MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3725
EURO
34.9755
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NBA'de milli oyuncular göz dolduruyor

Dünyanın en çok izlenen basketbol ligi NBA'de mücadele eden Ersan İlyasova, Ömer Aşık ve Enes Kanter gibi Türk oyuncular, başarılı performanslarıyla dikkat çekiyor.
19.02.2013 15:11

Milli basketbolcular Enes Kanter, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın başarılı performansı göz dolduruyor. Takımı Milwaukee Bucks’ta son maçlarda iyi bir grafik çizen Ersan İlyasova, 11 sayı ve 6 ribaundluk ortalama elde ederken, son 3 maçta ortalama 14 sayı kaydetti. Houston Rockets’de forma giyen milli basketbolcu Ömer Aşık ise takımının önemli parçası haline gelirken, 10 sayı ve 11 ribaundluk performansıyla "double double" ortalaması yakaladı. NBA Draftı’nda 3. sıradan seçilerek Türkiye tarihine geçen Enes Kanter de takımı Utah Jazz’da kısa süre forma şansı bulmasına rağmen 6,5 sayı ve 4 ribaund ortalaması yakaladı.

HARUN ERDENAY: GURUR VERİCİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Türk basketbolcuların gurur verici bir performans sergilediğini anlattı. Erdenay, özellikle Ömer Aşık’ın transfer döneminde iyi bir takıma gittiğine işaret ederek, Aşık’ın bu şekilde iyi bir gelişim sağladığını söyledi. "Ömer, Chicago’da fazla oynama şansı bulamıyordu fakat şu anda performansı üst düzeyde" diyen Erdenay, "Artık ilk 5 oyuncusu. Sürekli gelişen bir performans sergiliyor. Henüz yaşı çok genç ve uzun yıllar bu şekilde basketbol oynayabilir.

Çok daha başarılar elde edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Ersan İlyasova’nın da takımının yıldızı haline geldiğini vurgulayan Erdenay, şöyle devam etti: "Sezona kötü başlamasına rağmen toparladı kendini. Şu anda takımının en skorer isimlerinden biri durumunda. Son maçında 30 sayı atmıştı. Enes Kanter de çok genç yaşta ve yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Şans verilen maçlarda iyi performanslar sergiliyor. Kısa süre almasına rağmen sayı ortalaması yüksek. Enes’in ilerleyen yıllarda önemli bir oyuncu olacağına inanıyorum."

"ARTIK GECENİN YILDIZI BİR TÜRK OLABİLİYOR"

Türkiye’de basketbolun her geçen yıl geliştiğine dikkati çeken Erdenay, bunun mutluluk verici olduğunu söyledi. Erdenay, Türkiye’nin basketbolda önemli bir geleceği olduğunu vurgulayarak, "Gecenin yıldızı bir Türk olabiliyor artık. Yıldız oyuncularımız var ve onlarla gurur duyuyoruz. NBA, dünyanın en büyük basketbol organizasyonu.

Bütün dünya tarafından izleniyor ve böyle bir ligde oyuncularımızın başarılı olması bizim için gurur kaynağı" diye konuştu. "Bu oyuncularımızla Avrupa’da da oynayan önemli basketbolcularımız var" diyen Erdenay, şunları söyledi: "Çok iyi bir takımımız var. Sakat oyuncumuz olmadığı zaman tam kadroyla girdiğimiz tüm turnuvalarda madalya adayıyız.

Üst düzey oyuncularımız var. İyi bir milli takıma sahip olduk. Önümüzde ciddi turnuvalar var. İlk olarak Akdeniz Oyunları var ve ülkemizde yapılacak. Daha sonra Avrupa Şampiyonası var. Bu oyuncularımız sağlıklı olduğu sürece bu turnuvalarda başarılı olacağız." dedi.

 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0