MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3697
EURO
34.9682
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kulüpler Birliği'nden Köşk'e mesaj

Kulüpler Birliği, Meclis'ten geçen düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi
01.12.2011 12:07

Kulüpler Birliği Vakfı, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerin bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

Vakıf başkanı Yıldırım Demirören imzasıyla yayınlanan deklarasyonda, ''Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz'' denildi.

Vakıf başkanı Yıldırım Demirören imzasıyla yayınlanan deklarasyonda, ''Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz'' denildi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi:

''Süper Lig'in 18 kulübünün mutabakatı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 4 siyasi parti grup başkan vekillerinin ortak imzalarıyla kanun teklifi olarak sunulan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da değişiklik yapılması ihtiyacı aşağıdaki sebeplerden ötürü önem taşımaktadır:

1- Yasa, 12 Haziran seçimlerinden önce ve UEFA normlarına uygun olmayan bir yapıda çıkarılmış ve yeni düzenlemeyle kalıcı ve sağlıklı formasyonuna kavuşmuştur. Sunulduğu son haliyle tüm paydaşların kesin desteğini taşımaktadır.

2- Mevcut halinin sakıncaları Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ tarafından, henüz gündemde şike soruşturması ile ilgili hiçbir gelişme yokken, hiçbir kulüp ya da yöneticisi hakkında bir iddia ortaya atılmamışken, tamamen hukuksal bir platformda tartışılmış ve iyileştirme ihtiyaçları dile getirilmiştir. Düzenlemeler, esas itibariyle bu kaygıları giderici niteliktedir. 

3- Adalet Komisyonu'nda 9 ay bekleyen ve tek bir itiraza dahi maruz kalmayan bu yasanın yeni düzenlemesi, tüm paydaşların ve siyasi partilerin mutlak mutabakatı ile sunulduğuna göre, kalıcı ve herkes tarafından titizlikle sadık kalınan bir yasa metni olacaktır.

Türk futbolunun marka değeri, bizler için en az UEFA Şampiyonlar Ligi marka değeri kadar kıymetlidir. Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz.''
ABDULLAH GÜL
NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'den çıkan ve onay için kendisine sunulan futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, ''Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi'' demişti. Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekliliğini gösterdiğini belirten Gül, ''Bunun için inceleniyor'' ifadelerini kullanmıştı.

KULÜPLER NE DEDİ?
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'da yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın demeçlerinin ardından, kulüpler de yaptıkları açıklamalarla görüşlerini dile getirdi.

ANTALYASPOR
Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, şike cezalarına indirim içeren yasanın, özel kişilere ve kuruluşlara hizmet etmek için değiştirilen bir yasa olduğuna inanmadığını söyledi.

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nın orijinal halindeki cezaların çok abartılmış olduğunu savundu. Şike cezalarında indirim içeren yasanın yeni halini olumlu karşıladıklarını anlatan Akıncıoğlu, değişikliklerin uzman ve yetkisi bulunan kişilerce yapıldığını ve bu nedenle demokratik ortam gereği herkesin saygı duyması gerektiğini kaydetti.

Medical Park Antalyaspor olarak şike iddialarında isimlerinin hiç geçmediğini ve bu nedenle rahat olduklarını vurgulayan Akıncıoğlu, ''Futbol dünyası içinde yer alıyoruz. Her türlü olumsuzluk bizi de etkiledi. Uzmanlarca yapılan karşılaştırmalı değerlendirmeler sonucunda çıkan değişiklik taslağını olumlu karşıladık'' dedi.

Türk futbolunun şike iddiaları olmadan önünün açılacağını söyleyen Akıncıoğlu, ''Kamuoyunda kişiye ve kurumlara yıpratıcı manada yapılan polemikleri kınıyoruz. Hukuka intikal etmiş konuların ulu orta polemik konusu yapılması kişilerin ve kurumların yıpratılması çözüm değil, mevcut olan olumsuz atmosferi daha kötüye götürecektir'' diye konuştu.

GALATASARAY
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine gelen bir yasa değişikliğini incelettirmesinin son derece normal olduğunu belirtirken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kığılı ise prensipte kulüp olarak bu konuda görüş belirtmek istemediklerini ifade ederek, ''Biz siyasetçi değiliz. Yorum yapmamız doğru olmaz'' dedi.

BEŞİKTAŞ
Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Metin Keçeli de yaptığı açıklamada, ''Sayın cumhurbaşkanı bir şey dediyse konu kapanmıştır. Bizim ağzımızı açmamamız gerekir, yorum yapamam'' diyerek görüşlerini belirtti.

TRABZONSPOR
Trabzonspor Kulübü, bu konuyla ilgili yapmayacağını açıklarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar da bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

TAVŞANLI LİNYİTSPOR
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü'nün başkanı Zafer Atalay, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun''da değişiklik öngören teklifin yasalaşmasına ilişkin, ''Bütün ligler ve futbol camiasının sıkıntıları, görüşleri alınarak, daha kapsamlı, daha uzun soluklu bir çalışmayla değişikliğin yapılması gerekirdi'' dedi.

Atalay yaptığı açıklamada, 14 Nisan 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve şike ile teşvik priminin suç sayıldığı yasayla ilgili kanun teklifinin yasalaştığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen, cezalarda indirim içeren yeni yasanın onaylanıp onaylanmayacağını tüm spor camiasının merak ettiğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

''Yasadaki değişiklik, uzun süren çalışmalardan sonra yapılmalıydı. Yani geniş kapsamlı bir zaman diliminde ele alınmalıydı. Bu düzenlemenin zamanlaması yanlış. Daha geniş bir zamanda ve daha kapsamlı olabilirdi. Bütün ligler ve futbol camiasının sıkıntıları, görüşleri alınarak, daha kapsamlı, daha uzun soluklu bir çalışmayla değişikliğin yapılması gerekirdi. Böylece yasanın futbolda olumlu gelişmelere katkısının daha fazla olabileceğini düşünüyorum.''

BUCASPOR
Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda öngörülen cezaların ağır olduğunun, kanun yürürlüğe girdikten sonra fark edildiğini ifade etti. Üstündağ yaptığı açıklamada, ''Yasa çıkarken daha detaylı düşünülseydi, bu durumlara gelinmezdi'' görüşünü dile getirdi.

KARŞIYAKA
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ise kanunda bu kadar kısa sürede düzeltmeye ihtiyaç duyulmasının ortada bir problem olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürerek, ''Yasa oluşturulurken yasanın çok iyi incelenmediği, uygulamaya dönük fikir oluşturulmadığı ortada. Yasa hazırlanırken Bank Asya takımlarına konuyla ilgili hiç soru sorulmadı, değişiklik yapılırken de sorulmadı. Sadece Süper Lig varmış gibi hareket edildi'' diye konuştu.

DENİZLİSPOR
Denizlispor'un kulüp başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu da sporda şike cezalarını azaltan yasaya ilişkin, ''Çocuk oyunu oynamıyoruz, yasada değişikliğe gerek yoktu'' dedi. Kıbrıslıoğlu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''yasadaki değişiklikten rahatsızlık duyduğunu'' dile getirdiğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ''Bu hoş olmamıştır, yakışık almamıştır'' dediğini, kendisinin de bu değerlendirmelere tamamıyla katıldığı belirtti.

''Şike'' iddialarına yönelik soruşturma kapsamında halen tutuklu bulunanların suçsuz olduklarını ifade ettiklerini kaydeden Kıbrıslıoğlu, ''Şu an tutuklu olanların da değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Yasa çıkmadan önce bütün kulüplerin görüşleri alındı. Çocuk oyunu oynamıyoruz, bence yasada değişikliğe gerek yoktu. Yasalar kişilerin isteği üzerine değiştirilirse, işin içinden çıkmayız'' dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0