MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5064
EURO
34.7322
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NUR İÇİNDE RUHLARINIZ ŞAD OLSUN

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Mustafa Kemal ATATÜRK
Onlar canlarını seve seve vermeye hazırdılar.
 
Bu vatan için can verdiler.

Sizleri unutmadık, Unutmayacağız…

Ay-Yıldız’a sarılanlar… Bu vatan size minnettardır. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz.

İsimlerinizi bilmesek de memleketimizi ve geleceğimizi korumak için çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye’de yaşaması için bu topraklara terini, kanını ve canını hiç çekinmeden adamış kahramanlarımızı minnet ile yâd ediyoruz. O kahramanlar hiç korkmasınlar emekleri zayi olmadı ve dünya durdukça da zayi olmayacaktır. Nur içinde yatın. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.


Çanakkale’den çıkılır Çanakkale’ye varılır Şehitler abidesi selamlanır Ama şunu herkes bilir ki Çanakkale geçildi yazılmaz.

Türkler kim dediler, ezer geçeriz haritadan sileriz dediler Kâğıt üzerinde ülkemizi paylaştılar Cümle cihan üzerimize geldiler adeta kudurmuş it sürüsü gibi Cephanemiz azdı, kumanyamız yoktu ama yüreğimiz vardı Ve bir ses yükseldi ” Ya istiklal Ya ölüm!
canakkale1.jpg

“Düşmanda imkân vardı, Mehmetçikte iman. İşte buydu, Çanakkale’yi geçilmez kılan…” Canını vatana siper etmiş, cesaretiyle destan yazmış tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz…

1-038.jpg
Çanakkale Boğazı’ndan geçip Ege’ye ulaşan kaptanlar, seyir defterlerine Çanakkale geçildi yazmazlar, “Çanakkale çıkıldı, Şehitler Abidesi selamlandı” yazarlar.

Övün ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir gün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin birden üştüğü yersin!

Üstad Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi: Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek… MİNNETTARIZ.

Onlar Tarihi Kalemle Değil, Kanlarıyla Yazdılar. Şehitlerimizi Rahmet ve Saygıyla Anıyoruz.

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Mustafa Kemal ATATÜRK


 
Çanakkale; Kuvayi Milliye’nin, İstiklal Mücadelemizin temel harcıdır. Çanakkale; Mustafa Kemal Atatürk, Koca Seyit, 57. Alay, Nusret Mayın gemisi ile yazdığımız kahramanlık destanımızdır. Çanakkale Geçilmez destanını yazan kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Çanakkale, yurt savunmasının harcı. Çanakkale, her evde bir acı. Çanakkale, şehitler diyarı. Çanakkale, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı.

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde bize sarsılmaz bir imanı, zalimler karşısında cesaretle dik durmayı ve hür yaşamayı miras bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Makamları âlî olsun.
31024x576.jpg

Çanakkale: Sözlükler de geçmez lakin gönüllerde ve tarihte; Bir devrin battığı, Türk’ün yedi düvele kafa tuttuğu, Türk ulusunun küllerinden doğduğu yer manalarına gelir.
2-033.jpg

“Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor” diyen askere; yüzbaşı;”Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş ” denilen kahramanlık destanıdır ÇANAKKALE...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0