MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5199
EURO
34.8
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kapalı yüzme havuzları zarar veriyor

Havuzcular Derneği Başkanı Mehmet Bilen, “Ekonomik nedenlerle nem alma sistemi olmadan hizmete açılan kapalı yüzme havuzlarında uzun süre antrenman yapan gençlerin ciğerleri tahrip olmaktadır” dedi.
01.12.2010 17:42

Bilen, Üsküdar'da düzenlenen “Yüzme Havuzları Paneli”nde, standartlara uymayan havalandırma tesisatı ile hizmet veren kapalı yüzme havuzlarında teneffüs edilen havanın akciğerlerde tahribat yaptığını bildirdi.

Türkiye'deki kapalı yüzme havuzlarının büyük bir bölümünün nem alma sistemi olmadan işletildiğini ifade eden Bilen, kapalı yüzme havuzlarında özellikle gelişim çağında antrenman yapan gençlerin büyük bir sağlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

“Ekonomik nedenlerle nem alma sistemi olmadan hizmete açılan kapalı yüzme havuzlarında uzun süre antrenman yapan gençlerin ciğerleri tahrip olmaktadır” diyen Bilen, şunları kaydetti:
“Havuz suyundaki klor buharlaştıktan sonra kapalı havuzun nemli ortamındaki havaya karışır. Bu karışım sonucu oluşan hava içindeki bileşikler, yüzücülere sigara içmiş gibi zarar vermektedir. Bu nedenle sporcuların çalıştıkları havuzlarda Sağlık Bakanlığı önlem almalıdır.”

Kimya Yüksek Mühendisi Ergun Kaptan da yüzme havuzlarındaki suların harici klorla temizlendiğini söyledi.

 Harici klorun yararı kadar zararının da olduğunu ifade eden Kaptan, “Bu nedenle AB ülkeleri, yüzme havuzlarında harici klor kullanmaktan vazgeçmiştir. Ancak ülkemizde hala yüzme havuzlarında harici klor kullanılmaktadır. Bu yanlış ve tehlikeli uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

Kaptan, yüzme havuzları sularının tuzlu su sistemi ile temizlenmesi gerektiğini belirtti.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0