MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5199
EURO
34.8
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nereden nereye, Galatasaray

Top yuvarlak ve futbol, kesin ifadelere indirgenecek kadar basit bir oyun değil. İddialı olmak ile gerçekleri gözardı etmek arasında büyük bir fark var.
01.12.2010 16:29

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 2 Eylül'de katıldığı bir televizyon programında çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bu sene futbolda tek rakiplerinin Fenerbahçe olduğunu vurgulayan Polat, Beşiktaş ve diğer takımların ise daha geride kalacağını söylemişti.

Bu sözlerden sadece 6 gün önce Avrupa defterini kapatan sarı-kımrızılı takım, Süper Lig'de oynadığı ilk 3 maçın 2'sinden mağlup ayrılmış, puan tablosunda 12. sırada yer alıyordu. Taraftara umut dağıtan başkan ise oldukça iddialıydı.

Aradan 3 ay geçti, ama kötü gidiş bir türlü düzelmedi, tünelden görünen o ışık belirmedi. Aksine Galatasaray Futbol Takımı, tarihinin en kötü performanslarından birine imza attı. Ve Adnan Polat'ın rakip olarak görmediği ekipler, bir bir Cimbom'u devirdi. Bursaspor'un ardından önce Trabzonspor ve son olarak 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş karşısında hayal kırıklığı yaşandı. 'Tek rakip' ile oynanan maç da berabere bitti.

Kuşkusuz başarısızlıktan en çok üzüntü duyan isimlerin başında Adnan Polat geliyor. Ancak tüm mesaiyi mali duruma verip, sportif başarıyı ötelemenin sonucunu yaşıyor Galatasaray. Ve ortaya tutulamayan sözler, hatta 'başarı sözü vermedim' savunmaları çıkıyor. Belli ki sağduyulu sarı-kırmızılı taraftarların asıl tepkisi bu gibi gerçeklere. Avrupa'ya erken veda, şampiyonluğa erken veda, hoca değişiklikleri, fiyasko transferler vs., hepsi birer sonuç aslında, sebep değil. Tıpkı borçlanmanın ve gelirin daha yukarılara çekilememesinin, saha içi başarısızlığının sonucu olduğu gibi. Öte yandan Anadolu ekiplerinin son yıllardaki yükselişi ile birlikte 'üç büyükler' için artık 'garanti maç' rahatlığı ortadan kalkmış durumda. Bu tabloda, havuz gelirlerinin daha adil dağıtılmasının katkısı büyük.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0