MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3666
EURO
35.0423
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mehmet Özdilek: Beşiktaş’tan korkmuyoruz

Mehmet Özdilek, Beşiktaş'tan korkmadıklarını belirterek, "Kazanma adına ne gerekiyorsa sahada onu yapacağız" dedi.
18.09.2015 16:26
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş’tan korkmadıklarını belirterek, "Kazanma adına ne gerekiyorsa sahada onu yapacağız" dedi.

Özdilek, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında, 21 Eylül Pazartesi günü Beşiktaş ile Ankara’da oynayacakları karşılaşma öncesi, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Geçen hafta Bursaspor’a 3-2 yenildikleri maçta istediklerini sahada yaptıklarını ama bunu skora yansıtamadıklarını dile getiren Özdilek, hakemleri eleştirdi. Hakem kararlarının, oynadıkları maçların önüne geçtiğine işaret eden Özdilek, "Bu biraz düşündürücü. Bursaspor maçının kırılma anı penaltı pozisyonu. Seyrettiğim tüm kanallarda yorumcuların söylemleri, pozisyonun penaltı olmadığı yönünde. Çok kolay çalınmış bir penaltı. Bu tabi bütün dengeleri bozabiliyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Özdilek, hakem hatalarının dışında kendilerinin de kolay goller yediklerinin öz eleştirisini yaptı. Oyuncularını uyaran genç teknik adam, "Hafta boyunca bu konu üzerinde durduk. Artık bu kadar basit goller yememeliyiz. Fazla gol yiyen bir takım görüntümüz var. Bundan kurtulacağız. Ya bu hataları daha az yapacağız ya da bu hataları fazla yapan oyuncuları kenara çekeceğiz" diye konuştu.

Özdilek, şu an itibarıyla Landel ve Halil İbrahim Pehlivan dışında eksik oyuncularının bulunmadığını, Stancu’nun uzun bir aradan sonra takıma dönmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

"Beşiktaş ligin en formda takımı"

Ligin en formda takımıyla karşılaşacaklarını ifade eden Mehmet Özdilek, ancak Ankara’da Gençlerbirliği’nin her zaman favori olduğunu vurguladı.

Kazanma adına sahada ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizen Özdilek, şöyle devam etti:

"Bunun teminatını verebilirim. Amacımız; oynadığı oyundan keyif alan, bunu herkese hissettiren, alkış alabilecek takım hüviyetine bürünmek. Bunu Bursa’da yaptığımıza inanıyorum. Bu hafta biraz daha üstüne koymalıyız. Yaptığımız hatalardan imtina etmeliyiz. Bu hataları çok çabuk değerlendirebilen bir takıma karşı oynayacağız. Rakibin gücünü bilerek ama kendi istediğimizin ne olduğunu sahaya yansıtarak, bu maçta istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. Maçın başından sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız. Takım ayırt etmek yok. Tek düşüncemiz kazanmak."

"Zorlu süreci atlatacak potansiyelimiz var"

İlk 4 haftada 3 mağlubiyet aldıklarının hatırlatılması üzerine ise Özdilek, şunları kaydetti:

"Dört maçta 3 mağlubiyet fazla. Bir şeyleri değiştirmek için zaman gerekiyor. Telaşa kapılması gereken bir süreç midir? Asla. Lig çok uzun bir maraton. Bu süreçleri Gençlerbirliği de birçok takım da zaman içinde yaşadı. Bugün itibarıyla karamsar tabloya kendimizi adapte edersek, bu işin içinden çıkma şansımız olmaz. Kendimize ve oyuncu grubumuza güveniyoruz. Gençlerbirliği zorlu görünen süreci yukarı taşıyacaktır. Bu potansiyelimiz var. Önemli olan burada ayakta durabilmek."

Özdilek, Beşiktaş maçının takımın çok moral kazanması anlamında büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Ancak kaybedersek de dünyanın sonu değil. Beşiktaş’tan çekinmiyoruz, ürkmüyoruz, korkmuyoruz. Bunu çok net ifade edeyim. Takımıma ve oyuncu grubuma inanıyorum. Pazartesi günü bununla ilgili sahadaki duruşumuzun çok pozitif olacağını düşünüyorum. Rakipten çok kendi yapacağımıza odaklanacağız. Kazanma adına ne gerekiyorsa sahada onu yapacağız" diye konuştu.

"Kulübede 6 yabancı futbolcu oturması doğru değil"

Avrupa kupalarında Beşiktaş’ın, aldığı sonuçla ülke insanını teselli ettiğine değinen Özdilek, yeni yabancı oyuncu kuralı hakkında da eleştirilerde bulundu.

Mehmet Özdilek, yabancı oyuncu kontenjanının 14’e çıkartıldığını hatırlatarak, "Ligdeki tüm takımlara baktım. Kulübede 5-6 yabancı oturuyor. Kulübelerde ciddi yabancı profili var. Bu sağlıklı mı, değil mi? Biraz tartışmak gerekiyor. Bu serbest yabancı statüsünün çok sağlıklı kullanıldığını düşünmüyorum. Kulübede 6 yabancı futbolcu oturmasını sağlıklı ve doğru bulmuyorum" yorumunu yaptı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek, soru üzerine, göreve geldiğinde takıma yaptırdığı laktat testi sonuçlarının, beklentilerinin altında çıktığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0