MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mekan oynatıyo, Kartal ne yapsın

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun son derbisinde İnönü'de ezeli rakibi G.Saray'ı konuk eden Beşiktaş sonuca 2. yarıda gitti.
30.04.2011 21:18

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki sezonun son derbisinde Kara Kartal 2-0’la güldü. Böylece tarihinin en kötü sezonun yaşayan Galatasaray ise bu sezonu hiç derbi kazanamadan kapatmış oldu.
İki takım için de prestijden öte gitmeyen sezonun son derbisi öncesi eksikler dikkat çekiyordu. Ev sahibi Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Almeida, Ernst, Ferrari ve Nobre’ni yanı sıra Konya maçında kırmızı kart gören Necip de kadroda yoktu.

Galatasaray’da ise Kewell, Cana, Neill ve Yekta sakatlıkları, Sabri de cezası nedeniyle kadroda yoktu. Ünder, sürpriz bir şekilde Zapata’nın yerine Aykut’a yer veririken, son haftaların başarılı ismi Insua yerini sakatlıktan çıkan Çağlar’a kaptırdı.

Mücadelenin ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, ev sahibi Serkan Kurtuluş’un bulunduğu sağ kanattan hücumlar geliştirmeye çalıştı. Sezonun formsuz isimlerinden olan genç oyuncu da Quaresma karşısında zor anlar yaşadı. Ancak Beşiktaş, aradığı pozisyonları bulamadı. Orta sahada çok pas yaparak oyun kurmaya çalışan sarı kırmızılılarda ise ataklara beklendiği gibi Arda –Culio ikilisi yön verdi ama onlar da Kazım’ın 1 pozisyonu dışında etkili olamadı.

İkinci yarıda Beşiktaş’ın golleri ardı ardına geldi. 59. dakikada siyah beyazlıların kullandığı serbest vuruşta Aurelio kafayla aşırdı ve takımını öne geçiren isim oldu. Galatasaray’ın bu sezon kalesinde gol gördükten sonra yaşadığı panik yine tekrarladı ve 60. dakikada defansın uzaklaştırmadığı topu önünde bulan Simao farkı ikiye çıkardı.

Kalan bölümde iki takım da gol bulamadı ve mücadele 2-0 Beşiktaş’ın galibiyetiyle noktalandı. Böylece Beşiktaş, 47 puana yükseldi. Tarihinin en kötü sezonun yaşayan Galatasaray ise bu sezonu hiç derbi kazanamadan kapattı. Sarı kırmızılıların puanı 37.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
Şampiyonluk mücadelesinden haftalar önce kopan iki takımın mücadelesinde, durgun ve temposu olmayan ilk dakikalarda Galatasaray, rakip ceza alanında daha fazla gözüktü.

Topun kontrolünü elinde bulunduran sarı-kırmızılı ekip, gol için yüklenmesine rağmen ilerideki oyuncuları Baros ve Kazım'ı topla buluşturamayınca tehlike yaratmakta zorlandı.

Son haftalarda genelde maça iyi başlayan, ancak daha sonra oyundan düşen konuk ekibin bu alışkanlığı Beşiktaş karşısında da sürdü ve 15. dakikadan sonra kontrolü rakibine kaptırdı. Kısa süreliğine kontrolü rakibine bırakan Galatasaray, 30. dakikada Kazım ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

Beşiktaş ise rakibin kontrolünü ilk dakikalarda bozamadı. Daha çok Quaresma ve Simao gibi hızlı oyuncularını kullanmaya çalışan siyah-beyazlı ekip, ilk pozisyonunu 13. dakikada Simao ile buldu.

Guti'nin daha fazla topla buluşmasıyla organize olmaya başlayan siyah-beyazlı ekip, 15. dakikadan itibaren Quaresma ve Simao ile hareketlenmeye başladı. Ancak pas hataları yapan ev sahibi takımın etkinliği kısa sürdü ve pozisyonlardan uzak kaldı.

Son bölümleri orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0 beraberlikle sona erdi.

4. dakikada Beşiktaş savunmasından topu alan Baros'un ceza alanı önünden şutunda, meşin yuvarlak yandan farklı bir şekilde auta gitti.

13. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Simao, ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Aykut meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

30. dakikada Culio'nun soldan ortasında arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Kasım'ın yerden sert şutunda, kaleye paralel giden meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

Maçın ilk yarısı da 0-0 berabere bitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
54. dakikada Guti'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Quaresma'nın sert şutunu kaleci Aykut çeldi. Pozisyonun devamında Bobo'nun kafa vuruşu yan direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

55. dakikada ceza alanı ön tarafında topla buluşan Milan Baros'un yakın mesafeden sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

58. dakikada Quaresma'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Bobo'nun dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanını terketti.

59. dakikada derbide Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Guti'nin ceza alanı içine kullandığı serbest atışta topa iyi yükselen Mehmet Aurelio'nun kafa vuruşu kalecinin üzerinden ağlarla buluştu. 1-0.

60. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Galatasaray savunmasından seken topu kapan Simao hızla cezaalanına yöneldi. Servet'in müdahalesine rağmen topu kontrol eden Simao, kaleci Aykut'un yanından topu filelere gönderdi. 2-0.

83. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada Gökhan Zan'ın geri pası kısa düştü. Bobo'dan önce kaleci Aykut ayakları ile tehlikeyi çeldi. Ancak cezaalanı dışında tekrar topu kapan Bobo'nun boş kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı çizgi üzerinden Servet Çetin, son anda çıkardı.

88. dakikada sağ kanattan cezasahasına yapılan ortada Milan Baros'un vuruşunu kaleci Rüştü son anda dokundu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbiyi Beşiktaş 2-0 kazandı.

BEŞİKTAŞ: 2-0 :GALATASARAY

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Cem Satman

Beşiktaş: Rüştü 6, Ekrem 5, İbrahim Toraman 6, Sivok 5, İsmail Köybaşı 5 (Dk. 83 Rıdvan Şimşek ?), Quaresma 7 (Dk. 80 Onur Bayramoğlu ?), Guti 6 (Dk. 76 Hilbert ?), Fernandes 6, Mehmet Aurelio 6, Simao 7, Bobo 6

Galatasaray: Aykut 5, Serkan Kurtuluş 4 (Dk. 46 Aydın Yılmaz 5), Gökhan Zan 5, Servet 5, Çağlar 5, Kazım Kazım 4, Mustafa Sarp 4 (Dk. 64 Hakan Balta 4), Ayhan 6, Culio 5 (Dk. 80 Pino ?), Arda 4, Baros 4

Goller: Dk. 59 Mehmet Aurelio, Dk. 60 Simao (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 23 Serkan Kurtuluş, Dk. 68 Milan Baros (Galatasaray) Dk. 70 Ekrem (Beşiktaş)

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0