MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3049
EURO
35.0354
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalp hızını düşürüp , vadesini uzatın

İtalyan araştırmacılar, dinlenme anında kalp hızının dakikada 70’in üzerinde olmasının kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini en az yüzde 78 oranında artırdığını ortaya çıkardı.
16.02.2011 14:52

İtalyan araştırmacılar, dinlenme anında kalp hızının dakikada 70’in üzerinde olmasının kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini en az yüzde 78 oranında artırdığını ortaya çıkardı. Kalp hızınızı düşürmek ve olası riskleri engellemek için tüyolarımızı dikkatle okuyun.

1 Kardiyoya yüklenin

Hadi ama siz erkeksiniz, bu yavaş ve tempolu koşma hikâyesi de neyin nesi? Hemen toparlanıp hızlı koşmaya başlayın. Egzersiz yapmak kan akışını sağlayabilmek için ihtiyacınız olan kalp atış sayısını düşürerek, kalbinizin verimini artırır. Aralıklı çalışma kalbinizin atış hacmini (her kalp atışında pompalanan kan miktarı) yüzde 10 oranında artırırken daha yavaş ve sabit bir koşunun böyle bir faydası olmuyor. Yapmanız gereken ilk olarak 4 dakika boyunca maksimum kalp hızınızın yüzde 90’ı seviyesinde koşmak, sonrasında ise seviyeyi yüzde 70’e düşürerek 3 dakika boyunca hızlı yürümek. Aralıklı çalışmayı 3 kere tekrarlayın ve bu rutini haftada 3 kez yapın.

2 Masaj isteyin

Düzenli masaj hızlı kalp atışını hafifletebilir. Zira rahatlama teknikleri vücudun adrenalin, noradrenalin ve epinefrin (tehlike karşısında kalbinizi hızlandıran stres hormonları) üretimini düşürür. İngiliz bilim adamlarının yürüttüğü araştırmaya göre 1 saatlik bir refleksoloji tedavisi (bir tür el ve ayak masajı) kalp hızında neredeyse 8 bpm’lik (1 dakikadaki atış sayısı) bir düşüş sağlıyor.

3 Deliksiz uyuyun

Komşunuzun bütün gece havlayan köpeği kalp hızınızı altüst edebiliyor. Avustralyalı uzmanların yaptığı araştırmada gözlenen denekler yüksek ses kullanılarak defalarca uyandırıldılar. Gürültüye bağlı olarak uyandıkları her sefer kalp atış hızları ortalama olarak 13 bpm yukarı fırladı. Köpekle ilgili yapacak bir şeyiniz olmadığına göre, gürültüden kurtulmanın en kolay yolu kulak tıkaçları.

4 Boşuna tutmaya çalışmayın

Geldiyse gerçekten gelmiştir, bekletmeye çalışmanın hiçbir faydası yok. Erken kalp hastalığına sahip 40 kişi üzerinden çalışan Tayvanlı araştırmacılar dolu bir idrar torbasının yarattığı stresin kalp hızını ortalama 9 bpm artırdığını ortaya koydu. İdrar torbanız genişledikçe, otomatik sinir sisteminizdeki hareketi artırır. Böylece kroner damarlarınız daralarak kalbinizi daha sık atmaya zorlar. Sonuç ise yukarı fırlayan kalp krizi riski.

5 Balığın tadını çıkarın

2007 yılına ait bir UCLA çalışmasına göre, her gün 1 gram balık yağı hapı alan kişiler dinlenirken ki kalp hızlarını sadece 2 hafta sonunda ortalama 6 bpm düşürmeyi başarıyor. Balık yağı kalbinize, kalp hızınızı kontrol eden onuncu kafa sinirine (nervus vagus) daha iyi yanıt vermesi konusunda yardımcı olur. Sonuçta sadece balık yağıyla daha yavaş bir dinlenme kalp hızına ve daha iyi bir kalp hızı yanıtına sahip olursunuz.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0