sürprizine imza attı.

Turnuva başlamadan 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılan D Grubu'nun en zayıf halkası olan Kosta Rika, 2'de 2 yapıp 6 puana yükselirken, adını Dünya Kupası'nda ikinci tura yazdırdı. İtalya ise 3 puanda kalarak işini son maça bıraktı.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0